List Pijn – C

A B C D E F G H I J K L M N O P R S V W
Bijna allemaal, zonder uitzondering, patiënten die lijden aan ziekten van de nieren en het urogenitale systeem, geconfronteerd met een dergelijk fenomeen als pijn bij blaasontsteking. Deze ziekte, die uiterst asymptomatisch en pijnloos is.
De meest ernstige vorm van hoofdpijn die mensen van beide geslachten en praktisch van alle leeftijden kan treffen, is clusterpijn. Het pijnsyndroom dat plotseling ontstaat, tegen een achtergrond van algemeen welzijn, wordt gekenmerkt door pijn van zo'n kracht dat mensen klaar zijn om afscheid te nemen van het leven, alleen om zich te ontdoen van de pijnlijke gewaarwordingen. Tot nu toe zijn er geen echte oorzaken die aanleiding geven tot dit soort pathologie, maar er zijn een aantal aannames die het voor iemand mogelijk maken om voor altijd pijn te verlichten, om dan op zijn minst de mate van manifestatie ervan te verminderen.
Als u gedurende lange tijd pijn voelt en geen andere symptomen en tekenen van ziekte bemerkt - hoogst waarschijnlijk is deze pijn chronisch.
Tot chronische buikpijn behoren buikpijn, die langer dan 3 maanden aanhoudt en voortgaat als een permanent of intermitterend pijnsyndroom. Intermitterende pijn kan worden beschouwd als een terugkerende pijn in de buik.
De term "centrale pijn na een beroerte" verwijst naar pijn en enkele andere gevoeligheidsstoornissen die optreden na een beroerte. Dejerine en Roussy (1906) beschrijven de intensiteit van ondraaglijke pijn in de zogeheten thalamus-syndroom (oppervlakkige en diepe hemianesthesia, sensorische ataxie, milde hemiplegie, pluizen choreatische en athetosis) na een hartaanval in de thalamus.

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.