^

Effectieve wekelijkse diëten voor gewichtsverlies en bij ziekten

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Zonder voedsel zijn de elementaire levensfuncties van een persoon ondenkbaar. Voedsel is de bron van energie, zonder welke interne processen, motorische en mentale activiteit niet kunnen plaatsvinden. Hiermee ontvangt het lichaam stoffen die betrokken zijn bij de synthese van enzymen, hormonen - de nodige regulatoren en biochemische katalysatoren. Het voedsel moet rationeel zijn en de calorische waarde ervan moet overeenkomen met het energieverbruik voor metabolisme, lichamelijk werk, depositie van stoffen in weefsels. Overtreding van deze regels is beladen met pathologische veranderingen in het lichaam, overgewicht. Dieetvoeding speelt een grote rol bij de behandeling en preventie van ziekten, gewichtsverlies. Wekelijkse diëten zijn goed, want ze zijn niet al te lang ontworpen, maar voldoende om de gezondheid te versterken en niet te scherp om overtollige kilo's te verliezen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Indicaties

Er is een enkel genummerd systeem van diëten, dat advies geeft over voeding bij deze of gene ziekte. De kenmerken van een van hen bevatten aanwijzingen voor het doel, het doel, de energiewaarde, de samenstelling, de bereidingswijze, de wijze van eten, aanvaardbare en onaanvaardbare producten. Voor mensen met acute en chronische aandoeningen van gastro-intestinale aandoeningen, is dieet № 5 ontwikkeld.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12]

Algemene informatie week dieet

Omdat elk van de diëten zijn doelen nastreeft, is hun essentie anders. De essentie van het dieet nummer 5A in energie-efficiëntie, een voldoende aantal eiwitten, koolhydraten en minder vet, grofvezel, cholesterol, stikstofhoudende producten. Meer eiwit, maar minder vuurvaste vetten, koolhydraten, extracten van dieren en plantenweefsels, in het dieet nummer 5P. Beide bieden geplet voedsel, dat gebakken, gekookt of gestoomd is, laat gebakken, zeer heet of koud niet toe.

Volgens de doelstellingen beperkt dieet nummer 9 de koolhydraten, met name suiker, cholesterol en vetten, aanzienlijk.

Wekelijks dieet met pancreatitis

Pancreatitis is een pathologie van de alvleesklier. De rol van dit orgaan is om eiwitten, vetten, koolhydraten te verteren met behulp van enzymen die het produceert. Ze veranderen voedsel in eenvoudige verbindingen: aminozuren, vitamines, glucose, komen dan in de bloedbaan en zorgen voor vitale activiteit. Behandeling van een ontstoken alvleesklier vereist voornamelijk een dieet. Bij acute pancreatitis wordt het vasten gedurende maximaal 4 dagen weergegeven, waarbij alleen een overvloedige hoeveelheid eenvoudig of mineraal alkalisch water zonder gas, bouillon van wilde roos, wordt toegevoegd. Verder wordt in het dieet een dieet nr. 5p (ernstiger met gemalen voedsel) gebruikt en een geleidelijke overgang naar nummer 5. Dit kan een wekelijks dieetmenu zijn: recepten voor gerechten en een gedetailleerd menu voor dit dieet, zie hier.

