^

Bevruchting

Bemesting is het eerste stadium van embryogenese, waardoor de vereniging van mannelijke en vrouwelijke geslachtscellen leidt tot het verschijnen van een diploïde eicel, de zygote.

Misschien zul je geïnteresseerd zijn om te weten hoe dit ei verandert in een blastomer, en de blastomer in een trophoblast en een embryoblast, niet noodzakelijkerwijs. En hoogstwaarschijnlijk bent u niet geïnteresseerd in welke morfologische veranderingen optreden in het embryonale mesoderm tijdens gastrulatie ...

Maar degenen die nog steeds tevergeefs proberen om moeder te worden, evenals zij die ongewenste zwangerschap willen vermijden, de informatie in deze sectie zal nuttig zijn. Bevruchting vindt alleen in gunstige omstandigheden plaats.

Zwangerschapstest thuis met jodium: hoe te doen en te controleren?

De afwezigheid van menstruatie op tijd voor sommige vrouwen veroorzaakt vreugde, bij anderen de angst. In de wereld van vandaag, is het gemakkelijk om te bepalen of een zwangerschap is gekomen, speciale tests worden verkocht in apotheken.

Basale temperatuur onmiddellijk na de eisprong

Op het eerste gezicht lijkt dit een nutteloze oefening - het meten van basale temperatuur, maar in feite kun je met dit cijfer je leven plannen.

Zwangerschap na laparoscopie

Zwangerschap is een natuurlijk en te verwachten proces in het vrouwelijk lichaam. Echter, niet alle vrouwen zijn blij om zwanger te worden bij de eerste poging tot conceptie: velen, om moeder te worden, moet men maanden en zelfs jaren wachten.

Wat is ovulatie bij vrouwen?

Elke maand leeft het organisme van de vrouw volgens de ritmes, bepaald door de natuur, alle biologische processen moeten plaatsvinden in het gegeven regime, bij voorkeur zonder mislukkingen en veranderingen.

Wat is de eisprong?

Het feit van zwangerschap of, beter gezegd, conceptie is de fusie van een sperma met een volwassen vrouwelijk ei

Child Conception: advies en begeleiding

Als ouders geven om de toekomst van hun zoon of dochter, moeten ze in de eerste plaats voor zichzelf zorgen, omdat ze de basis leggen die in de toekomst de basis zal vormen voor de normale ontwikkeling van de baby.

Foetaal endocrien systeem

De vorming van de meeste hypothalamische hormonen begint in de prenatale periode, dus alle hypothalamische kernen differentiëren tot 14 weken zwangerschap. Op de 100ste dag van de zwangerschap wordt het portaalsysteem van de hypofyse voltooid en voltooit het hypothalamus-hypofyse-systeem de morfologische ontwikkeling tegen de 19-21 week van de zwangerschap.

Ontwikkeling van het menselijk embryo

De eerste week van embryo-ontwikkeling is de periode van deling (deling) van de zygote in dochtercellen. Gedurende de eerste 3-4 dagen wordt de zygoot verdeeld en beweegt hij tegelijkertijd langs de eileider naar de baarmoederholte. Als gevolg van de verdeling van de zygote wordt een multicellulair vesikel gevormd - een blastula met een holte erin (van de Griekse blastos - een spruit).

Zwangerschap en vruchtbaarheid

De meeste artsen beschouwen de eerste dag van de laatste menstruatie als het begin van de zwangerschap. Deze periode wordt "menstruatie" genoemd ...
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.