^

Analgesie tijdens zwangerschap voor infectie

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Analyses tijdens de zwangerschap voor infectie moeten onmiddellijk na de fixatie op de account worden uitgevoerd in het vrouwenoverleg.

Elke infectie is onveilig tijdens de draagtijd, vooral de periode van exacerbatie. Het is veiliger om vóór de conceptie op besmetting te controleren, om er zeker van te zijn dat de gezondheid van het kind niet wordt bedreigd. Infecties die tijdens de zwangerschap moeten worden uitgesloten:

 • TORCH-infectie. Het uitvoeren van een analyse voor de detectie van toxoplasmose, rubella, cytomegalovirus en herpesvirus is verplicht voor alle aanstaande moeders.
 • Rodehondtest. Als antilichamen tijdens de studie worden bevestigd door een klein aantal antilichamen tegen de veroorzaker van rodehond, moet de zwangere vrouw zichzelf zo veel mogelijk beschermen tegen contact met potentiële patiënten. Als het onderzoek vóór de zwangerschap is uitgevoerd, moet u een vaccin tegen rodehond krijgen.
 • Analyse voor toxoplasmose. Toxoplasmose tijdens gevaar is gevaarlijk omdat het misvormingen bij de foetus kan veroorzaken en miskraam, doodgeboorte kan veroorzaken.
 • Analyse voor cytomegovirus. Maar met de verergering die door deze virussen wordt veroorzaakt, is de kans op een miskraam groot.
 • Analyse van RW. Analyse voor de detectie van antilichamen tegen de veroorzaker van syfilis. De analyse wordt meerdere keren gedurende de zwangerschap uitgevoerd.
 • Analyse voor hepatitis B en C.
 • Een analyse uitvoeren voor seksueel overdraagbare infecties - om chlamydia, gonorroe, ureplasmose, mycoplasmose te identificeren. De bovenstaande ziekten kunnen een miskraam en de ontwikkeling van misvormingen bij de foetus veroorzaken.
 • HIV-testen. Het wordt uitgevoerd voor alle vrouwen die zwangerschap registreren.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Met wie kun je contact opnemen?

Analyse voor hepatitis tijdens zwangerschap

Analyse van hepatitis tijdens de zwangerschap is verplicht, het wordt meerdere keren uitgevoerd voor de zwangerschap om de mogelijkheid van ziekte uit te sluiten en om tijdig maatregelen te nemen om infectie van de foetus te voorkomen.

De analyse van virale hepatitis B of de bepaling van HB-s antigeen in het bloed is de meest accurate manier om de diagnose te bevestigen. Als de diagnose is bevestigd, moet u eerst het infectiemechanisme vaststellen en vervolgens medische maatregelen nemen. Meestal wordt de analyse gedaan bij de fixatie op het account in het vrouwenoverleg, maar als de vrouw regelmatig wordt bezocht door de nagelstudio, behandeld door de tandarts, dan wordt de analyse herhaald.

Analyse voor virale hepatitis C of bepaling in het bloed van AHCV-antigeen. Dit type ziekte is het gevaarlijkst, omdat het voornamelijk in een latente vorm plaatsvindt en de eerste tekenen zich manifesteren in de late stadia, wanneer de behandeling niet langer resultaten zal opleveren. Als de foetus is geïnfecteerd met het hepatitis-virus, kan deze in utero of een paar dagen na de geboorte overlijden. De enige methode is om de baby een vaccinatie te geven, maar dit is in 95% van de gevallen effectief.

Analyse van hepatitis tijdens de zwangerschap is erg belangrijk voor de gezondheid van de moeder en de foetus, dus geef niet op en voer het risico van de gezondheid en het leven van het ongeboren kind uit.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

HIV-test voor zwangerschap

Elke aanstaande moeder moet na de registratie in het vrouwenoverleg en vervolgens na 3 maanden een HIV-test voor zwangerschap indienen. Voordat je de test doet, is het beter om niet te ontbijten, maar om licht voedsel te eten voor het avondeten. Het virus van immunodeficiëntie is een zeer gevaarlijke ziekte, voornamelijk overgedragen door seksuele en door bloed, biologische vloeistoffen. Het virus put het immuunsysteem uit en maakt het immuun voor infecties. Al was het maar voor de zwangerschap, een vrouw te worden getest op aids, HIV, is het noodzakelijk opnieuw over aan de hand - vaak in een vroeg stadium van de infectie serologische respons heeft een positief resultaat niet geven, en de analyse te verlaten en met gevaar voor eigen leven en de gezondheid van het ongeboren kind, en zijn leven niet gerechtvaardigd was dom.