Dagen na het vasten

Ontbijt

Tweede ontbijt

Lunch

Middagsnack

Diner

1

Afgeveegde havermoutpap (250 g), eiwitomelet voor stomen (100 g), thee

Magere kwark (110 g), rozenbottel

Slijm rijst soep (0,5 porties), gestoomde gehaktballetjes

Gebakken appels

Gestoomde soufflé van vis, aardappelpuree van gekookte groenten, thee

2e

Vloeibare griesmeelpap op het water, stoom kneedt uit vlees

Gebakken pudding met kwark en pasta

Groentesoep, gekookte mager vis

Pureer van niet-zuur fruit, koekjeskoekjes

Stoomkotelet, aardappelpuree, rozenbottels

Derde

Rijstpap met toevoeging van een kleine hoeveelheid melk, vissoufflé

Koppel Amlet

Dieet borsjt, gekookt kippenvlees

Fruitgelei, broodje van gisteren

Potretaja bieten, koteletten van kalfsvlees voor een koppel

4e

Boekweitpap met toevoeging van boter, kneli

Kefir, koekjes

Soep met vermicelli, vis met garnituur

Gebakken pompoen

Pureer puree, konijnenschotels

5e

Gekookte groenten, macaroni, gestoomde hamburgers

Kwark met een kleine hoeveelheid zure room

Vegetarische perensoep, gehaktballen, gekookte rijst

Gebakken appel

Wortelpuree, magere, gekookte vis

6e

Gekleurde gekookte kool met boter, gekookte kip

Gekookt ei, koekjes met yoghurt

Soep met kip gehaktballen, gekookte vis, aardappelpuree

Niet-zure kissel, koekjes

Beef stroganoff van kalkoen, gekookte rijst, thee

7e

Vinaigrette, aardappelpudding met gehakt

Sandwich met zachte kaas, thee

Soep met griesmeelknoedels, visballetjes

Wortelkoteletten doorweekt met zure room

Courgettes gevuld met rijst en groenten

Wekelijks dieet voor pancreatitis en cholecystitis

Cholecystitis is een ontsteking van de wand van de galblaas, veroorzaakt door galstasis of infectie. De chronische vorm ontwikkelt zich vaak op de achtergrond van pancreatitis. Bij cholecystitis wordt dieet nr. 5a gebruikt, dat verhoogde galafscheiding stimuleert, wat in strijd is met het doel van dieet nr. 5p - om de prikkelbaarheid van de galblaas te verminderen. Daarom vereist de aanwezigheid van twee diagnoses om de voeding in evenwicht te houden, om geen van de organen te schaden. Vaak in een week dieet met pancreatitis en cholecystitis zijn de regels:

 • frequente fractionele maaltijden;
 • bereiding van gestoomde vlees- en visgerechten;
 • Uitsluiting van het dieet van scherpe, gerookte, zure, geroosterde, ruwe vezels;
 • overheersing van granen, groentesoepen, gebakken groenten, zuivelproducten, magere kwark.

De bovenstaande tabel met verschillende variaties is geschikt als een wekelijks menu. Meer informatie over voeding tabellen gebruikt in de alvleesklier en de galblaas, lees hier.

Wekelijks dieet voor gastritis

In het Latijn betekent gastritis "stoornissen in de maag". Zulke pathologieën kunnen gepaard gaan met zowel lage als hoge concentraties zoutzuur in de maag, wat verschillende soorten voedsel betekent. Tabel nummer 5, gebruikt voor gastritis met verhoogde pH, staat het gebruik van vet vlees, roggebrood, ingeblikt voedsel, zuur onrijp fruit, kool, peulvruchten en gefermenteerde melkproducten niet toe. Eén dag voeding ziet er misschien zo uit:

 • ontbijt - een salade van geraspte rode bieten, gekruid met plantaardige olie, een stoomkotelet met boekweitpap, koekjes "Maria", boter, thee;
 • tweede ontbijt - kwark braadpan, wortelsap;
 • diner - soep met havermout, wit brood van gisteren, gekookte kip met rijst, compote van gedroogd fruit;
 • afternoon tea - warme melk met koekjes;
 • diner - gekookte vis, aardappelpuree, thee met broodkruimels.

U kunt blijk geven van vindingrijkheid door het wekelijkse dieet te diversifiëren, bijgerechten, soorten vlees, ontbijtgranen te veranderen en aanvaardbaar vers fruit toe te voegen.

Maaltijden met een lage zuurgraad niet voorziet in de opname in het menu van volle melk, ingeblikt voedsel, champignons, peulvruchten, groenten zoals radijs, uien, knoflook, kool, sla, gerookte, gebakken met gist. Meer over het dieet voor gastritis.

