^

Elektronische zwangerschapstest

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De elektronische zwangerschapstest maakt het mogelijk om het feit van het begin (of niet aanstootgevend) eenvoudig, snel en vooral vast te stellen, is praktisch onmiskenbaar: fabrikanten van dergelijke tests zorgen ervoor dat het niveau van hun nauwkeurigheid niet minder is dan 99%.

Elektronische zwangerschapstest Eerste respons (Gold Digital Pregnancy Test), ept Digital Pregnancy Test en CVS Digital Pregnancy Test worden geproduceerd in de VS; in het Verenigd Koninkrijk geeft Lloydspharmacy 2 digitale zwangerschapstests vrij, en in Zwitserland - Clearblue Digital Pregnancy Test.

Alle zij bepalen zwangerschap op dezelfde wijze als de conventionele teststrip die is gebaseerd op de detectie in urine humaan choriongonadotrofine (hCG). Dit hormoon is een "merker" of zwangerschap, omdat het begint ongeveer een week na de conceptie te produceren (inbrengen van een bevrucht ei in de baarmoeder) van de oppervlaktelaag van de kiemcellen van de placenta - chorion.

trusted-source[1], [2]

Met wie kun je contact opnemen?

Elektronische zwangerschapstest Clearblue

Tot op heden worden onze vrouwen vooral een bewezen Clearblue zwangerschapstest aangeboden, ontwikkeld door Britse specialisten, en geproduceerd door het Zwitserse bedrijf SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH sinds 2008.

Het vergroten van de nauwkeurigheid van de testresultaten wordt verzekerd door hun onmiskenbare decodering met een digitale optische lezer, die de menselijke factor die aanwezig is bij het gebruik van traditionele teststrips volledig elimineert.

Voordelen van een zwangerschapstest in het feit dat naast het vaststellen zwangerschap Deze test determinant indicator duur van optreden (Weeks Estimator), die producenten die de tegen- tijd van conceptie tot binnen één of twee, twee of drie of meer dan drie weken.

Instructies voor het gebruik van het elektronisch zwangerschapstest dit merk beweert dat - op basis van de resultaten van de experimentele verificatie - van de juistheid van de bepaling van haar leven "clear blue" digitale determinant van de dracht is niet onderdoen voor de VS en meer dan 90%.

Hoe de elektronische zwangerschapstest gebruiken?

De handleiding bevat duidelijke stap-voor-stap instructies voor het gebruik van de elektronische zwangerschapstest voor Clearblue Digital.

Basisregels voor het gebruik van de Clearblue-test:

 1. Testen moet in een bepaalde periode worden gedaan - vanaf de aanstaande dag van het begin van de volgende maand. Hoewel het mogelijk is om het 2-3-4 dagen voor de verwachte menstruatie te gebruiken (maar dan is de nauwkeurigheid veel lager).
 2. Het testen is niet beperkt tot het tijdstip van de dag, maar de maximale nauwkeurigheid van het resultaat is gegarandeerd bij het gebruik van de urinetest voor het eerste plassen na het ontwaken.
 3. Voorafgaand aan de tests die u hebt gepland, wordt het gebruik van grote hoeveelheden vloeistof niet aanbevolen.
 4. De test moet vlak voor de procedure uit de verzegelde verpakking worden verwijderd.
 5. De beschermkap van de absorberende punt van het deeg moet worden verwijderd.
 6. Tijdens het urineren moet de urinestraal binnen 5 seconden alleen de absorberende tip bevochtigen. Om te voorkomen dat urine op andere delen van het apparaat terechtkomt, wordt aangeraden om in een droge, schone container te plassen en een punt 20 seconden in de urine te steken.
 7. Op de gebruikte natte punt moet een beschermkap worden aangebracht.
 8. De test moet worden verlaagd, maar het is het beste om deze strikt horizontaal te plaatsen.
 9. De testtijd kan worden gevolgd door het zandloperpictogram dat op de indicator verschijnt te laten knipperen; De test mag niet worden aangeraakt, omgedraaid, geschud, etc.
 10. Wanneer het zandloperpictogram stopt met knipperen (na ongeveer 3 minuten), geeft de indicator de resultaten weer: het "+" -teken betekent dat u zwanger bent, het pictogram "-" is een negatieve indicator. De tijd die is verstreken vanaf het moment van conceptie is aangegeven in weken: 1-2, 2-3 of 3+. Op het scherm van de tester blijven de testresultaten ongeveer een dag.

Nadelen van de elektronische zwangerschapstest

Specialisten onderscheiden dergelijke tekortkomingen van de elektronische zwangerschapstest:

 • als u de test 3-4 dagen voor de verwachte start van een nieuwe menstruatie gebruikt, kan het resultaat onjuist zijn;
 • niet alle vrouwen kunnen van de eerste keer het juiste resultaat krijgen, omdat het hCG-niveau op het moment van testen niet hoog genoeg is; een tweede test is 2-3 keer na de eerste nodig;
 • de testresultaten zullen onjuist zijn als een vrouw wordt behandeld voor onvruchtbaarheid door HCG-medicijnen te injecteren of door stimulatie van de ovulatie.

Ook kunnen de resultaten van testen met een elektronische zwangerschapstest onjuist zijn:

 • als een vrouw kort voor de zwangerschapstest is gestopt met het gebruik van hormonale anticonceptiva;
 • onregelmatig maandelijks;
 • met een recente miskraam, abortus of zwangerschap.

Electronic zwangerschapstest verkeerd zijn en in het geval van vrouwen die trofoblastische of kiemceltumoren (dysgerminomen, eierstok teratoma, choriocarcinoma, mola hydatidosa, etc.) die de productie van humaan choriongonadotrofine.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.