^

Haartransplantatie: indicaties, contra-indicaties, voorbereiding

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 23.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Een mooie, dikke haardos is een kwestie van trots, niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen, op wie jongere leeftijdgenoten met grote afgunst kijken. En dit is niet verrassend, omdat heldere "open plekken" op het hoofd met een schaarse vegetatie, waarschijnlijk niet een ornament zijn dat de aandacht van het andere geslacht trekt. Bijzonder gevoelig is het probleem van kaalheid op jonge leeftijd, wanneer iedereen aantrekkelijk en geliefd wil zijn, maar niet iedereen kan opscheppen over een mooi kapsel. Liquid haren - dat is de helft van het probleem, waarvan de oplossing is vrij toegankelijk medicatie en alternatieve middelen, maar alopecia (kaalhoofdigheid) vatbaar is voor een dergelijke therapie is al veel moeilijker, en voor velen de enige manier om uit deze situatie wordt een haartransplantatie.

Het moet gezegd worden dat mensen het probleem van alopecia anders behandelen. In meer of mindere mate lijdt natuurlijk iedereen die het uiterlijk van kale plekken op hun hoofd heeft ondervonden, maar zij lossen het probleem op verschillende manieren op. Iemand probeert het externe defect met interne kwaliteiten te bedekken, en anderen stoppen gewoon met het zien van dit gebrek, bewonderd door de schoonheid van de menselijke ziel.

Anderen nemen hun toevlucht tot het veranderen van het beeld en beginnen de procedure met een kapsel, waardoor het gebrek aan haar aan het voorste deel van het hoofd en de kruin kan worden verborgen. Voorlopig werkt het voor velen. Vrouwen zijn vooral succesvol vermomd, hun haar naar één kant gegooid en mannen met lang haar. Helaas, deze methode helpt niet iedereen al heel lang, en uiteindelijk is het nodig om naar andere manieren te zoeken om het probleem op te lossen, als het echt voorkomt dat een persoon zich vol en zelfverzekerd voelt.

Er zijn ook dergelijke (het is meer typisch voor de sterkere seks), die de haarstijl op een radicale manier verandert, geleid door het principe: als er geen haar op het voorhoofd en de nek is, is er niets op de rest van het hoofd. Haircut "onder de nul" is ook een van de opties om het probleem op te lossen, evenals het dragen van een pruik, het verbergen van progalinki in het haar.

Ja, hoe weinig is het mogelijk om zo'n defect te verbergen als een gebrek aan haar waar het zou moeten zijn. Maar de vermomming van het probleem kan niet de oplossing worden genoemd, en een persoon kan zich gebrekkig blijven voelen totdat hij begrijpt dat er behoefte is aan ernstige medicatie en fysiotherapeutische behandeling, of dat hij een haartransplantatie moet kiezen.

Op de vraag of haartransplantatie helpt, is het onmogelijk om een eenduidig antwoord te geven. Alles hangt af van het nagestreefde doel en de oorzaak van kaalheid. Als het gaat om het maskeren van het probleem, dan is de procedure relevant voor elk type alopecia en geeft het zeer aantrekkelijke en langdurige resultaten. En wat de behandeling betreft, wordt haartransplantatie als de laatst gebruikte methode beschouwd, wanneer traditionele behandeling niet helpt.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Indicaties voor de procedure

Haartransplantatie is een echt effectieve methode voor haartransplantatie. En voor de procedure is meestal genoeg aan het verlangen en geduld van de patiënt, omdat de transplantatiesessie vrij lang duurt. Een ander ding is dat de keuze van haartransplantatiemethoden voor verschillende soorten kaalheid enigszins zal verschillen.

Naast het feit dat kaalheid compleet of gedeeltelijk kan zijn, worden drie hoofdtypes van alopecia onderscheiden:

 • Alopecia androgenetica (de meest populaire vorm, goed voor 95% van alle gevallen van haarverlies bij mannen, bij vrouwen is het beeld vager, maar aangenomen wordt dat het minder kenmerkend voor alopecia). In deze pathologie komt de erfelijke gevoeligheid van de haarzakjes voor de actieve vorm van het mannelijke hormoon dihydrotestosteron op de voorgrond, die in de meeste gevallen via de vrouwelijke lijn wordt overgedragen.

De ziekte manifesteert zich geleidelijk en niet zozeer haaruitval, als hun verdunning als gevolg van degeneratie van haarzakjes veroorzaakt door dihydrotestosteron. Bij mannen wordt meestal de regio van het voorhoofd en de pariëtale zone beïnvloed, bij vrouwen wordt de zone van afscheiding waargenomen.

Deze vorm van haaruitval is behandelbaar nodige medicatie en verschillende methoden van fysieke invloed, maar geavanceerde vormen wanneer haarzakjes niet in staat de productie van nieuwe haren in plaats van uitval worden (en haar uitwisseling proces - een normaal fysiologisch proces, de schending van die leidt tot het uiterlijk van de kale plekken), hulp kan alleen transplantatie haar. En de keuze van methoden voor het uitvoeren van de procedure is in dit geval niet beperkt.

 • Diffuse alopecia heeft een aantal andere wortels, maar het kan ook worden veroorzaakt door hormonale factoren, maar in dit geval is niet zozeer om de gevoeligheid van haarfollikels androgenen, de onbalans van hormonen in het lichaam. Dit type kaalheid is meer kenmerkend voor het schone geslacht.

Hormonale stoornissen - het is slechts een van de interne factoren die de overgang van de haarzakjes kan leiden tot een slapende toestand, wanneer ze niet langer nieuwe haar produceren. Andere factoren kunnen vaak stressvolle situaties, ernstige stress, depressie, langdurig gebruik van drugs, acute infecties, ernstige beloop van chronische aandoeningen, gebrekkige staat, strenge diëten, waarbij het lichaam niet nodig hem vitaminen en mineralen krijgen (soms moeite om de schoonheid van het lichaam kan leiden tot te maken problemen voor het hoofd). Externe oorzaken, verdovende acteren op haarzakjes, kan worden beschouwd als een chirurgische ingreep, of beter gezegd de gevolgen ervan en de negatieve milieu-omstandigheden.

