^

Zwangerschapstest thuis met jodium: hoe te doen en te controleren?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De afwezigheid van menstruatie op tijd voor sommige vrouwen veroorzaakt vreugde, bij anderen de angst. In de wereld van vandaag, is het gemakkelijk om te bepalen of een zwangerschap is gekomen, speciale tests worden verkocht in apotheken. De eenvoudigste zijn teststrips. Het verzamelen van de ochtendurine en het dompelen van de test erin, het bevestigende resultaat is het kleuren van beide strips. Misschien komt dit door de reactie op het hormoon, dat begint te worden gesynthetiseerd vanaf de eerste dag celbemesting en gehechtheid aan de wand van de baarmoeder. Hoe kom je erachter in een omgeving waar geen apotheek in de buurt is of ver van de bewoonde wereld? Het blijkt dat er alternatieve bepalingsmethoden zijn. Een van hen is een zwangerschapstest met jodium.

De norm van jodium in de urine tijdens de zwangerschap

Jodium is een zeer belangrijk chemisch element in het functioneren van een persoon. Het is betrokken bij de productie van schildklierhormonen, dankzij dat er de groei en de ontwikkeling van het lichaam wordt gestimuleerd, de regulatie van vele metabolische processen en biochemische reacties. Vooral is het noodzakelijk tijdens de zwangerschap, wanneer de parameters van de toekomstige persoon worden gelegd: gespierd, bloed, nerveus, bottenstelsel. De tekort aan jodium, zoals het overschot, is gevaarlijk voor de foetus. Afwijkingen van de norm kunnen verschillende pathologieën veroorzaken, tot mentale retardatie van het kind, vroege bevalling. Het meeste komt met voedsel in het lichaam. Vooral rijk aan jodiumvis, inclusief zoet water en zeevruchten. De hoeveelheid jodium in de urine is afhankelijk van de voeding: op de dag van grotere consumptie van jodiumhoudende producten zal de analyse een hoger cijfer vertonen en omgekeerd. Daarom raden artsen aan om het elke dag een paar keer te nemen om een plausibel resultaat te krijgen. Het normale micro-element in de urine voor een zwangere vrouw is 200 mg. Indirect geeft het ook een bloedtest weer voor hormonen thyroxine en thyrotropine.

Precisie van de zwangerschapstest met jodium

Getuigenissen getest op een zwangerschapstest met jodium adviseren om er niet te veel op te vertrouwen. Soms werd het positief toegepast op mannen en kinderen in het gezin. Er waren gevallen dat hij een gebrek aan zwangerschap liet zien toen het beschikbaar was. Daarom is het hoogstwaarschijnlijk een experiment voordat een apotheektest wordt gekocht of naar de dokter gaat. Soms kan zelfs een test met jodium vrouwen met ernstige pathologie misleiden en alles afschrijven voor zwangerschap, wat betekent dat ze tijd verliezen en de gezondheid van het gevaar van onomkeerbare gevolgen brengen.

Bepaling van de zwangerschap door jodium

Er zijn twee methoden om zwangerschap door jodium te bepalen. In beide gevallen zijn ochtendurine en jodium zelf betrokken. Voor het uitvoeren van het is het noodzakelijk om goed te wassen, droog het droog en verzamel urine.

De eerste optie omvat de deelname van een vel schoon wit papier. Het wordt bevochtigd in de urine, jodium wordt in een pipet gegoten en op papier gedruppeld. Het kleuren in paars of blauw geeft zwangerschap, bruine kleur aan - over de afwezigheid ervan.

De tweede optie - om 's morgens urine te verzamelen in een container en heel voorzichtig van een korte afstand om daar jodium te laten vallen. Als de druppel zich niet meteen verspreidt, maar een beetje duikt, komt het naar de oppervlakte en verspreidt het zich in de urine, dan is er zwangerschap. Om zwangerschap door een jodium in huiscondities te controleren, is het alleen mogelijk tot de 10e week.

Waarom gebeurt dit? Bij zwangere vrouwen reageren de zuurgraad van urine, de hormonale achtergrond en verschillende reagentia hierop op hun eigen manier, inclusief jodium. Omdat dit wordt beïnvloed door andere factoren, geeft niemand 100% garantie voor de effectiviteit van de test.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Hoe bepaal je de zwangerschap zonder jodium?

De zekerste manier om een zwangerschap zonder jodium te bepalen, is om naar een gynaecoloog te gaan, een echografieprocedure te ondergaan. Fysiologisch gezien kan het worden gevoeld door veranderende smaakvoorkeuren, misselijkheid, kortstondige pijn in de onderbuik, zwelling van de borstklieren, verandering van de geur van uw lichaam, stemmingswisselingen, snel urineren. In de mensen "gaan" en andere recepten voor het bepalen van de zwangerschap:

  • met behulp van soda - om urine te verzamelen, om er een lepel frisdrank in te doen. Als urine schuimt, is er geen zwangerschap, als het wordt versneld - er is;
  • mensen geloven dat de gedroomde vis de dreigende geboorte van een kind aangeeft;
  • er zijn aanwijzingen dat de zwangerschap kan worden bepaald aan de hand van een gekruld ei, gebroken in de urine;
  • de meting van basale temperatuur gedurende meerdere dagen is de laagste lichaamstemperatuur tijdens rust, in het bijzonder nachtrust. De methode is gebaseerd op het feit dat het tijdens de ovulatie met 0,25-0,5 0 C stijgt . Om deze test vanaf de avond uit te voeren, moet je een thermometer klaarmaken zodat je 's morgens niet opstaan. Ga liggen en plaats een thermometer in de anus, houd 5-8 minuten vast, noteer de indicatoren. Als de ovulatieperiode is verstreken en de temperatuur binnen 37 is gebleven en niet is afgenomen tot 36,6 0 -36,7 0 C, is de kans op conceptie zeer hoog. Als alles correct is uitgevoerd, is dit de meest nauwkeurige manier om zwangerschap te diagnosticeren.
  • populaire elektronische tests om zwangerschap te bepalen.

Handige links

  • Urinetest met tinctuur van jodium, een nieuwe zwangerschapstest https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14954761
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.