^

Zwangerschapstest met frisdrank

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Een zwangerschapstest met frisdrank is een zeer betaalbare thuismethode voor het bepalen van een mogelijke zwangerschap. Praten over de vroege diagnose van zwangerschap wanneer het onmogelijk is om het te bepalen door meer informatieve methoden, alternatieve methoden worden ook op grote schaal gebruikt. Het kan niet alleen frisdrank zijn, maar ook het gebruik van jodium, als identificatie van een mogelijke zwangerschap. Daarom, om te praten over de effectiviteit van de methode, moet men het basisprincipe van zijn werking kennen.

Basisprincipes van de test met frisdrank

Als we het hebben over het principe van de werking van deze methode, moeten we allereerst de chemische en fysische eigenschappen van urine begrijpen. Normaal gesproken heeft urine een relatieve dichtheid die hoger is dan die van water en heeft deze een enigszins zure reactie. Wanneer een vrouw zwanger is, begint choriongonadotropine in de urine te verschijnen, waardoor de eigenschappen van urine veranderen, evenals andere stoffen met een alkalische reactie. Dit breekt het proces van uitscheiding van ammoniak door de nieren en de urinereactie wordt licht alkalisch. Maar een verandering in de urinereactie is mogelijk met andere nierpathologieën. Het kan een ontstekingsziekte van de nieren zijn - pyelonephritis, evenals blaasontsteking, urethritis, glomerulonefritis. Verandering van de reactie van urine is ook mogelijk met het gebruik van producten met alkalinebevattende, waaronder koolzuurhoudende dranken, coca-cola, gefrituurd voedsel. Daarom is het bij het uitvoeren van een test met frisdrank nodig dat de bovenstaande factoren de conditie van de vrouw op geen enkele manier beïnvloeden, omdat in dit geval de test niet informatief is.

Wat is het principe van de test? Soda is een alkalische component, die bij reactie met een zuur een reactie vormt in de vorm van sis. Als frisdrank wordt toegevoegd aan de urine van een gezond persoon, dan zal het sissen vanwege de zure reactie van urine. Tijdens de zwangerschap verandert de reactie en treedt er geen interactie op, dus frisdrank zal eenvoudigweg precipiteren. Dit is het belangrijkste diagnostische kenmerk waarmee rekening wordt gehouden bij het uitvoeren van de test met soda.

Ook is er gebruik als een extra component van jodium. Als jodium aan een dergelijke oplossing wordt toegevoegd, moet het zich over het oppervlak van de vloeistof verspreiden, omdat het een hoge oppervlaktespanningcoëfficiënt heeft. Tijdens de zwangerschap kan de relatieve dichtheid van urine veranderen, wat bijdraagt aan een verandering in de oppervlaktespanning van de vloeistof. Deze veranderingen zullen een karakteristiek patroon - als zwangerschapsurine druipen jodium, wordt het jodium druppel niet verspreid als normaal, maar verkeert in de vorm van een druppel bovenaan geplaatst als een oliedruppel in water. Dit zijn de belangrijkste principes van de verandering in urine tijdens de zwangerschap, die de diagnose van zwangerschap thuis mogelijk maakt.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Methoden voor testen met soda tijdens de zwangerschap

Voor een hogere mate van betrouwbaarheid van de test met soda, is de juiste techniek van bemonstering van urine noodzakelijk. Om dit te doen moet je slechts een deel van de ochtend urine, die het maximum aantal hormonen en biologische agentia, die bijdragen tot een verandering in de eigenschappen van de urine tijdens de zwangerschap bevat te verzamelen. We moeten een half kopje urine te nemen en een theelepel bakpoeder giet, dan kun je niet bewegen, als de oplossing sist, dan ben je niet zwanger bent. Een zwangerschapstest thuis met frisdrank is precies wat handig is omdat het thuis kan worden gedaan. Een zwangerschapstest met frisdrank en jodium moet ook worden gedaan met het ochtendgedeelte van de urine. U kunt nemen als basis een iets andere wijziging - in dit geval een daling van soda nodig hebben om een stuk papier, gedrenkt in urine en jodium, tenzij veranderde kleur, geen zwangerschap, en zo bleef oranje, dan is het waarschijnlijk dat er embrionchik laten vallen.

De betrouwbaarheid van de zwangerschapstest met frisdrank is moeilijk te beoordelen, omdat er veel subjectieve factoren zijn die de afwijking van het resultaat kunnen beïnvloeden. Maar als we dit bespreken, rekening houdend met ook de antwoorden, kunnen we zeggen dat de betrouwbaarheid minder dan 50% is, dat wil zeggen dat het in de aanwezigheid van zwangerschap een foutief resultaat met waarschijnlijkheid één op één kan geven. Daarom is het beter om een dergelijke test te bevestigen met een farmacologische test op farmacie die het niveau van choriongonadotropine aan het licht brengt.

Recensies van de test met soda voor zwangerschap geven aan dat de effectiviteit ervan twijfelachtig is. Er zijn veel vrouwen die deze test zonder zwangerschap hebben geprobeerd, en soda siste, maar toen ze eivol sloeg ze niet. Er is ook een bevestiging, toen het soda-sediment werd bevestigd door twee stroken van de huidige test. Daarom is het moeilijk om de effectiviteit van deze methode voor het diagnosticeren van zwangerschap te beoordelen

Een zwangerschapstest met frisdrank is een zeer eenvoudige en betaalbare thuistest. Maar de effectiviteit is erg laag, wat wordt verklaard door vele subjectieve factoren die de eigenschappen van urine kunnen beïnvloeden. Maar in ieder geval, in noodsituaties, moet je onthouden over deze methode, en geloof het of niet - beslis voor jezelf.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.