^
A
A
A

Behandeling van diffuse (symptomatische) alopecia

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Forecast diffuse (symptomatisch), kaalheid gunstig in die gevallen waarin het mogelijk is om de oorzaak van haarverlies te stellen en op te heffen. Meestal bij het interviewen van de patiënt is het gemakkelijk om de oorzaak van de acute alopecia (geboorten, infectieziekten, myocardinfarct, bloedverlies, verhongering, cytostatica en bestraling, en vele anderen te bepalen. Maar zelfs de meest zorgvuldige geschiedenis kan blijken te zijn contraproductief met de geleidelijke ontwikkeling van de ziekte, omdat de patiënt vaak niet hij vermoedt het bijzijn van zijn comorbiditeit (hypofyse, schildklier-, nier-, etc.) of intoxicatie (vergiftiging kwik zouten, taille enz.).

Om de rol van deze of die factor in de ontwikkeling van symptomatische alopecia te verduidelijken, is een diepgaand onderzoek van de patiënt met het gebruik van klinische, biochemische, endocrinologische en toxicologische methoden noodzakelijk. Naast de traditionele toxicologische methoden voor kwantitatieve analyse van de minerale toestand van het lichaam, is de spectrale analyse van biosubstraten de laatste jaren gebruikt, waardoor het mogelijk is om tegelijkertijd meer dan 20 elementen te identificeren, waaronder giftig. Een dergelijk complex kenmerk van de macro- en micro-elementstatus maakt het mogelijk het probleem van de individuele correctie op te lossen, rekening houdend met de complexe, antagonistische of synergetische interactie van mineralen. Van de andere biosubstraten die voor het testen worden gebruikt, is het meest interessante haar dat onder normale omstandigheden, zoals reeds vermeld, langdurig aanhoudt, een objectieve indicator van de micro-elementensituatie in het gehele organisme en in de omgeving.

Voor de behandeling van acute en chronische vergiftiging met arseenverbindingen. Kwik, chroom, bismut en andere metalen, blauwzuur en zouten daarvan, zouten van jood en broom traditioneel gebruikte specifieke antidota - (. Unitiol, natriumthiosulfaat, pentatsin et al) chelatoren. In de afgelopen jaren Hiertoe worden in toenemende mate zogenaamde biologisch actieve additieven aan voedsel (BADP), bevattende vitaminen, macro- en sporenelementen, kruidenextracten en andere natuurlijke complexen. Moderne BADP hebben het vermogen om uit het lichaam van giftige sporenelementen, radionucleïden, te verwijderen zonder significante bijwerkingen te veroorzaken, in tegenstelling tot bekende complexvormende middelen.

Deze zelfde medicijnen worden gebruikt voor individuele correctie van minerale onbalans. Op dit moment worden geneesmiddelen van de tweede generatie op grote schaal gebruikt, waarbij essentiële macro- en micro-elementen worden omvat als een complex met bioliganden (natuurlijke mineralen dragers). Als voorbeelden geven we de voorbereidingen TsINKUPRIN en TsINKUPRIN-FORTE:

Ingrediënten:

Zincuprin: 1 tablet van 0,031 g aspartaat-zink (6 mg Zn) en 0,0026 g aspartaat-medium (0,5 mg Cu).

Zincuprin-Fort: 1 tablet bevat 0,15 g zinkaspartaat (30 mg Zn) en 0,0143 g koperaspartaat (2,5 mg Cu)

Wijze van gebruik:

Tsinkuprin: kinderen van 1 jaar tot 5 jaar - 1 tablet per dag; kinderen vanaf 5 jaar en adolescenten - 1 tot 2 tabletten per dag. Bij voorkeur na het eten, kunt u het met melk drinken.

Tsinkuprin - forte; volwassenen - maximaal 3 tabletten per dag. Bij voorkeur na het eten, kunt u het met melk drinken

Let op:

  1. Niet gebruiken voor nierfalen, de ziekte van Wilson, en ook gelijktijdig met antibiotica.
  2. Om de effectiviteit van het gebruik te verhogen en mogelijke bijwerkingen te voorkomen, wordt aanbevolen het gehalte aan zink en koper in het lichaam te bepalen met behulp van analyse van haar, bloed, enz.

Verpakking: 50 tabletten.

Naar de mening van A.V. Rock, optimaal is de rationele combinatie van voedingssupplementen en voeding.

Nu zijn er in de BADP-markt al medicijnen van de derde generatie, die zich bevinden in gecheleerde vorm (van Engelse chel-claw, metaal omgeven door aminozuren), wat bijdraagt tot hun betere assimilatie. Als voorbeeld geven we de voorbereiding van MAGNESIUM CALCIUM XEJIAT.

Samenstelling: 1 tablet bevat:

  • Calcium (chelaat, citraat) 250 mg
  • Magnesium (chelaat, oxide) 125 mg
  • Fosfor (chelaat) 100 mg
  • Vitamine D (visolie) 133 ME

Gebruik: 2 tabletten 2 keer per dag bij de maaltijd.

Andere geïdentificeerde ziekten en achtergrondstoornissen hebben ook een adequate correctie nodig.

In gevallen waarin haarverlies vermoedelijk wordt geassocieerd met het nemen van een bepaald medicijn, moet de arts beslissen of het kan worden geannuleerd of vervangen door een ander onschadelijk medicijn. Helaas is het enige bewijs van de betrokkenheid van het medicijn bij haaruitval het herstel van hun groei na het stoppen van het medicijn en de toename van haarverlies bij de herbenoeming. Als medicijnafgifte niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij de behandeling van maligne neoplasmen, wordt de patiënt aangeraden kort haar te kort voordat ze beginnen uit te vallen en de pruik te gebruiken tot de groei van hun groei.

Patiënten met diffuus haarverlies hebben ook psychologische ondersteuning nodig, en sommigen van hen - in de hulp van een psychoneuroloog. Ze moeten uitleggen dat het haarverlies voorafgaat aan de groeifase van de nieuwe haarschacht en een beroep doen op geduld. Ze leggen uit dat de groeisnelheid van het haar slechts 0,25 mm per dag is. Dus, 10 centimeter lengte haar zal pas na 400 dagen bereiken. Bij onvoldoende effectiviteit van psychotherapie worden antidepressiva voorgeschreven.

Hoewel verwijdering van de oorzaak van de ziekte en leidt tot spontaan herstel, echter, om de snelheid van de haargroei te versnellen en verbeteren van de emotionele toestand van de patiënt wordt aanbevolen om trihogennye middelen toe te wijzen (Regeyn et al.) En fysiotherapie (massage, d'arsonvalizatsiyu, mikroataki, elektrotrihogenez etc.).

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.