Wekelijks dieet voor diabetici

Het niveau van suiker en het welzijn van diabetici is grotendeels afhankelijk van voeding. Patiënten met een mild en matig gewicht ontwikkelden een dieet nummer 9. De hoofdregel is de beperking van koolhydraten, vetten, producten die cholesterol bevatten, frequente en ongenode voedselinname. Bevroren dranken, gefrituurde en gerookte producten zijn volledig verboden, suiker is vervangen door sorbitol en xylitol. De meest acceptabele manier van koken is koken en bakken in de oven. Vlees en visbouillon moeten twee keer worden gedraineerd voordat u soepen gaat bereiden. Rijst, macaroni, conserven, druiven, zoute kazen, bananen, vijgen zijn uitgesloten. Diabetes voedingsdag kan er als volgt uitzien:

 • ontbijt - een Bulgaarse omelet met groenten, koffie met melk, diabetische koekjes;
 • tweede ontbijt - kwark braadpan;
 • diner - roompuree van courgettes en bloemkool, magere gekookte vis, gestoofde groenten, gedroogde vruchtencompote, appelsoufflé;
 • afternoon tea - yoghurt;
 • diner - koolbroodjes met kalfsvlees en boekweit, thee, cracker;
 • voor het naar bed gaan - magere yoghurt.

Wekelijks dieet voor gewichtsverlies van 5 kg, 10 kg

Er zijn eenvoudige wekelijkse of express-diëten, gericht op het snel regelen van zichzelf om een evenement te organiseren, in een favoriete outfit te stappen, de maag te verminderen. Ze zijn gebaseerd op beperkte caloriearme porties, vaker maaltijden. Zo kan de ochtend beginnen met een glas magere yoghurt of kwark, een paar uur - een banaan, tot 200 g gekookte dieet van vlees of vis, gestoomde groenten of soep van hen voor het diner op de dag gekookt ei en plantaardige salade af te maken.

De populairste diëten ter wereld zijn een dieet om af te vallen. Een dieet van een week is geschikt voor mensen die niet gewend zijn zichzelf gastronomische lekkernijen te ontzeggen en stoïcijns een lang hongerig bestaan te tolereren. De effectiviteit van een dergelijk dieet is volledig berusten bij het dieet, en het is gebaseerd op drie "pijlers": calorische restrictie, het gebruik van een enkel product en het maken van aanpassingen in de stofwisseling (het gebruik van eiwitten). Na een beperking van een week te hebben opgelopen en enkele kilo's te laten vallen, is het belangrijk om niet te bezwijken aan het verzoek van het lichaam om de verlorenen terug te geven en het voedsel niet aan te vallen met een verdubbelde eetlust.

Diëtisten ontwikkelden speciale wekelijkse diëten, die, afhankelijk van de radicale aard, binnen 7 dagen kunnen worden gereset, van enkele kilo's tot een dozijn. Laten we stoppen met enkele effectieve wekelijkse diëten voor gewichtsverlies bij 5 en 10 kg.

Fast-week gewichtsverlies dieet gaat om een week vóór 8 kg (ongeveer 2 kg per dag), de kosten van succes zijn hard dieet beperkingen, dat is waarom het heet "extreem." Voor het bereiken van deze resultaten kan op verschillende manieren: molokochaevye vasten dagen van toepassing zijn (een dag of twee om alleen melk thee te drinken), voor een week op te geven zout, besteden 2 dagen op appels, gekookte kip (100 g), een paar crackers. Populaire wekelijkse dieet op te nemen: haar elke dag is gewijd aan een enkel product - de kefir (liter), fruit (6 middelgrote sinaasappels), kwark (250 g), plantaardige (tot 1 kg squash kaviaar), chocolade (100 g), appel (1,5 kg) , kaas (300 g). In dit geval moet u elke dag 1 eetlepel plantaardige olie (bij voorkeur olijfolie) en kruidenthee drinken.

Egg Weekly Diet

Een stukje eieren is dat hun dooier biotine of vitamine B7 bevat, dat deel uitmaakt van de enzymen die de eiwit- en vetbalans reguleren. Met een grote opeenhoping van biotine in het lichaam, wordt het mechanisme van uitgaven van onderhuidse vetopslag geactiveerd. Het voordeel van dit dieet is dat een persoon geen honger voelt, dankzij de hoge energiewaarde en de duur van de spijsvertering. Versterk het effect van zijn werking op vetten in de staat van citrusvruchten: grapefruit, citroen, sinaasappel. Hun gezamenlijke gebruik maakt het voedsel niet zo eentonig en verbetert de energie-uitwisseling. Het menu gebruikt gekookte eieren en gekookt vlees en vis.

