^
A
A
A

Fysiotherapeutische methoden ter bestrijding van haaruitval

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Fysiotherapie als een onderdeel van complexe kaarheidstherapie wordt tamelijk actief en met succes gebruikt. Naast directe biologische effecten op de haargroei (wat soms moeilijk te verklaren is), is het psychologische aspect ook belangrijk - patiënten geloven in de kracht van het apparaat, wat het resultaat van de behandeling aanzienlijk beïnvloedt.

  • Elektrische methoden

Elektrotherapie - blootstelling aan de hoofdhuid en haarzakjes door elektriciteit. In de trichologische praktijk worden de volgende elektrotherapie-opties gebruikt:

  • Elektrotrihogenez

Elektrothiogenese - stimulering van haarzakjes door elektrostatische veld. De methode is ontwikkeld door het Canadese bedrijf Current Technologies Corporation in de jaren 90 van de vorige eeuw en werd onmiddellijk goedgekeurd door schoonheidsspecialisten in Canada en Mexico. Wat de Verenigde Staten betreft, schortte de FDA aanvankelijk het gebruik van deze methode op en motiveerde dit door de afwezigheid van langdurige klinische onderzoeken die de veiligheid van elektrotrichogenese met betrekking tot het effect op de hersenen bevestigen.

Naar de mening van de ontwikkelaars van de methode was dit verbod een duidelijke geruststelling, omdat de parameters van het elektrostatische veld die in het instrument worden gebruikt binnen de toegestane waarden vallen.

Het mechanisme waarmee de activering van metabole processen plaatsvindt in de cellen van de follikels is vergelijkbaar met die welke op zachte weefselcellen is aangetoond. Naast directe stimulatie van de cellen van de follikels, kan het elektrostatische veld ook de microcirculatie beïnvloeden, waardoor de bloedtoevoer naar de bollen verbetert. Als gevolg van een verhoogd metabolisme neemt de haargroei toe in vergelijking met de norm. In principe lijkt dit alles erg op de werking van microcurrenten, die soms ook worden gebruikt in schoonheidssalons om het haar te versterken.

Wetenschappers van Current Technologies slaagden er als gevolg van talrijke experimenten in om de optimale parameters van het elektrostatische veld te selecteren en een schema van behandeling door elektrotrichogenese te maken. Informatie over de sterkte van de elektrische impact is het eigendom van het bedrijf, dat het met tegenzin deelt. Het enige dat het bedrijf publiekelijk bekendmaakt, is dat de intensiteit van het elektrostatische veld veel lager is dan de waarden die als veilig worden beschouwd voor de gezondheid. Hetzelfde geldt voor de frequentiekarakteristieken, die binnen de toegestane fysiologische waarden liggen.

De onbetwiste voordelen van de methode zijn de afwezigheid van bijwerkingen en gebruiksgemak. Qua uiterlijk lijkt het apparaat op een föhn, die zich in elke kapsalon bevindt. De patiënt zit in een comfortabele stoel, en boven zijn hoofd is een halve bol, waarbinnen een elektrostatisch veld wordt gecreëerd. De procedure duurt 12 minuten en veroorzaakt geen onaangename sensaties.

Tegenwoordig is elektrrotrichogenese bekend en actief gebruikt in schoonheidssalons in meer dan 25 landen over de hele wereld.

  • darsonvalization

Darsonvalization is een soort elektrostimulatie, die ook wordt gebruikt bij de behandeling van alopecia. De behandelingsstroom heeft een hoge frequentie (110 kHz) en een spanning (25-30 kV) met een kleine stroomsterkte, gemoduleerd in een reeks oscillaties van 100 μs duur met een frequentie van 100 Hz. Het mechanisme van de therapeutische werking wordt bepaald door het effect op de huidreceptoren en oppervlakteweefsels van elektrische ontladingen. Dankzij de ontspanning van de spasmen worden ischemie en gerelateerde pijnen verwijderd, een gevoel van gevoelloosheid voorbij en verbetert het weefseltrofisme.

  • galvanisatie

Galvanisatie is de toepassing van een laagspanning elektrische stroom (tot 80 V) met een kleine stroomsterkte (tot 50 mA) met het oog op therapeutische effecten. Door de huid heen passeert de stroming weerstand en wordt energie gestoken in het overwinnen van deze weerstand. In plaats van de absorptie-energie in de weefsels ontwikkelen galvanische reactie warmteontwikkeling de veranderingsverhouding van de ionen en weefsel pH scheiding van biologisch werkzame stoffen, de activering van enzymen en metabolische, versterkte doorbloeding, lymfatische drainage.

  • Elektroforese en elektro-integratie

Bij elektroforese tussen de elektrode op het hoofd van de patiënt en de elektrode die hij in zijn hand houdt, wordt een mogelijk verschil gecreëerd. De stroom die door het lichaam van de patiënt gaat, is klein en vormt daarom geen gevaar voor de gezondheid en veroorzaakt geen onprettige gevoelens. Tegelijkertijd is het voldoende om de moleculen van de actieve ingrediënten te ioniseren, die in de vorm van ionen gemakkelijker door de follikel dringen. Bij elektro-corporatie is de spanning die op de elektroden wordt aangelegd niet constant, maar een impuls. Het creëert microbreaks in de lipidenlaag van de huid, waardoor voedingsstoffen gemakkelijker kunnen doordringen tot in de haarwortels.

  • Temperatuur methoden

Intensieve warmtebehandeling kan ruwweg als een zonnebrand werken. De fysieke schade die aan hen wordt veroorzaakt leidt tot de ontwikkeling van ontsteking en stimulering van de haargroei.

Cryotherapie wordt gebruikt om een milde lokale ontstekingsreactie met verbeterde microcirculatie te verkrijgen. De procedure wordt uitgevoerd door cursussen, meestal in combinatie met algemene gezondheidsverbeterende medicatie.

  • massage

Massage (handmatig, vacuüm) wordt gebruikt om de bloedtoevoer te verbeteren, lymfedrainage te verschaffen en het neuro-receptorapparaat te activeren. Gewoonlijk wordt massage gedaan na het aanbrengen van therapeutische crèmes, lotions, enz. Veel onderzoekers bevestigen dat de toestand van de vaten de groei en de duur van de levenscyclus van het haar beïnvloedt. Massage heeft een gunstig effect op de bloedsomloop en draagt bij aan de verlenging van de haargroeifase.

Vacuümmassage - een methode om de hoofdhuid te beïnvloeden met behulp van kleine cups, waardoor een pulserend vacuüm ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de vaten van het microcirculatiekanaal weer breder en smaller worden, zoiets als een training van vaten die de haarzakjes voeden. Daar in de anagene fase is een intensieve ontwikkeling van de vasculatuur en telogeen - de involutie, vasculaire gymnastiek bevordert een betere doorbloeding follikels groeifase en tragere afbraak vaten. Dit veroorzaakt een verlenging van de groeifase van de follikels in het anagene stadium en een versneld ontwaken van de slaapfollikels.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.