Er is een andere variant van diffuse alopecia, waar de voorgrond externe oorzaken (anagen vorm): giftige stoffen verhoogde achtergrondstraling, chemotherapie en bestraling sessies hoofdletsel met schade aan de huid. In dit geval hebben de bollen gewoon geen tijd om in slaap te vallen onder de invloed van schadelijke factoren en wordt haarverlies waargenomen in de groeifase. In geval van trauma wordt de daaropvolgende haargroei belemmerd door de vorming van littekenweefsel (cicatricial alopecia).

Wat kan anders een diffuus haarverlies veroorzaken? Schadelijke gewoonten (dit kan worden gezien bij rokers en actieve fans van alcoholische dranken), met huidziekten, onjuiste haarverzorging en soms zelfs met verminderde immuniteit.

In de meeste gevallen de behandeling van diffuse alopecia vermindert de isolatie van negatieve factoren die haaruitval. Maar soms extra benodigde geneesmiddelen en fysiotherapie, een dieet rijk aan essentiële vitaminen (vitamine B, C, A, PP) en mineralen (nadruk op zink) en ontvangen vitamine-mineraal complexen.

En zelfs een dergelijke behandeling levert niet altijd goede resultaten op en kaalheid blijft toenemen. In dit geval bieden artsen gewoonlijk zo'n ingrijpende procedure als haartransplantatie. En de keuze van methoden voor het uitvoeren van transplantaties wordt overgelaten aan de patiënt.

 • Alopecia areata is al een serieus probleem, met een interne oorzaak, wat een storing is in het immuunsysteem. Dit type kaalheid kan worden beschouwd als een ernstige auto-immuunziekte, die, zoals we weten, zeer slecht geschikt is voor medische behandeling. Het is moeilijk om te vechten met je eigen immuunsysteem, dat om onbekende reden je eigen haar begint te zien als een vreemde substantie en ze bevecht.

Alopecia wordt focal of nest genoemd, omdat het niet wordt gekenmerkt door volledig haarverlies, maar het verschijnen van beperkte lege gebieden op de hoofdhuid, inclusief de wenkbrauwen, baard en snor. Kale plekken kunnen ook worden waargenomen in de schaamstreek en andere delen van het lichaam, meestal bedekt met haar. In plaats van het gevallen haar, verschijnen er geen nieuwe meer, omdat de cellen van het immuunsysteem de haarzakjes vernietigen.

Een variant van dergelijke alopecia is universele alopecia, waarbij geleidelijk verlies van haar optreedt, niet alleen door het hele hoofd, maar ook op het hele lichaam. In dit geval is er een gebrek aan zelfs geweerhaar.

Alopecia als gevolg van een specifieke storing in het immuunsysteem, wanneer het zonder de noodzaak wordt geactiveerd, is dit de meest ernstige vorm van alopecia. Gezien de kenmerken van de ziekte, zal de aanpak van de behandeling verschillen van de therapie van andere vormen van alopecia. Tegelijkertijd kan elke inmenging in het functioneren van het lichaam de situatie alleen maar verergeren, dus de keuze van behandelmethoden moet uiterst voorzichtig worden behandeld, vooral als het gaat om radicale manieren om kaalheid te behandelen, waaronder haartransplantatie.

Het moet gezegd dat de keuze voor radicale methoden in dit geval zeer beperkt is. Chirurgische haartransplantatie kan de werking van het immuunsysteem negatief beïnvloeden, dus het is niet voorgeschreven in deze situatie. Het enige dat een specialist kan bieden (en dit is een tricholoog) is een niet-chirurgische techniek

Het moet duidelijk zijn dat alle soorten alopecia met elkaar in verband staan. Dus diffuse alopecia kan zowel in de focale vorm als volledig zijn. En er is niet zo'n soort pathologie die alleen mensen van dezelfde leeftijd of hetzelfde geslacht zou treffen, alleen voor elk type alopecia kunnen de statistieken enigszins verschillen. Alopecia androgenetica - dit "voorrecht" van middelbare leeftijd en oudere mensen met een voorkeur voor de mannelijke bevolking, evenals de meest voorkomende pathologie wordt beschouwd, is de benoeming van een haartransplantatie vaker uitgevoerd bij mannen dan bij vrouwen. Gezien het feit dat het sterke geslacht meestal geen haast heeft en tot het laatste wordt getrokken, wanneer alleen radicale maatregelen helpen.

Diffuse kaalheid, meestal geassocieerd met stress en hormonen, treft meestal vrouwen van middelbare leeftijd in de pre-menopausale en climacterische periode, hoewel het mogelijk is tijdens de zwangerschap. Maar aangezien er andere effectieve behandelingsmethoden zijn die artsen in deze situatie passender achten, wordt haartransplantatie bij vrouwen beschouwd als een tamelijk zeldzaam verschijnsel, dat alleen in moeilijke situaties wordt voorgeschreven.

Aldus implantatie van haar kan worden toegewezen volgens alopecia zonder haar op het hoofd of een ander deel van het lichaam en met een duidelijk haarverlies dat er zeer onaantrekkelijk en zelfs intimiderend of te hoog haarlijn. Alopecia, veroorzaakt door brandwonden en huidaandoeningen, is bijzonder moeilijk te behandelen, omdat een dicht littekenweefsel dat haargroei voorkomt op de huid wordt gevormd. In dit geval is haartransplantatie ook de beste manier om uit de situatie te komen.