Dag van de week

Ontbijt

Lunch

Diner

Maandag

2 eieren, grapefruit, groene thee

Ei, 150 g kip, oranje

200 g kip, een glas yoghurt

Dinsdag

2 eieren, een glas citroensap

2 eieren, 2 sinaasappels, 150 g kippenvlees, 1 el. Van water

2 eieren, grapefruit, 1 el. Mineraalwater

Woensdag

2 eieren, 1 el. Water met citroen

Rundvlees 200 g, 1 eetl. Sinaasappelsap

3 eieren

Donderdag

Omelet van 3 eieren met groen

Gestoofde kippenpoten (2000g), slabladeren

Ei, 2 grapefruit, gewoon water

Vrijdag

Salade van 2 eieren, gekookte worteltjes, groenten, gepeperd met zure room

2 verse wortels, 1 eetl. Sap

200g zeevis, besprenkeld met citroensap, ei, 1 el. Mineraalwater

Zaterdag

100 g magere kwark, 1 el. Mineraalwater

2 eieren, 2 grapefruits

Mineraalwater

Zondag

2 eieren, een halve grapefruit

150 g kalfsvlees, oranje

Mineraalwater

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Wekelijkse dieetmaggi

Genoemd naar de Britse premier Margaret Thatcher, waarvoor ze werd ontworpen voordat ze aan het bewind kwam. Het menu werd al gevonden na haar dood tijdens de ontmanteling van het archief, het werd onmiddellijk na publicatie erg populair. Het is niet bekend of de "ijzeren dame" zijn toevlucht zocht, maar de naam "Maggi's dieet" hield hem stevig vast.

Het dieet bevatte opmerkingen dat je er niet langer dan 2 weken op kunt zitten, alcohol drinkt, behalve dagen waarop het menu vlees biedt. In feite was het het eerste eiwitdieet met weinig calorieën, dat zich in verschillende variaties over de hele wereld verspreidde. Het is gebaseerd op het bovenstaande en het bovenstaande. De essentie ervan bij dagelijks gebruik van 2 tot 4 eieren, citrusvruchten, verse groenten, salades van hen, magere vlees en vis. En de dosis was niet gespecificeerd. Meer over de wrongelversie van het Maggi-dieet.

Kefir-dieet van één week

De naam "kefir" geeft het hoofdingrediënt van het menu en zorgt voor een dagelijkse consumptie van 1,5 liter kefir. Een dergelijk dieet zou moeilijk vol te houden zijn als elke dag gedurende de week 400 gram van een of meer caloriearme producten niet werd toegevoegd: magere wrongel, gekookte kip, gebakken aardappelen, komkommers, fruit. Omdat yoghurt een verschillend vetgehalte heeft, wordt voor het dieet 1% gebruikt met een calorische waarde van 40 kcal, een korte houdbaarheid.

Kefir-dieet vereist een duidelijk schema voor het eten en het beperken van de vloeistof tot 0,5 liter per dag. Op basis van de kefir ontwikkeld zogenaamde "honger" dieet met een verhoogd tot 2 liter drank per dag, afnemend tot 100 g van een extra product, evenals appel kefir, onaanvaardbaar mensen met een hoge zuurgraad van de maag.

Drinkweek van een week

Wekelijks drinkdieet wordt beschouwd als de snelste van alle bestaande. De snelheid erin is gemaakt voor een vloeistof: alle gerechten in het dieet van de verdunning moeten een vloeibare, papperige consistentie hebben. In de lijst van granen uit verschillende granen, plantaardige bouillons, melksoepen, groenten en fruit, zuivelproducten. Water lest honger, handhaaft waterbalans en voegt geen calorieën toe. Zo'n dieet maakt het mogelijk om een week tot 10 kilo af te vallen. Met andere woorden, het kan worden gedefinieerd als de reiniging van het lichaam. Om er gebruik van te maken is het onmogelijk voor mensen met een nier- en leverinsufficiëntie, hypertonie. Lees meer over hoe je de honger op het water in dit artikel goed kunt behandelen.

