Wetenschap en technologie

Hoe beïnvloedt een dieet met een laag cholesterolgehalte de gezondheid van het hart?

Cholesterol wordt voornamelijk geproduceerd in de lever en komt het lichaam binnen met voedsel. We hebben het over een vetachtige stof die een persoon in voldoende hoeveelheden nodig heeft, omdat het de rol speelt van een bouwmateriaal voor celmembranen.

17 March 2020, 12:45

Sporten redden van oncologie

Vermijd fysieke inactiviteit en wees fysiek actief - dergelijke aanbevelingen zijn te horen bij bijna elke arts. Veel ziekten kunnen namelijk alleen worden voorkomen en zelfs genezen door regelmatige lichaamsbeweging. 

05 March 2020, 09:25

Het leven kan vijf keer langer zijn

De levensverwachting van verschillende organismen kan ook verschillen, en dit hangt van veel factoren af. Al tientallen jaren proberen wetenschappers vooruitgang te boeken bij het verlengen van de levensduur en het voorkomen van veroudering. 

03 March 2020, 11:06

Luide geluiden belemmeren het gehoor: hoe kunnen we dit vermijden?

Zoals wetenschappers uitleggen, vangen specifieke harige oorstructuren in het gehoororgaan geluidstrillingen op en produceren op dit moment glutamaat - een chemische stof die helpt om geluidsimpulsen naar de hersenen over te brengen.

26 February 2020, 09:12

Littekenloze wondgenezing is mogelijk

Onderzoekers die het Helmholtz München Centrum vertegenwoordigen, beginnen met de ontwikkeling van een nieuwe methode voor wondgenezing zonder littekens.

24 February 2020, 09:33

De productie van collageen is afhankelijk van bioritme

De processen van collageenproductie en het combineren van collageenvezels in het lichaam zijn onstabiel en verschillen afhankelijk van het tijdstip van de dag.

11 February 2020, 17:27

Om de druk te normaliseren, kunt u de blauwe achtergrondverlichting gebruiken.

Zoals wetenschappers ontdekten, kan blauw licht de hoge bloeddruk stabiliseren: het is niet nodig om medicijnen te nemen. Het risico op bijwerkingen bij dit soort behandeling is vrijwel nul.

11 February 2020, 17:18

Na 30 jaar kan de mensheid worden vernietigd

Regelmatige metingen van thermische indicatoren op aarde tonen aan dat de planeet zelf warmte blijft accumuleren: dus de opwarming van de aarde gaat door en versnelt zelfs, en het tempo laat ons niet nadenken over positieve trends.

27 September 2019, 09:00

Nieuw: patch voor hartaanvallen

Wetenschappers hebben een speciale hartpleister uitgevonden, een functionerend spierelement dat is gemaakt op basis van levende menselijke stamcellen.

 

25 September 2019, 09:00

Immunocyten kunnen tumorgroei activeren

 Wetenschappers van de School of Medicine van de Washington University in St. Louis merkten op: immunocyten, ontworpen om het lichaam te beschermen tegen ziekten, in sommige situaties kunnen ze zelf kankercellen helpen. 

23 September 2019, 09:00

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.