Focal alopecia als een auto-immuunziekte komt voor bij mensen van verschillende geslachten. Deze ziekte kan jeugd worden genoemd, aangezien het voorkomen ervan vaak wordt gediagnosticeerd op de leeftijd van 18-25 jaar oud, hoewel het soms zelfs voorkomt bij kinderen van kinderen ouder dan 3 jaar. Echte haartransplantatie bij kinderen wordt niet door elke kliniek gedaan en in zeldzame gevallen, wanneer kaalheid ernstige psychologische problemen veroorzaakt, wat het noodzakelijk maakt om een operatie voor haarimplantatie voor te schrijven. De oorzaak van frequente weigeringen bij de transplantatie is de groei van het hoofd van het kind. Het is duidelijk dat hier de huid zich uitstrekt en dat later getransplanteerd haar zeldzaam zal zijn.

Een andere reden is dat het moeilijk is voor een klein kind om een langdurige operatie te weerstaan, meestal uitgevoerd onder lokale anesthesie. Daarom nemen artsen zelfs in ernstige gevallen alleen haartransplantaties voor kinderen ouder dan 5 jaar.

Haartransplantatie op de een of andere manier helpt bijna alle patiënten, behalve in gevallen van volledige kaalheid, wanneer er geen haar vanuit het niets kan worden opgenomen, omdat het gaat om het transplanteren van uw eigen haarzakjes. Haartransplantatie van een andere persoon wordt meestal niet uitgevoerd, omdat uit experimenten blijkt dat het haar van andere mensen, zelfs het materiaal van naaste familieleden, het immuunsysteem doorgaans als buitenaards wordt ervaren, ze zullen eenvoudig door het lichaam worden afgewezen.

Om dezelfde reden is het zeldzaam om kunsthaar te transplanteren, wat alleen relevant is als er geen plaats is om haar voor implantatie in te nemen, d.w.z. Op het lichaam zijn ze helemaal afwezig. Als haaruitval alleen op het hoofd wordt opgemerkt, kunt u proberen het haar van andere delen van het lichaam te transplanteren of, in extreme gevallen, donorbollen gebruiken. Het is waar dat het resultaat van dergelijke operaties niet altijd tot goede resultaten leidt.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Voorbereiding

Haartransplantatie is in de meeste gevallen een ernstige operatie, die het ingrijpen in het functioneren van het lichaam en het gebruik van anesthesie met zich meebrengt. Het is duidelijk dat zelfs een minimaal invasieve ingreep, en die wordt beschouwd als de transplantatie van de haarzakjes te zijn, kan niet zonder voorbereiding, die grotendeels afhankelijk is van het resultaat van de procedure, of op het moment van de complicaties ervan en hoe lang herstelperiode. Dus één hygiëneprocedure kan hier niet doen, hoewel ze ook zijn opgenomen in de lijst van noodzakelijke voorbereidende maatregelen.

In principe is de voorbereiding begint al bij de ontvangst van de patiënt arts-trichologist, die, indien nodig, de operatie zal benoemen en bieden de meest effectieve methoden van de uitvoering ervan, afhankelijk van de diagnose en de kenmerken van de patiënt. Daarnaast is het overleg met een plastisch chirurg die de haartransplantatie operatie zal uitvoeren, de werking is bepaald gebied, uitwisselingen zones transplantatie en donatie, het aantal fasen van de operatie (en meestal 2-3 fasen met tussenpozen van ongeveer zes maanden) en de datum van de eerste procedure. De arts zal u ook vertellen hoe u zich goed kunt voorbereiden op de aanstaande procedure, rekening houdend met het feit dat de voorbereidende periode tot maximaal 2 weken kan worden uitgesteld.

De langste, waarschijnlijk, zal moeten worden voorbereid door degenen wiens verslaving sigaretten is. Artsen geloven dat het stoppen met roken voor een bepaalde periode een lage prijs is voor schoonheid en gezondheid. Maar het is noodzakelijk om niet meer of minder te lijden, maar 2 weken. Maar zo'n 'slachtoffer' zal de bereidheid van de persoon bevestigen om het probleem van kaalheid radicaal aan te pakken.

De weigering om te roken voordat een van de procedures voor haartransplantatie wordt uitgevoerd, wordt als verplicht beschouwd, omdat nicotine de kans op complicaties tijdens de operatie vergroot en een slecht effect heeft op de overleving van haar en weefselherstel in de postoperatieve periode.

Een beetje makkelijker voor fans van alcohol. Verlaat het favoriete drankje dat ze nodig hebben 1 week voor de aanstaande operatie, waarvan de tijd vooraf is bepaald.

Een speciaal moment is het nemen van medicijnen. In het ideale geval stop je 10 dagen voor de operatie met het nemen van medicijnen. Artsen besteden speciale aandacht aan geneesmiddelen die invloed hebben op de stolling van bloed (haartransplantatie is een minimaal invasieve operatie, maar niet bloedeloos), bijvoorbeeld acetylsalicylzuur en preparaten op basis daarvan. Als het innemen van medicijnen voor een persoon van levensbelang is, zoals bijvoorbeeld bij bepaalde hartaandoeningen, moet de arts van de patiënt een volledige lijst ontvangen van de medicijnen die zijn gebruikt om mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties te beoordelen.

Als het gaat om haartransplantatie bij vrouwen, wordt de operatietijd zo gekozen dat deze niet samenvalt met menstruatie, plus of min 4 dagen. Dat wil zeggen, 4 dagen vóór de maandelijkse en 4 dagen na hun beëindiging, wordt haartransplantatie aanvaardbaar geacht.

Je kunt eten en drinken nemen tot er nog 6 uur over zijn voor de operatie. Daarna moet je een beetje honger krijgen. Als een persoon maag- of stofwisselingsproblemen heeft en langdurig uithongeren onaanvaardbaar wordt geacht, moet dit tijdens het consult aan de arts worden gemeld.