Eén week diëet Malyshevoy

Het wekelijkse dieet van Malyshevoy bevat niet alleen een gedetailleerd menu, maar ook recepten voor elke dag van de week, evenals bepaalde regels waarmee het resultaat wordt bereikt. Volgens hen kun je geen honger lijden, want Dit leidt tot de ophoping van toekomstige gebruik van vetten voor elk 3 uur dagloon calorie dagboek eten (met een inactieve manier van leven mag niet meer dan 1200), grondig kauwen het eten (minstens 18 keer), tussen zijn technieken (voor een half uur voor de maaltijd of 1,5) drink veel water (8-10 glazen per dag). Het moet worden verwijderd uit het menu zout, suiker, kruiden, een dag per week om te doen lossen en eet alleen rijst, kefir of appels.

Het dieet van Malysheva staat het gebruik van vetrijke melk, vet, olie, gerookte producten en halffabrikaten niet toe. Het voordeel gegeven aan verse en gekookte groenten, zo nu en dan toegestaan in kleine hoeveelheden olijfolie, granen uit volle granen, gekookt mager vlees, een paar kleine lepels honing per dag, volkorenmeel voor het bakken.

Boekweitweek dieet

Boekweit was vereerd om een goede week een goede tafel te zijn voor een hele week. In feite is het een zeer nuttige graansoort - een caloriearm, voedzaam, rijk aan ijzer, vitamine B, verschillende sporenelementen, aminozuren. Het bevat complexe lang verteerbare koolhydraten, hierdoor geeft het lange tijd een gevoel van verzadiging. Het versterkt de bloedvaten, bevordert de spijsvertering, vermindert het slechte cholesterol. Het enige obstakel voor een dergelijk dieet kan een hekel hebben aan boekweitpap. Er zijn geen beperkingen op het aantal, maar gemiddeld genomen vertrekt er volgens observaties een glas graan per dag.

Boekweit wordt niet op de gebruikelijke manier gaar, maar wordt met kokend water gegoten en bedekt met een dicht deksel, het is mogelijk in een thermoskan. Er zout, suiker, boter of olie aan toe, alleen water en gries wordt niet toegevoegd. Het is toegestaan om het in kant-en-klare vorm te verdunnen met kefir (tot een liter drank per dag). De dag van een dergelijk dieet kan er als volgt uitzien: ontbijtpap, een beetje vetvrije kwark, een half glas yoghurt. De lunch kan bestaan uit een salade met verse groenten, een klein stukje gekookt rundvlees. Tussen de lunch en het diner kun je een appel eten. Voor het eten van pap, groenten. Thee en mineraalwater zijn niet beperkt. Er zijn na 19.00 uur niet toegestaan. Lees meer over de voor- en nadelen van dit dieet in dit artikel.

trusted-source[18], [19]

The Weekly Dupant Diet

Het dieet van Dukan verwijst hoogstwaarschijnlijk naar het voedselsysteem, dan naar het dieet. Het bestaat uit verschillende fasen: aanval, afwisseling, verankering en stabilisatie. Aanval mag niet langer duren dan 7 dagen en bestaat uit strenge eisen aan het menu, strikte implementatie van alle regels. Maar eindigt met een beloning - gewichtsverlies. De lijst met producten in de eerste fase is behoorlijk divers: kippenvlees, velloze kalkoenen, kalfsvlees, rundvlees, eieren, zeevruchten, zout, specerijen. Een voorwaarde is om dagelijks 1,5 eetlepel haverzemelen te eten en 1,5 liter gewoon water te drinken. Voedsel kan in elke combinatie worden geconsumeerd. Exclusief suiker, varkensvlees, eend, gans, konijn.

