^

Gezondheid

Zetmeel met jodium voor diarree

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Met een milde vorm van darmaandoening kan aardappelzetmeel worden gebruikt voor de behandeling. Het heeft een positief effect op het spijsverteringsstelsel en heeft zo'n effect op het lichaam:

 • Verbetert de peristaltiek van de darm.
 • Verwijdert ontsteking van de slijmvliezen van interne organen.
 • Bindt en omhult darminhoud.
 • Bevordert de genezing van beschadigde weefsels.
 • Het verwijdert gifstoffen en schadelijke bacteriën uit het lichaam.

Methoden voor het gebruik van aardappelzetmeel:

 1. Rasp de aardappelen en knijp. Neem 50 ml sap en neem 3 keer per dag 1 theelepel.
 2. Slik een eetlepel droog aardappelzetmeel door en drink een beetje water. Herhaal de procedure 2-3 keer gedurende de dag.
 3. In een glas warm water 2 eetlepels zetmeel verdunnen. Nemen tot de volledige eliminatie van pijnlijke symptomen. In plaats van water, kunt u een afkooksel van kamille of munt gebruiken.

Naast de bovenstaande recepten kunnen verschillende fruitgelei met zetmeel voor de behandeling worden gebruikt.

Zetmeel met jodium

Een andere alternatieve remedie voor het elimineren van diarree is jodiumzetmeel. Gebruik de volgende ingrediënten om het medicijn te bereiden:

 • 50 ml warm water.
 • Een theelepel met een aardappelzetmeelschuif.
 • ½ theelepel suiker en citroensap.

Los zetmeel op in warm water en voeg de resterende ingrediënten toe. Zodra de oplossing volledig is afgekoeld, voeg je 150 ml kokend water toe en roer je het voorzichtig. Wacht opnieuw op afkoelen en voeg een theelepel van 5% jodium toe (alcoholtinctuur).

De combinatie van jodium en zetmeel heeft antivirale, antischimmel en antimicrobiële effecten. Onderdrukt pathogene micro-organismen die een darmaandoening veroorzaakten.

Jodium voor diarree

Een effectief hulpmiddel bij de behandeling van bevestigde vloeibare ontlasting is jodium. Van diarree wordt het gebruikt in combinatie met andere componenten, omdat het in zijn pure vorm gevaarlijk is. Alternatieve geneeskunde biedt dergelijke recepten op basis van jodium bij darmaandoeningen:

 1. Vier theelepels aardappelzetmeel worden opgelost in 100 ml gekookt water. Voeg een theelepel suiker en een snuifje citroenzuur aan het mengsel toe. Roer goed om klontjes of sediment te voorkomen. Kook 300 ml water, koel een beetje en kom in een zetmeeloplossing. Breng het mengsel aan de kook en laat afkoelen. Voeg een theelepel jodium toe en roer tot een blauwe kleur is verkregen. De resulterende kissel moet gedurende de dag in kleine porties worden gebruikt.
 2. Los twee theelepels zetmeel op in 100 ml water en meng grondig. Kook een glas water en doe er een zetmeeloplossing in. Voeg in de voltooide kissel een theelepel jodium toe. Het product moet op een donkere koele plaats worden gekoeld en 2-3 keer per dag in gelijke porties worden genomen.

Ook zijn er jodiumbevattende producten die het effect van alternatieve recepten versterken en bijdragen aan de normalisatie van de darm. De meest bruikbare en rijk aan jodiumgehalten zijn: visheek, zalm, bot, garnalen, tonijn en meervallen.

Behandeling met jodium is gecontraïndiceerd bij aandoeningen van het cardiovasculaire systeem en de schildklier. Alternatieve geneesmiddelen worden niet aanbevolen voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding, in de menstruatie, voor de behandeling van kinderen, maar ook in combinatie met kaliumpermanganaat en medicinale preparaten.

Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Zetmeel met jodium voor diarree" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.