Het is duidelijk dat u niet met een vuile kop naar een haartransplantatie kunt gaan. Dit is niet alleen onesthetisch en wijst op iemands gebrek aan respect voor zichzelf en anderen, maar ook onhygiënisch. Om een hoofd te wassen is het noodzakelijk sinds de ochtend vóór de procedure. Beperkingen in detergentia op hetzelfde moment niet, maar passen geen haarstylingproducten toe.

Als een persoon een ziekte heeft, kan het nodig zijn de dokters van een specialist te raadplegen die het risico van het manipuleren van haartransplantaties kunnen beoordelen. Bovendien moet u vóór de operatie beslist een reeks tests afleggen. Dit is een bloedtest voor soa's, die hiv-infectie, hepatitis B en C, syfilis, en een algemene bloedtest kunnen detecteren om de toestand van het lichaam te beoordelen.

Dit is een standaardreeks tests, maar in elke kliniek kunnen, afhankelijk van de verrichte handelingen en de geschiedenis van de patiënt, aanvullende onderzoeken worden toegewezen om de persoon te beschermen tegen mogelijke complicaties. Voor een operatie kan de patiënt bijvoorbeeld een acute infectieziekte hebben waarbij elke chirurgische interventie als ongewenst wordt beschouwd, omdat deze zal bijdragen aan de verspreiding van de infectie met het bloed. De ziekte kan enige tijd verborgen blijven, dus mogelijk is aanvullend onderzoek nodig om een diagnose die haartransplantatie voorkomt te bevestigen of uit te sluiten.

trusted-source[10], [11], [12], [13]

Met wie kun je contact opnemen?

Techniek haartransplantatie

De techniek voor het uitvoeren van de procedure voor haartransplantatie kan enigszins variëren, afhankelijk van de gekozen behandelmethode. Maar de betekenis van de operatie blijft hetzelfde: om stabiele levensvatbare bollen van een plaats met een dikke haardos over te brengen naar die waar het haar was verloren en niet langer groeide.

Contra-indicaties voor de procedure

We hebben eerder niet gezegd dat haartransplantatie met zelfs minimaal invasieve methoden van FUE en HFE nog steeds een serieuze, niet-bloedeloze procedure is. Het is duidelijk dat een dergelijke procedure mogelijk niet geschikt is voor alle mensen, aangezien deze, net als andere operaties, zijn eigen contra-indicaties heeft.

Het is noodzakelijk om te zeggen tot vreugde van degenen die dromen van het terugkeren naar hun kapsel van de vroegere aantrekkingskracht door dergelijke methoden dat er niet zo veel beperkingen zijn voor haartransplantatie. Het belangrijkste is om zo'n kans in een tijdige wijze te benaderen, zonder zich te brengen tot een totaal verlies van haar bij het donor keuzes zijn beperkt en redelijk, wetende dat de donor gebied heeft zijn beperkingen, wat betekent dat het onmogelijk is om de ideale dikte in alle gebieden van het hoofd te bereiken.

Wie heeft geen mogelijkheid tot haartransplantatie? Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking en bloedingsstoornissen. Haartransplantatie wordt ook niet uitgevoerd in die gebieden waar acute huidziekten zijn.

De mogelijkheid van een procedure voor andere dermatologische pathologieën die zich voordoen in acute vorm, met name een infectieus of allergisch plan, is ook de vraag. Het is een feit dat de proefprocedure mogelijk geen negatieve reacties van het immuunsysteem vertoont, maar als een persoon de neiging heeft tot dermatosen, kunnen problemen enigszins later optreden.

Wat betreft mentale afwijkingen, de weigering houdt zich meer bezig met dergelijke pathologieën:

 • trichotillomanie, wanneer de patiënt zelf zijn haar scheurt (vanwege het gevaar van herhaling van de aanval),
 • dysmorfofobie (de patiënt zal nog steeds niet tevreden zijn met het resultaat, zal nieuwe operaties vereisen met de gevolgen van dien)
 • obsessief- compulsieve stoornis (ontoereikend gedrag staat een operatie die ook enkele uren duurt niet toe).

Met voorzichtig over de mogelijkheid van een haartransplantatie chirurgie nodig voor patiënten met diabetes mellitus is (wonden te helen voor een lange tijd, dus een hoog risico op infectie) en ziekten van het cardiovasculaire systeem, zoals hoge bloeddruk. Als de gezondheid is teleurgesteld, maar er is een onbeheersbare wens om een mooi kapsel te hebben, is het in dit geval handiger om de veiligste en minst pijnlijke procedure te kiezen, wat de innovatieve techniek van HFE is. Tot nu toe beschikken echter niet alle klinieken over de benodigde apparatuur en gekwalificeerde specialisten om een dergelijke nauwkeurige procedure uit te voeren.

Als het gaat om het transplanteren van kunsthaar, dan is er nog een belangrijke contra-indicatie toegevoegd. Deze procedure is ongewenst voor mensen met verhoogd zweten ( hyperhidrose ), omdat biofilms de situatie alleen maar verergeren.

Wanneer een persoon besluit om een haartransplantatie te ondergaan, moet hij bekend zijn met de tekortkomingen van deze technologie van het herstellen van het haar op het hoofd, baard, wenkbrauwen en andere delen van het lichaam. Ja, transplantatie in vergelijking met andere traditionele behandelingsmethoden heeft zijn nadelen.