De duur van de tweede fase hangt af van hoeveel gewicht er in de eerste fase valt: 3kg vereist 30 dagen, 4,5 kg - 45 dagen, etc. Het bestaat uit de afwisseling van eiwitdagen en eiwitgroente. Als het overgewicht meer is dan 10 kg, moet de afwisselingsstap 5 dagen worden uitgevoerd. De gebruikte producten dezelfde als de eerste en alleen toegevoegd aan de dagelijkse portie 2 eetlepels zemelen, 1,5 liter water en nieuw: (. 1 theelepel) room, melk, kaas 6% vet, cacao, Zetmeel (1 el. L.), plantaardige olie (3 druppels), brood (2 plakken), wijn (50 g). Onder het verbod, rijst, bonen, aardappelen, pasta, avocado's.

De derde fase consolideert wat is bereikt. Gaat 10 dagen mee voor elke verloren kilogram. Het menu is normaal, maar een dag per week moet eiwit zijn. Bovendien moet u dagelijks 2,5 eetlepels zemelen, dezelfde hoeveelheid water, 2 keer per week, voedsel met zetmeel eten.

De vierde fase is stabilisatie en voor de rest van het leven: 3 el. Lepels haverzemelen, dagelijks 1,5 liter water, één dag van de week is proteïne. Vereisten, niet gerelateerd aan voedsel, zijn buitenwandelingen, ochtendoefeningen.

Het Ducant dieet is beschikbaar, haalbaar, niet belastend, geeft het resultaat voor een lange periode.

Japans wekelijks dieet

In Japan zijn, naast Sumo-worstelaars, extreem complete mensen uiterst zeldzaam. Daarom is een dieet met de naam "Japans" waarschijnlijk ontworpen voor Europeanen. Wat het ook is, het is effectief, niet te vermoeiend, je kunt snel gewicht verliezen en het in de volgende periode behouden - dit maakt het erg populair en populair.

Een onderscheidend kenmerk dat het betrokken maakt in de toestand van de oceaan is de dagelijkse aanwezigheid van zeevis in het menu. De essentie zit in eiwitarm koolhydraatarm caloriearm voedsel. Het menu van het Japanse dieet is eentonig, maar de porties zijn niet klein, waardoor het mogelijk is om gelijktijdig te oefenen zonder lichamelijk letsel.

Lijst van basisproducten bestaat uit dieet vlees (kip, kalfsvlees, rundvlees), gekookt, vis, eieren, courgette, aubergine, wortelen, groenten (exclusief bananen en druiven), yoghurt, olijfolie, citroen. En, visfilet, groenten kunnen in olie worden gebakken. De ochtend van het dieet begint met koffie, groene thee zonder suiker, een keer per week voor het ontbijt, wortels, besprenkeld met citroensap. Lunch bestaat uit vlees of vis met groenten. Diner de eerste drie dagen van de week is vrij overvloedig, met respectievelijk vis, vlees, eieren en vlees. De volgende 2 dagen alleen fruit, 6 en 7 - met eiwitrijk voedsel. Gedurende de dag is het voorgeschreven om veel water te drinken.

Wekelijkse lossingsdieet

Wekelijkse lossingsdieet is goed voor diegenen die al zijn afgevallen, en voor slanke mensen die licht in het lichaam willen voelen, om de gezondheid te verbeteren. Een optie is een monodieet. Zout, suiker, alcohol is niet toegestaan, de volgorde van de producten moet worden bewaard:

 • de eerste dag - vloeibare gerechten (kippenbouillon, magere zuivelproducten en zuivelproducten);
 • tweede - rauwe groenten, je kunt vullen met olie;
 • het derde water (kruist met het eerste);
 • de vierde vrucht (sinaasappelen, appels, grapefruits, kiwi, peren);
 • de vijfde - eiwit (eieren, vlees, vis, kwark);
 • het zesde water;
 • de zevende - zich aanpassen aan de uitgang van het dieet (combineert producten uit de voorgaande dagen).

Het wekelijkse dieet van Koroleva

De auteur van dit dieet is een bekende voedingsdeskundige, met behulp waarvan vele sterren van showbusiness, waaronder Natasha Koroleva, afvallen. Bestaat uit 3 stadia van monodieet, berekend op meer dan een week (9 dagen) en stelt u in staat om tot 10 kg te verliezen. Lees meer over dit dieet in dit artikel.

