^

Gezondheid

A
A
A

Atresia van de anale opening

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Atresia van de anus is een ongeperforeerde anus.

Vaak is er ook een fistel van een geblindeerde rectumzak die uitkomt op het perineum of in de urethra van de jongens en in de vagina of vestibule van de vagina of zelden de blaas bij meisjes. De blinde anus en de huid van het perineum kunnen enkele centimeters van elkaar verwijderd zijn of alleen gescheiden door een dun huidmembraan dat de anus bedekt.

Atresia van de anus is duidelijk in het routine fysieke onderzoek van een pasgeborene, omdat er geen anale opening is. Als de diagnose niet wordt gesteld en het kind wordt enteraal gevoed, ontwikkelt hij al snel tekenen van een lage darmobstructie.

Je moet urine verzamelen en het onderzoeken op meconium, wat de opening van de fistel in de urinewegen aangeeft. Enquête radiografie en fistulografie met de positie van het kind op de buik in de laterale projectie kan het niveau van de laesie bepalen. De cutane fistel duidt in de regel op een lage atresie. In dergelijke gevallen is radicale behandeling met perineale toegang mogelijk. Als er geen fistel op het perineum is, is er waarschijnlijk een hoge laesie.

Radicale behandeling wordt meestal uitgesteld tot het kind een bepaalde leeftijd bereikt, wanneer de structuren die moeten worden hersteld groter worden. Vóór die tijd is het noodzakelijk om een colostoma te vormen om obstructie te elimineren.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.