De  nadelen van haartransplantatie  zijn onder meer:

 • De procedure heeft eerder een cosmetisch dan een curatief effect. Als haarverlies is veroorzaakt door een soort van verstoring in het lichaam, is het verstandiger om hun behandeling aan te pakken, in plaats van het probleem te maskeren door de dekking van het hoofd van de ene plaats naar de andere over te brengen. Bij transplantatie is het zinvol om gebruik te maken van het gebrek aan effect van andere behandelingsmethoden, en niet in plaats van therapie.
 • Het moet worden begrepen dat het gebied waarmee men sterk haar kan nemen dat resistent is tegen dihydrotestosteron voor haartransplantatie tot een kale plek niet onbeperkt is. En kaalheid in de afwezigheid van een serieuze behandeling kan vorderen, wat het uitvoeren van nieuwe operaties vereist. Maar waar moet je zoveel haar krijgen?
 • Bij ernstige alopecia worden artsen geconfronteerd met het probleem dat haar van de donorplaats vaak niet voldoende is om kaal te worden. Na de operatie met het gebruik van onvoldoende aantal lettertypen of folliculaire associaties, kan het getroffen gebied zichtbaar blijven, omdat de dichtheid van het haar er minder zal zijn dan in andere gebieden.
 • Patiënten zijn niet altijd tevreden met het resultaat van de operatie, omdat iedereen verwacht de voormalige haardos te herstellen. In feite blijkt vaak dat haar niet genoeg is voor een dergelijk effect, ze groeien niet zoals je zou willen of niet in die richting (in dit opzicht blijft het voordeel bij de HFE-techniek).
 • Als de patiënt akkoord gaat met striptechnieken, moet hij bereid zijn om een nogal merkbaar litteken op zijn hoofd achter de rug te hebben, dat alleen achter lang haar, d.w.z. Het vermogen om je haar te veranderen zal beperkt zijn.
 • De procedure van haartransplantatie duurt 3 tot 8 uur, wat bepaalde moeilijkheden met zich meebrengt om een dergelijke kwelling te doorstaan. Een persoon moet in eerste instantie afgestemd zijn op wat hij te verduren zal hebben.
 • Om te lijden is het noodzakelijk en na operatie. Pijnlijke sensaties, zwelling van de weefsels op het hoofd, de noodzaak om te zorgen voor chirurgische hechtingen na de strip operatie en kleine puncties om complicaties te voorkomen.
 • Velen hebben te maken met problemen zoals haaruitval op het gebied van chirurgie, vooral als de "opbouw" van haar niet op een leeg gebied werd uitgevoerd, maar op een plaats met dunner wordend haar. Kan voldoende slaap krijgen, niet alleen getransplanteerd haar, maar ook verwanten die zwakker zijn.

trusted-source[14], [15], [16], [17]

Gevolgen na de procedure

Over de gevolgen en complicaties van haartransplantatie lees in dit artikel.

trusted-source[18]

Is het de moeite waard het resultaat van een haartransplantatie van uitgegeven geld

We moeten meteen zeggen dat het, omdat het een kwestie is van transplantatie en plastische chirurgie, meestal niet nodig is om te praten over de goedkope procedure. Natuurlijk kunnen verschillende klinieken en chirurgen hun werk op verschillende manieren evalueren, dus de keuze voor diegenen die een chique haar willen hebben of in ieder geval min of meer fatsoenlijk het gebrek aan een goede haardos verbergen, is er nog steeds. Het enige dat geadviseerd kan worden is niet om goedkoop te zijn, want in dit geval is er meestal een soort vuile truc. Voor lage prijzen kan het onprofessioneel zijn van een chirurg die begrijpelijkerwijs weinig klanten heeft en prijzen als een soort aas dienen, gewoon verbergen.

Hoeveel kost haartransplantatie gemiddeld? De volledige kosten van de haartransplantatieprocedure zijn noodzakelijkerwijs afhankelijk van het aantal getransplanteerde transplantaten of folliculaire associaties. Dat wil zeggen, de rol wordt niet zozeer gespeeld door het werkterrein, als wel door de gewenste dichtheid van toekomstig haar. In de prijslijsten van klinieken kunt u prijzen vinden die niet voor de hele operatie gelden, maar voor 1 ent of FU (folliculaire eenheid).

Gemiddeld genomen, als u de dollar op 27, 6 neemt, schommelt de gemiddelde kostprijs van één getransplanteerd transplantaat binnen 3-4 dollar. Er zijn echter klinieken waar de kosten van het transplantaat lager zijn ($ 1,5-2) of hoger (tot $ 7 per transplantaat).

Maar we moeten begrijpen dat de 1000-2000 enten fatsoenlijk te kijken naar veranderingen in het voorhoofd (het voorhoofd correctie en behandeling van kale plekken), of door het verhogen van de dichtheid van haar gemengd met de inheemse haar. Als de kaalheid groot, verdeeld op dezelfde hoeveelheid grafts of folliculaire eenheden belachelijk (normale haardichtheid kleurenhaar van ten minste 80 per 1 vierkante centimeter).

De waarheid is dat er een groot aantal transplantaten in de transplantatie en een plus zit. De prijs voor één ent in dit geval zal iets lager zijn dan bij transplantatie van slechts 1.000 transplantaten.

Om het hoofd te bedekken met haar in 1000 grafts, moet je minimaal $ 1.500 betalen en een dikke haardos op een fatsoenlijke kale kop en alle 15 duizend. Zo vaak hangt het allemaal niet alleen af van de wens van de patiënt, maar ook van zijn capaciteiten. Gelukkig bieden sommige technieken u de mogelijkheid om de haardichtheid voor verschillende transplantaties te bereiken, en in het interval ertussen kunt u geld toevoegen aan de volgende procedure.

De transplantatie van folliculaire associaties in veel klinieken wordt naar schatting duurder dan de transplantatie van graffiti met verschillende bollen. Maar zelfs hier kan de prijsstijging geweldig zijn. Vrij bekende klinieken in Georgië kunnen zelfs een prijs van minder dan $ 1,5 bieden, zodat haartransplantatie goedkoop en met goede specialisten kan zijn. De waarheid zal geld moeten uitgeven aan zo'n reis.