Om het spijsverteringsstelsel te ontladen en het spijsverteringskanaal gedurende 3 dagen te reinigen, wordt gekookte rijst dagelijks zonder zout en 2,5 liter water gebruikt. Voor het koken van granen 250 g 's avonds gedrenkt in water, gewassen in de ochtend en gekookt zonder zout in een 1: 2 verhouding van 15 minuten. Het ontvangen volume is verdeeld in 5-6 porties en wordt gedurende de dag gegeten.

De volgende 3 dagen zijn gewijd aan gekookte kip (1kg), om water te drinken, je kunt groene thee krijgen.

De laatste periode van drie dagen is plantaardig. Elke dag wordt 300 g verse en 500 g gekookte groenten gegeten (behalve aardappelen).

Nadat u het dieet hebt verlaten, hoeft u niet op voedsel te springen, te eten, te veel te drinken, de suikerinname te minimaliseren, veel te verplaatsen.

Wekelijks dieet op granen

Wekelijkse dieet op pappen gebaseerd op het gebruik van de zes graansoorten: pshonnoy, tarwe, gerst, haver, boekweit, rijst en gerst (1 dag - pap) zonder het gebruik van zout en suiker, en de zevende bereidt een mengsel van granen (2 eetlepels per. ).

Het koken wordt uitgevoerd op water in een verhouding van 1 tot 3 precies 5 minuten, vervolgens verwijderd uit het vuur, gewikkeld in een handdoek en 10 uur bewaard. 'S Ochtends wordt op een lege maag een glas warm, gekookt water gedronken, na een half uur kun je pap eten. Het dieet omvat ook fruit, groenten, magere kefir, thee. Elk hongergevoel tussen de hoofdmaaltijden kan door de pap worden gegeten.

Voordelen

Het gebruik van het dieet kan niet worden overschat in de behandeling van pathologieën van spijsverteringskanalen, diabetes mellitus. Dieet therapie in deze gevallen is een gelijkwaardige partner, samen met medicatie. Zo dieet №5A is gericht aan de lever en galwegen werking te herstellen, №5P - normalisering van de alvleesklier, de maag te sparen ratio, dieet №9 - het behoud van een normale bloedsuikerspiegel, het minimaliseren van het risico op beroertes en hartaanvallen, gewichtsafname. Maar het verkeerde dieet, zonder rekening te houden met de kenmerken van de menselijke genetica, kan metabolische processen van het lichaam grote schade aanrichten. Daarom is het voor de toepassing ervan nodig om een onderzoek uit te voeren, een arts te raadplegen, welk dieet geschikt is en pas dan om van het internet zijn kenmerken te putten.

trusted-source[20], [21], [22], [23]

Contra

De contra-indicaties van individuele diëten zijn al genoemd. Natuurlijk zijn diëten gecontra-indiceerd voor jongeren onder de 18 jaar, vooral meisjes, omdat kan een schending van de menstruatiecyclus veroorzaken, zwangere vrouwen, mensen met aandoeningen van het spijsverteringskanaal, lever, nieren, cardiovasculair systeem.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Mogelijke risico's

De risico's verbonden aan het dieet liggen op het vlak van voedingsonbalans. Het organisme heeft vitaminen, micro-elementen en andere nuttige stoffen nodig voor zijn volledige werking. Dieet voor het lichaam - altijd bepaalde beperkingen, vaak voldoet het niet aan de fysiologische behoeften. Gebrek aan ontvangst van deze of gene component kan een trigger-mechanisme worden voor de ontwikkeling van pathologische processen.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35], [36]

Complicaties na de procedure

Langdurige en radicale diëten, uitgevoerd zonder de supervisie van deskundigen, kan hartafwijkingen, nier- en galkoliek in de aanwezigheid van stenen in deze organen, verergering van gastritis, maagzweren en erosies van het spijsverteringskanaal veroorzaken. De periode van vrijlating van hun voeding is beladen met een syndroom van voedseloverbelasting, dat wordt gekenmerkt door een zwaar gevoel in de maag, misselijkheid, soms braken, ontlasting. De hervatting van de consumptie van zout en gezouten producten tijdens de herstelperiode leidt vaak tot oedeemvorming.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41], [42], [43]

