List Pijn – V

A B C D E F G H I J K L M N O P R S V W
Veel van de aandoeningen die hieronder worden besproken, kunnen gepaard gaan met pijn in de voet. De volgende zijn andere oorzaken van pijn in de voet. Een stijve duim. Deze aandoening is gebaseerd op artritis van het metatarsophalangeale gewricht. De bewegingen in dit gewricht zijn beperkt en pijnlijk. Aan de dorsale zijde van het gewricht kan een ring van osteofyten ontstaan. De behandeling wordt uitgevoerd met artrodese of een Keller-operatie.
Voetpijn is een veel voorkomende klacht bij orthopedische patiënten. De voet is het belangrijkste anatomische subsysteem van het menselijk skelet, omdat het een rechte poot op twee benen biedt, die in feite homo sapiens van het dier onderscheidt.
Eerder werd aangenomen dat de interne organen geen pijngevoeligheid hebben. De basis voor een dergelijk oordeel was de getuigenis van de onderzoekers en deels van de chirurgen dat de irritatie van deze organen geen pijn veroorzaakt.
Vaginale pijn is een klacht die artsen vaak horen, vooral ambulanceartsen. De diagnose van deze pijnen is behoorlijk gecompliceerd, omdat het zowel directe pijn als bestraling kan zijn - het geven aan de borst van andere organen.
Pijn in de vagina of uitwendige geslachtsorganen van de vrouw (de vulva, die de schaamlippen, de clitoris en de ingang van de vagina omvat) is meestal het gevolg van een infectie. Maar er kunnen andere oorzaken van pijn in de vagina zijn, die wijzen op storingen in het lichaam en storingen in het werk.

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.