Maar gemiddeld kost haartransplantatie door niet-chirurgische techniek patiënten $ 1300-9000 per 1000 transplantaten. En weer hangt alles af van de gewenste dichtheid van het haar. Je wilt een dikke haardos, je moet een behoorlijke hoeveelheid uitkammen.

Maar het resultaat van de niet-chirurgische techniek zal een mooi kapsel zijn zonder littekens en littekens, dus na een tijdje vermoedt niemand dat je eerder haarproblemen had. Maar nogmaals, op voorwaarde dat het nodige aantal folliculaire associaties wordt getransplanteerd, zal de operatie worden uitgevoerd door een specialist die goed thuis is in deze techniek, en vervolgens zal het haar de juiste zorg krijgen.

Wat hebben we?

De werking van haartransplantatie is vrij duur.

Daarom is het heel logisch dat patiënten het resultaat van een dergelijke procedure voor levende mensen willen zien. Maar je zult niet op straat zijn om mensen te vertragen en hen te vragen of ze een haartransplantatie hebben ondergaan, wat zo'n luxueuze haardos opleverde. Natuurlijk kan informatie over deze kwesties worden verkregen op reclamewebsites en in de archieven van patiënten van een bepaalde arts, maar wat is de geloofwaardigheid ervan als u mensen op de foto niet kent.

Een ander ding populaire mensen, wiens leven is als in de handpalmen, omdat de informatie over elke stap van de verslaggevers met een speciale ijver dekken. En tenslotte verbergen vele beroemdheden die een haartransplantatie hebben gedaan, het niet eens, want het belangrijkste resultaat en hoe het werd bereikt, is al een kwestie van het tweede plan.

Sommige beroemde acteurs uit Hollywood namen hun toevlucht tot haartransplantatie. John Travolta, Dzhuzh Lowe, Brendan Fraser en John Cryer verbergen niet eens hun vrij succesvolle poging om de voormalige aantrekkingskracht op deze manier te herstellen. Andere bekende acteurs (Kevin Costner, George Clooney, Mel Gibson, Nicolas Cage en enkele anderen) geven er de voorkeur aan te zwijgen over de oorsprong van een mooi kapsel. Maar verberg je iets van journalisten? Toen ze eenmaal op de rug van het hoofd van de Hollywoodacteur Jeremy Piven, een langgerekt litteken dat later werd bedekt door een chique haardos, hun conclusie namen en het aan ons presenteerden.

Er is informatie dat de beroemde Britse zanger Elton John en de Italiaanse staatsman Silvio Berlusconi hun toevlucht namen tot haartransplantatie. Correctie van de voorhoofdlijn, waarop de vroege kale plekken verschenen, werd gemaakt door de Amerikaanse acteur en filmregisseur Matthew McConaughey. Een chique kapsel is gebonden aan haartransplantatie en de Amerikaanse acteur Billy Bob Thornton. Een chique dikke haardos dankzij transplantatie kan bogen op Hollywood-acteur en muzikant Nick Laichi.

Het is duidelijk dat dezelfde procedure te zijner tijd door beroemdheden en vrouwen zou kunnen worden gebruikt. Maar pronken met deze manier om een mooi kapsel te krijgen voor een zwak geslacht is niet vreemd, en het is onwaarschijnlijk dat de littekens onder lang haar aan journalisten te zien zijn. Toch lekte ongeveer één vrouw dergelijke informatie nog steeds uit naar de pers.

Het gaat over de Amerikaanse tv-ster en kampioen atletiek, Jenner Caitlin, die in het verleden overigens een man was. In 2015, 65-jarige William Bruce Jenner besloot niet alleen de naam van de vloer (gedocumenteerd) te vervangen, en op hetzelfde moment, volgens een verklaring van Dr. Richard Chaffee, heeft sindsdien een aantal procedures haartransplantatie, doet zijn / haar haren is bijna perfect.

Er zijn vermoedens dat Donald Trump zijn toevlucht heeft genomen tot de procedure voor haartransplantatie, die beweert dat zijn haar zijn eigen haar is en geen pruik. Sommige journalisten, voortkomend uit het feit dat het geïmplanteerde haar tijdens autotransplantatie ook inheems is, concludeerden dat het een haartransplantatie was.

Zoals je ziet, zijn er niet zo veel voorbeelden van succesvolle operaties bij beroemdheden, maar de resultaten spreken voor zich. In dit geval is het belangrijk niet het aantal voorbeelden, maar de kwaliteit ervan, zodat een persoon die voor een procedure betaalt, begrijpt waarvoor hij betaalt en welk resultaat mogelijk is.

Behandeling van alopecia door alternatieve methoden

Zoals we al hebben gezegd, is haartransplantatie een radicale methode om het probleem van kaalheid op te lossen, dat wordt gebruikt wanneer andere behandelingsmethoden krachteloos zijn of niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Dat wil zeggen, je moet begrijpen dat er een alternatief is voor haartransplantatie en het is in de eerste plaats nodig om naar dergelijke methoden te zoeken om de natuurlijke dichtheid van het haar te herstellen. Onder een mes om de chirurg neer te leggen is het altijd laat.

Het begin van de beslissing van een probleem van kaalheid is een moment van de referentie voor overleg met de deskundige trihologu. Het is deze arts die de mate van verwaarlozing van het probleem, de conditie van de haarlijn en verschillende mogelijkheden voor het oplossen van het probleem van het herstellen van de luister van het hoofd van horen kan beoordelen. En in het begin zal het een voorstel van traditionele behandeling zijn, wat de inname van verschillende bio-additieven betekent voor het versterken en laten groeien van haar, geneesmiddelen voor het stimuleren van de haargroei en het normaliseren van de hormonale achtergrond, evenals het uitvoeren van fysiotherapiesessies.