Duur van diëten

De vermelde wekelijkse diëten kunnen langer worden gebruikt als het lichaam ze goed verdraagt, als ze het resultaat opleveren, er is wilskracht en de wens om door te gaan met afvallen:

 • 2 weken - dit is hoeveel eiwitten, boekweit, Japans, malyshevoy, eieren en een aantal andere populaire diëten kunnen duren zonder schade toe te brengen aan de gezondheid, en leiden tot het verlies van meer dan 10 kg gewicht;
 • 4 weken - de efficiëntie is 12-20 kg. Door er gebruik van te maken, moet u het vloeistofvolume verhogen tot 2-3 liter per dag. Gebruik geen bouillon, kook groenten in water of stoofpot, vul niet bij met olie. Het kan eiwit, ei, Maggi's dieet zijn;
 • 5 weken - dit is hoeveel het dieet van Protasov duurt en belooft minus 15 kg. Het is gebaseerd op een groot aantal groenten, dus toevlucht nemen is goedkoper in de zomer. De eerste 2 weken kunnen ze onbeperkt rauw of gekookt worden gegeten zonder zout en olie, 3 groene appels zijn nodig in de hoofdmaaltijd, één gekookt ei, zure melkproducten, overvloedig drinken tot 2 liter water. In de komende 3 weken wordt 300 gram voedingsvlees aan het dieet toegevoegd en worden de zuivelproducten met een derde verminderd. De volgende 2 weken moet je geleidelijk aan uit de beperkingen komen, langzaam het menu van conventionele producten betreden;
 • 7-week - voor zo'n lange periode wordt berekend tamelijk rigide Duitse dieta.Ona garanties gewichtsverlies en het gewicht van de stabiliteit na de beëindiging ervan, maar kan onaanvaardbaar zijn voor velen. Elke maandag geen eten, alleen water (tot 5 liter), gevolgd door de eerste week van een normaal dieet, de tweede dinsdag 2kg grapefruit of oranje, bij elk volgend toe te voegen een andere vrucht per dag, aan het einde van een andere dag van yoghurt of kefir, vorige week zondag eindigt een water;
 • 10-weekse voeding - vereist niet al te strenge beperkingen, maar geeft de mogelijkheid om langzaam af te vallen, maar het is waar. De hoofdregel - de calorieën mogen niet meer dan 1,5 duizend zijn. Per dag, 6 maaltijden, 20 minuten voor het eten van een glas koud water. Wat kun je niet eten? Van het dieet is volledig uitgesloten van suiker, meelproducten, alcohol, mayonaise, zout is beperkt. Wat kun je eten? Vlees en vis moeten worden gekookt, zuivelproducten zijn vetvrij, snacks zijn fruit, het hongergevoel wordt weggespoeld met kefir.

trusted-source[44], [45], [46]

Beoordelingen

Volgens unanieme beoordelingen, diëten, gebruikt voor ziekten van de interne organen van het spijsverteringsstelsel, diabetes, leiden tot verlichting en zijn zeer nuttig. Niet zo eenduidig zijn de meningen van de slanke, maar dit is voorspelbaar. Veel positieve beoordelingen over het dieet van Elena Malysheva, Maggie - niet erg vermoeiend en geeft een goed resultaat. Op boekweit ook afvallen, het raakt je zakken niet, maar niet iedereen kan de eentonigheid van voedsel weerstaan. Het dieet van Dyukan zorgde voor een golf van mensen die deelnamen aan "belangengroepen" voor morele ondersteuning tijdens de periode van gewichtsverlies, wat de populariteit en relevantie ervan aangeeft. Kefir-dieet wordt ook algemeen erkend door degenen die goed zijn met kefir. Proteïnedieet is populair, zelfs bij atleten, met behulp waarvan ze "gedroogd" worden, terwijl het tegelijkertijd ook heerlijk is, hoewel het uitgaven met zich meebrengt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.