Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Persimmon heeft antivirale eigenschappen

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 01.03.2021

Wetenschappers hebben bewezen dat de samenstellende componenten van persimmonvruchten de verspreiding van virale infecties kunnen voorkomen - en in het bijzonder het COVID-19- virus .

Een verscheidenheid aan remedies, waaronder folkremedies, wordt gebruikt als remedie voor virale ziekten. Tegelijkertijd staat de wetenschap niet stil: wetenschappers blijven zoeken naar steeds meer nieuwe manieren om virale infectie te behandelen en te voorkomen. Naast het behandelen van een reeds bestaande ziekte, is het even belangrijk om de verspreiding van een infectie van een geïnfecteerde en zieke persoon naar gezonde mensen vooraf te voorkomen.

Onderzoekers uit Japan, die de Nara Women's University vertegenwoordigen, hebben een manier ontdekt om de overdracht van de virale ziekteverwekker tussen mensen die natuurlijke stoffen gebruiken, te remmen. Dergelijke stoffen worden tannines genoemd en zijn met name aanwezig in alle bekende vruchten - persimmon . Wetenschappers voerden een experiment uit waarvoor ze het meest relevante virus tot nu toe kozen: COVID-19.

Tannines zijn stoffen die een gevoel van adstringentie in de mond veroorzaken, wat heel kenmerkend is voor dadelpruimen.

De studie van wetenschappers was als volgt. Ze isoleerden een aantal adstringerende componenten uit persimmonpulp, waaronder tannines. De resulterende stoffen werden gecombineerd met het speeksel van een patiënt met coronavirus. Als resultaat werd ontdekt dat na 10 minuten de adstringerende componenten het besmettelijke vermogen van het virus verminderden en het risico van overdracht van infectie op een andere persoon tienduizend keer afnam.

Tegelijkertijd richten de onderzoekers zich op het feit dat het eten van dadelpruimen en ander voedsel met een hoog gehalte aan tannines geen honderd procent bescherming tegen infectie kan garanderen. Bovendien is het belangrijk om proeven te blijven doen met meer deelnemers met verschillende virusziekten.

Wetenschappers doen er alles aan om snel een medicijn te maken dat het coronavirus en andere soortgelijke infecties kan inactiveren. Het is heel goed mogelijk dat een dergelijk hulpmiddel precies op de adstringerende componenten is gebaseerd. Het is erg belangrijk om de verspreiding van ziekten in het koude seizoen te voorkomen - in de herfst, winter en het vroege voorjaar, wanneer het menselijk lichaam bijzonder vatbaar is voor infecties en de immuunafweer aanzienlijk wordt verzwakt door externe factoren.

Trouwens, naast dadelpruimen zijn tannines in voldoende hoeveelheden aanwezig in eucalyptus en theebladeren, in granaatappelschillen, in bosbessen, bramen en veenbessen, evenals in rabarber en pompoen, rode en witte wijn. Naast het antivirale effect dragen tannines bij aan de eliminatie van gifstoffen en zouten van zware metalen uit de bloedsomloop, versterken ze de vaatwanden en verbeteren ze de opname van ascorbinezuur door het lichaam.

Meer informatie over het nieuws is te vinden op de website van mainichi


Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.