Methoden voor fysiotherapie voor haarbehandeling worden geclassificeerd als salonprocedures, die u moet doorlopen in cosmetologieruimten of klinieken. Maar benoem dergelijke procedures moet een gekwalificeerde tricholoog zijn, die op grond van zijn professionaliteit in staat is om de meest effectieve procedure in elk geval te bepalen.

Laten we een lijst maken van de meest populaire procedures voor het oplossen van het probleem van kaalheid:

 • ozonotherapie, die de bloedcirculatie in de bloedvaten van het hoofd stimuleert en daardoor de ademhaling en voeding van haarzakjes verbetert,
 • cryotherapie (behandeling met vloeibare ozon) - behandelingsprocedure identiek aan de vorige, maar minder pijnlijk,
 • mesotherapie - de introductie van een therapeutisch complex bestaande uit vitamines, micro-elementen, aminozuren en andere componenten die het metabolisme in de hoofdhuid verbeteren (injecties worden gedaan met behulp van een spuit of een speciaal hulpmiddel) in de hoofdhuid op de haarverliesplaats;
 • plasmolifting (behandeling aangepast, dwz gezuiverd en verrijkt met nuttige stoffen en zuurstofplasma van bloed) is een van de meest effectieve procedures in de strijd tegen alopecia, die wordt toegepast in sommige haartransplantatieklinieken naast de basisprocedure,
 • iontoforese is dezelfde lokale toediening van doseringsvormen door middel van een galvanische stroom met lage stroomsterkte die toelaat dat geneesmiddelen doordringen tot de gewenste diepte,
 • myostimulatie is een van de effectieve methoden voor het oplossen van het probleem van alopecia, die optreedt tegen de achtergrond van hormonale onbalans. De pulsstromen die in de procedure worden gebruikt, helpen de bloedsomloop en het metabolisme in de hoofdhuid te verbeteren en de productie van hormonen te stabiliseren.

Naast fysieke procedures voor het kalend maken van patiënten, raden artsen aan een medicijn te gebruiken om de haargroei te stimuleren, " Minoxidil ", wat een van de twee officieel gepatenteerde geneesmiddelen in dit gebied is.

De geschiedenis van dit ongewone medicijn is ook interessant. Ten eerste werd het met succes gebruikt om maagzweren te behandelen, waarna ze het vermogen zagen om een hoge arteriële distentie effectief te normaliseren. Het was in deze richtingen dat het medicijn werd gebruikt totdat een interessant neveneffect werd waargenomen na hem - stimulatie van de haargroei. Deze eigenschap van het medicijn was zeer nuttig voor de behandeling van androgene alopecia, dus het wordt actief aangeboden aan zijn patiënten door artsen, trichologen.

Voor de behandeling van alopecia wordt het medicijn gebruikt als een oplossing, schuim of spray, lokaal toe te passen op het getroffen gebied. Het geneesmiddel wordt gebruikt bij volwassen patiënten die niet ouder zijn dan 65 jaar, die geen overgevoeligheid voor de bestanddelen van het geneesmiddel hebben, huidaandoeningen in het hoofd, feochromocytoom, hypertensie. Niet gebruiken om zwangere vrouwen en zogende moeders te behandelen. Breng niet gelijktijdig aan met andere externe middelen.

Voor 1 procedure voor toediening van een medicijn, die wordt uitgevoerd met een interval van 12 uur, moet de patiënt 1 ml van de oplossing uitgeven. Het geneesmiddel in oplossing is uitgerust met een speciale dop, waarbij druk bijdraagt tot de afgifte van 0,1 ml van het geneesmiddel, d.w.z. Je moet 10 klikken op de dop maken.

Het medicijn wordt aangebracht op het centrale deel van de kale kop en verdeelt het langs de omtrek. De hoofdhuid tijdens het aanbrengen moet droog en schoon zijn. De duur van de behandeling hangt af van de mate van alopecia en het gebruik van andere anti-androgene geneesmiddelen die haarverlies voorkomen, terwijl Minoxidin de groei van nieuwe stimuleert.

Het is duidelijk dat de resultaten van de behandeling verschillend kunnen zijn. Iemand hielp het medicijn om haaruitval te stoppen, maar nieuwe gingen niet op hun plaats op. Anderen zien graag op hun hoofd groeiend haar dat ter plekke verscheen. En de derde was niet alleen gelukkig om verloren haar te herstellen, maar zelfs om de dichtheid van haar te verhogen. De hoop op een blijvend resultaat met androgenetische alopecia is echter alleen te wijten aan het gebruik van anti-androgene geneesmiddelen.

Behandeling van alopecia houdt een langdurige complexe therapie in, waarbij de conditie van de hoofdhuid en de voeding van haarverpakkingen die in de huid zijn verborgen, worden verbeterd, evenals de interne omgeving van het lichaam en de metabolische processen die erin plaatsvinden worden genormaliseerd. Haartransplantatie in deze rij is de laatste stap naar het beoogde doel, wanneer andere fasen van een lange en moeilijke reis niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Feedback op haartransplantatie

Afgaand op hoe actief mensen van verschillende seks geïnteresseerd zijn in andere mogelijkheden om kaalheid te behandelen, kan worden geconcludeerd dat traditionele behandeling met medicatie en fysiotherapeutische methoden niet altijd positieve resultaten oplevert. Waarom zou iemand anders veel geld uitgeven aan haartransplantatie, als er meer budgettaire en minder traumatische behandelingsmethoden zijn. Immers, zelfs als we de techniek van het uitvoeren van een operatie met HFE-technologie nemen, die om de een of andere reden gewoonlijk niet-chirurgisch wordt genoemd, ervaart de hoofdhuid meerdere verwondingen als gevolg van naaldpuncturen, dus dit is ook verre van een bloedloze methode.