Als het resultaat van de analyse positief is, wordt een individueel zwangerschapsbeheerplan en een behandeling voorgeschreven door de specialist in besmettelijke ziekten opgesteld. Op deze manier kan het kind niet in utero geïnfecteerd raken. Bovendien, als een hiv-infectie effectief wordt behandeld, kunt u het keizersnede-gedeelte verlaten en op een natuurlijke manier bevallen, maar moet u de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om het kind niet te infecteren. Na de geboorte wordt een aanvullende analyse uitgevoerd - een bloedmonster wordt uit de navelstrengader van de baby genomen.

Analyse van syfilis tijdens de zwangerschap

Analyse van syfilis tijdens de zwangerschap wordt uitgevoerd in combinatie met andere tests voor infectie. De richting voor deze analyse wordt gegeven tijdens een vroege zwangerschap, om tijd te hebben om de behandeling voor te schrijven en de nodige maatregelen te nemen in geval van detectie van de ziekteverwekker.

De analyse voor syfilis of RW wordt driemaal uitgevoerd gedurende de zwangerschap - na registratie op de account, na 30-38 weken zwangerschap en bij opname in het ziekenhuis. Voor de analyse wordt veneus bloed verzameld, het beste voor een lege maag, en een dag voor de analyse is het ten strengste verboden vette, gefrituurde voedingsmiddelen en alcoholische dranken of op alcohol gebaseerde preparaten te eten.

De resultaten van de analyse kunnen positief of negatief zijn. Positieve resultaten zijn van deze classificatie:

 • + - betekent een dubieuze reactie.
 • ++ - betekent een zwak positieve reactie.
 • +++ betekent een positieve reactie.
 • ++++ betekent een sterk positieve reactie.

Als de diagnose positief blijkt, krijgt de vrouw aanvullende studies voorgeschreven, volgens de resultaten waarvan een specifieke behandeling wordt voorgeschreven om congenitale syfilis bij het ongeboren kind te voorkomen. De congenitale vorm van syfilis geeft praktisch niet toe aan de behandeling en leidt tot de vorming van ernstige complicaties bij het kind, inclusief de hersenen.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Analyse voor salmonellose tijdens de zwangerschap

Analyse van salmonella tijdens de zwangerschap, een vrouw moet de getuigenis afleggen. Zelfs als de infectie zich slecht manifesteert, stel dan niet uit met de verwijzing naar de arts en de diagnose. Identificeer de ziekteverwekker in het bloed kan al vijf dagen na infectie zijn - in de analyse van het bloed verschijnen al antilichamen tegen de ziekteverwekker. Als u niet naar een arts gaat en geen behandeling ondergaat, gaat de ziekte in een latente vorm.

Analyse van een ontlastingsmonster of een rectale uitstrijk voor salmonellose tijdens de zwangerschap kan worden gebruikt als een diagnostische methode bij de eerste tekenen van de ziekte, evenals geplande bacteriologische analyse tijdens registratie bij een vrouwenconsultatie. De analyse werd verplicht vanwege het feit dat veel toekomstige moeders de ziekte hebben zonder stormachtige symptomen of in een latente vorm.

Tijdens de bevalling kan salmonella een pasgeboren baby infecteren en een aantal gevaarlijke ziekten veroorzaken. Om dit uit te sluiten, als een toekomstige moeder antilichamen tegen salmonella of salmonella in een bacteriestudie heeft, wordt een specifieke behandelingskuur voorgeschreven. Geneesmiddelen worden zodanig geselecteerd dat ze niet in de placenta doordringen en de foetus niet beïnvloeden. Voorschrijven van antibiotica korte cursussen, na de afschaffing van geneesmiddelen wordt driemaal aanbevolen en met een interval om de analyse voor salmonellose door te geven.

Analyses tijdens de zwangerschap op infectie zullen helpen om deze of gene ziekte in een vroeg stadium te identificeren en de moeder en het kind te beschermen tegen mogelijke complicaties.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.