List Pijn – B

A B C D E F G H I J K L M N O P R S V W
Veel zwangere vrouwen ervaren buikpijn, en in de meeste gevallen zijn deze pijnen zeer ernstig.
Pijn in de onderbuik aan de linkerkant wordt vaak geassocieerd met het ontstekingsproces in de dikke darm, meer bepaald in het onderste gedeelte. Er zijn dus een aantal andere symptomen - een obstipatie, een zwelling.
Buikpijn met menstruatie komt voor bij ongeveer 50% van de vrouwen, waarvan tot 15% hun menstruatiepijn als ernstig omschrijft. Een onderzoek onder adolescente meisjes toont aan dat meer dan 90% van de meisjes buikpijn heeft tijdens de menstruatiecyclus.
Veel vrouwen kunnen midden in de cyclus buikpijn ervaren. Deze pijn komt meestal voor in de middelste of onderste buik en heeft een trekkende karakter. De pijn kan in de vagina, het heiligbeen of het rectum terechtkomen. Deze pijn kan frequent zijn - elk van de zes vrouwen in de vruchtbare leeftijd ervaart ze. Heel vaak kunnen de oorzaken van dergelijke pijn verschillende zijn.
Buikpijn (buikpijn) is een van de meest voorkomende klachten van patiënten. Dit komt door het feit dat er veel organen in de buikholte zijn, die allemaal op een bepaalde manier pijn doen en een specifieke behandeling vereisen. Als u de oorzaak van buikpijn heeft vastgesteld, kunt u uzelf genezen met behulp van een kist in uw thuismedicijn, of, indien nodig, een arts raadplegen.
Buikpijn is een symptoom van vele ziekten, die een breed scala aan klinische betekenis hebben: van functionele stoornissen tot aandoeningen die het leven van de patiënt bedreigen. Omdat het een frequent symptoom is in de polikliniek, vereist buikpijn een rationele diagnostische strategie, voornamelijk vanuit de positie van een huisarts, die vaak de eerste is die dergelijke patiënten tegenkomt.
Botpijn is een van de meest slopende bijwerkingen van verschillende ziekten - van osteoartrose tot kanker, of het gevolg van trauma. Elk van deze ziekten heeft zijn eigen symptomen en oorzaken, en elk vereist onmiddellijke medische aandacht.
Botpijn worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan botaandoeningen, bloedvaten, gewrichten, spieren, zenuwen, sensorische stoornissen, uitstralende pijn bij ziekten van het hart, longen, pleura, lever en milt en maag en urogenitalis.
De pijn in de borst rechts is een vrij algemeen symptoom van vele ziekten. Het is erg belangrijk om de aard van pijn en de duur van krampachtige reacties te bepalen om de ziekte correct te diagnosticeren.
De pijn in de borst rechts - en nu is de persoon boos, in de war, denkt hij, wat is de reden en wat te doen? De thorax heeft veel organen. Op de borst of in de buurt zijn het hart, de longen, de slokdarm, de ribben, de spieren, enz. Het probleem met elk van deze organen kan pijn in de rechterborst veroorzaken.
Pijn in de borst is nauwelijks een persoon, niet toegeven aan de frequentie van hoofdpijn, pijn in de buik. Klachten over pijn op de borst komen vrij vaak voor in de primaire medische praktijk. Elk jaar wordt ongeveer 2% van alle polikliniekbezoeken geassocieerd met klachten over pijn op de borst.
De blaas is een van de organen van het endocriene systeem, in zijn structuur een holle spierzak. Het bestaat uit vijf delen die in elkaar overgaan: de punt, het lichaam van de blaas, de mediaan van het umbilical ligament, de onderkant van de blaas.
Pijnbestralen of gereflecteerd (Synalgia, Referred Pain) is een pijn die een persoon ervaart in een deel van het lichaam dat niet overeenkomt met de werkelijke plaats van zijn oorsprong. Een abces in het gebied onder het diafragma kan bijvoorbeeld helemaal geen pijn veroorzaken, maar in het schoudergebied.
Veel mensen hebben last van bekkenpijn.
Het uiterlijk van pijn in het bekken in het begin van de zwangerschap wordt geassocieerd met spontane abortus, septische abortus, verminderde of progressieve buitenbaarmoederlijke zwangerschap met breuk van de corpus luteum cyste (ovariumcyste op de site release van het ei).
Pijn veroorzaakt altijd een persoon ongemak, maar hiermee geeft het aan dat het de moeite waard is aandacht te schenken aan je gezondheid. Pijn is geen uitzondering.
Met pijn in het heupgewricht, is het noodzakelijk om te informeren naar de toestand van andere gewrichten. Tederheid in de heup kan geassocieerd zijn met pathologie in de lumbale wervelkolom, in de sacro-iliacale gewrichten, in de buikholte of bekkenholte.
Chronische bekkenpijn kan een groot ongemak veroorzaken bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Er is meestal een voorgeschiedenis van chronische chronische bekkenpijn met secundaire dysmenorroe en diepe dyspareunie. Pijn kan een oorzaak zijn of een gevolg zijn van emotionele problemen. De patiënt kan depressief zijn.
Behandeling van spierpijn hangt altijd af van de geïdentificeerde oorzaak, het type ziekte. Meestal worden echter pijnlijke spierklachten veroorzaakt door het myofasciaal syndroom, waarvan de therapie moeilijk is.
De behandeling van hoofdpijn is in de meeste gevallen symptomatisch, afhankelijk van het soort pijn en de ernst van de aandoening.

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.