Ja, informatie over haartransplantatie wordt door minder mensen gezocht dan informatie over het verwijderen van hoofdpijn of de strijd tegen PMS. Niettemin is deze informatie relevant, wat betekent dat het noodzakelijk is om tenminste één persoon gelukkig te laten worden.

Maar zoals de lange ervaring van plastisch chirurgen, gespecialiseerd in haartransplantatie, aantoont, zijn er al miljoenen van zulke gelukkige mensen in de wereld. En reviews over alle bekende klinieken die in ons artikel worden genoemd, staan vol met dankwoorden. Iemands haartransplantatie hielp om op het voetstuk van roem te blijven en iemand begon optimistischer over de toekomst van hun familie te lijken, omdat zorgen over hun uiterlijk de relatie tussen echtgenoten beïnvloedden.

De vroegere patiënten van de haartransplantatieklinieken merken op dat ondanks de aanzienlijke duur van de operatie die werd uitgevoerd onder lokale anesthesie, zij ook geen speciaal ongemak ervoeren in dit verband of in verband met de manipulaties. In de revalidatieperiode ondervonden zeer weinigen veel pijn op de plaats van de operatie. Ik was alleen in de war door de noodzaak om een speciale hoofdtooi te dragen gedurende 7-10 dagen, maar mannen en vrouwen begrepen heel goed dat dit noodzakelijk was voor hun eigen bestwil. Daarnaast heeft de hoed geholpen om tijdelijke defecten op de huid te verbergen (roodheid van de implantatiezone, rode stippen in het donorgebied, lelijke korsten in kort haar, een nieuw litteken op de achterkant van het hoofd, enz.).

Maar wat een man kan het niet uitstaan om zijn doel te bereiken, vooral als het gaat om externe aantrekkelijkheid. En de procedure voor haartransplantatie is nog niet de grootste test. Hoewel, uiteraard, en een zeker risico, omdat niet alle operaties succesvol zijn, is het altijd mogelijk om een correctie uit te voeren in een prestigieuze kliniek.

Het is duidelijk dat niet alle patiënten tevreden zijn met het resultaat van haartransplantatie. Niet iedereen kan een groot aantal transplantaten betalen, dus het haar is niet dik genoeg. Maar in het geval van ernstige kaalheid zijn er geen duizend transplantaten, maar tienduizenden nodig om een chique kapsel te krijgen.

Een ander probleem houdt verband met de werking van de striptechniek, of beter gezegd, met zijn belangrijkste consequentie: het litteken, dat, hoewel het geen fysiek ongemak met zich meebrengt, toch de mogelijkheid van korte haircuts beperkt. Voor sommige patiënten, zelfs na vele jaren, lijkt het dat het litteken verwijst naar anderen rond de vorige operatie, die ze op de een of andere manier als schandelijk beschouwen. Maar is orgaantransplantatie (en haar - dit is ook een menselijk orgaan) kan als schandelijk worden beschouwd als het de gezondheid of "slechts" het zelfrespect van een persoon behoudt en hem in staat stelt om een gelukkig leven te leiden?

Natuurlijk zijn er andere problemen. De korstjes op het hoofd verdwijnen bijvoorbeeld niet lang, waardoor de persoon niet tijdig naar het oude leven kan terugkeren, of als er een litteken achter op het hoofd zit. Maar bij elk van deze complicaties is het nodig om te zoeken naar zowel externe als interne factoren die het herstel hebben veroorzaakt nadat de procedure fout is gegaan. En in elk geval zullen ze van hen zijn. Iemand 'had geluk' om een amateur tegen het lijf te lopen die een prachtig hoofd had beloofd voor een beetje geld. Anderen voldeden niet aan de zorgvereisten na de procedure. En iemand heeft mogelijk een te gevoelig immuunsysteem dat dit soort interventie niet toestaat.

Overigens speelt de initiële diagnose een belangrijke rol bij de identificatie van de oorzaken van alopecia. Als het gaat om auto-immuunziekten of overgevoeligheid van het haar voor mannelijke hormonen, dan zal zonder gebruik van de oorzaak van kaalheid, geen enkele operatie helpen om de hoofdhuid op het hoofd te herstellen.

Opgemerkt moet worden en het feit dat bijna alle positieve feedback en dankbaarheid kan worden gevonden op de websites van klinieken die haartransplantatie operaties uitvoeren. In de praktijk wordt de kliniek echter opnieuw toegepast op een nieuwe procedure of op claims in geval van complicaties, en negatieve feedback wordt uitgedrukt in woorden.

Wat forums betreft, bespreken mensen daar meestal verschillende behandelingsopties en adressen van klinieken die problemen met kaalheid behandelen. En na het zorgvuldig lezen van de berichten begrijp je dat niet iedereen die zijn "vijf cent" invoegt, in feite in het onderwerp zit en deze procedure heeft doorlopen. Vrouwen in dergelijke discussies nemen zeer zelden deel, dus als ze de resultaten van de transplantatie beoordelen, kunnen ze dit alleen doen met het kapsel Jenner Caitlin, waarvan het geslacht nog steeds kan worden betwist.

Natuurlijk, om openlijk te spreken over het feit dat "ik Vasyukin Vasily of Nyashkina Elena Panfilovna (naam heeft niets te maken met bepaalde mensen), deed (la) haartransplantatie chirurgie en gelukkig (VA) de resultaten, omdat mijn kale hoofd nu bedekt met prachtig haar "is het onwaarschijnlijk dat ze iemand worden, en zelfs de hele wereld. Daarom is het erg moeilijk om de waarheid van verschillende beoordelingen op internet te beoordelen.

Echte conclusies dat haartransplantatie echt een effectieve procedure is om alopecia te bestrijden, kan alleen worden gedaan op basis van statistieken die beweren dat autotransplantatie veel gevraagd is en zich actief ontwikkelt in verschillende regio's van onze grote en dichtbevolkte planeet.

trusted-source[19], [20], [21]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.