^

Gezondheid

Ziekten van het rectum en het anale gebied

Knijpen van de achterhoofdzenuw

Degenen die last hebben van terugkerende hoofdpijn, gelokaliseerd in het occipitale gebied, moeten zich ervan bewust zijn dat dit symptoom zich vaak manifesteert door het knijpen van de achterhoofdzenuw.

Oorzaken van uitwerpselen in de anus bij mannen en vrouwen

Afscheiding uit de anus is een veel voorkomend probleem dat veel mensen stoort. Maar vanwege de intimiteit van het probleem, verlegenheid, gaan veel mensen niet naar de dokter, maar proberen ze het probleem zelf te behandelen.

Sfinkterit

In dit artikel zullen we praten over de sfincteritis van het rectum, omdat deze ziekte ernstige gevolgen kan hebben.

Instrumentele en laboratoriumdiagnostiek van colorectale kanker

De huidige geneeskunde is beschikbaar voor een groot aantal methoden voor de duidelijke diagnose van maligne darmaandoeningen.

Jeuk anus

Jeuk in de anus is de meest voorkomende klacht bij contact met een proctologist, waarvan de oorzaak moeilijk te diagnosticeren is. Laten we eens kijken naar de belangrijkste oorzaken van anale jeuk, de soorten, methoden van behandeling en preventie.

Fistel van het rectum

Fistel van het rectum is een fistel (kanaal, een buis in het Latijn) - een fistel die zich vormt tussen de weefseloppervlakken en de ontstekingszone. De fistel ziet eruit als een doorgang, verborgen door de weefsels van het rectum, waarbinnen etterende inhoud kan zijn.

Ziekten van het rectum

Ziekten van het rectum worden gekenmerkt door typische symptomen, zich ontwikkelend met de ontwikkeling van pathologische processen daarin en het anale kanaal. In de praktijk van een chirurg komen rectale ziekten vaak voor, maar de ziekte kan niet alleen worden veroorzaakt door rectale pathologie, die wordt uitgevoerd door chirurgen en proctologen, maar ook door oncologie, urologische en gynaecologische pathologie.

Atresia van de anale opening

Atresia van de anus is een ongeperforeerde anus. Vaak is er ook een fistel van een geblindeerde rectumzak die uitkomt op het perineum of in de urethra van de jongens en in de vagina of vestibule van de vagina of zelden de blaas bij meisjes.

Levator ani-syndroom

Een spiersyndroom dat de anus verhoogt, is een episodische pijn in het rectum, veroorzaakt door spierspasmen die de anus verhogen.

Vreemde lichamen van het rectum

Vreemde lichamen van het rectum, soms ongebruikelijk en / of geassocieerd met seksuele spelletjes, kunnen opzettelijk in het rectum worden geïnjecteerd, maar worden vaak moeilijk te verwijderen. Sommige vreemde lichamen dringen de rectumwand binnen, andere migreren boven de anale sluitspier.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.