^

Wat is polygamie?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De term "polygamie" komt van de Griekse term πολύς - "many" en γάμος - "marriage", wat in vertaling "veel huwelijken" betekent. Polygamie betekent dus dat het huwelijk kan worden gesloten met twee of meer partners. Polygamie is het tegenovergestelde concept van monogamie, wanneer een huwelijk slechts uit één partner bestaat.

Wat is polygamie?

Historische feiten over polygamie

Polygamie als een zeer oude gewoonte die door veel mensen in verschillende delen van de wereld wordt toegepast. Polygamie wordt tegenwoordig toegepast in Amerika, Melanesië, Afrika. Islam en Boeddhisme zijn die religies die polygame huwelijken goedkeuren. Met het enige amendement: de man moet volledig verantwoordelijk zijn voor alle vrouwen die met hem getrouwd zijn. Polygamie is geen manier van leven voor een heel volk in welke religie dan ook, sindsdien zou het noodzakelijk zijn om 2 keer meer vrouwen dan mannen te hebben.

Het christendom verwelkomt, in tegenstelling tot de islam of de islam, geen polygame huwelijken, hoewel veel christelijke heiligen vrouwen en bijvrouwen bezaten. Wat de oude patriarchen betreft, had koning Solomon 700 vrouwen en 300 bijvrouwen. De vrouwen in de harem hadden het principe van anciënniteit - de gewoonten zijn zodanig dat de oudere vrouw de rest van de vrouwen regisseerde. Hetzelfde gold voor huwelijken. Bij het eerste huwelijk werd een uitbundige bruiloft gespeeld, en daaropvolgende huwelijken hielden geen speciale feesten in.

Oorzaken van polygamie

Meisjes en jongens worden gemiddeld geboren in een verhouding van 49:51 of 51:49. Historisch gezien, vanwege de oorlogen van vrouwen door de eeuwen heen, meer dan mannen. Vooral het aantal mannen in de Oude en Middeleeuwen verminderd als gevolg van constante oorlogen.

Als de samenleving niet erg beschaafd is, wordt polygamie gebruikt als een beloning voor de sterksten. Dat wil zeggen, de meeste van de beste vrouwen komen niet bij een zeer groot aantal mannen. Maar deze mannen - alfa-mannetjes - zijn de sterkste, gezondste en agressiefste van het geslacht. Als je je de historische feiten herinnert, tijdens de Honderdjarige Oorlog, mochten zelfs christenen meer dan één vrouw hebben, omdat veel mannen werden gedood en het noodzakelijk was om het gezin voort te zetten.

trusted-source[1], [2], [3]

Over polygamie

De term 'polygamie' verwart vaak mensen en zij begrijpen de betekenis van de term als bigamie, waarbij een persoon twee verschillende, maar afzonderlijke huwelijken kan hebben. Maar polygamie betekent eigenlijk meerdere echtgenoten die in hetzelfde huis wonen.

Polygamie is voornamelijk aanwezig in deze drie verschillende vormen: polygamie, groepshuwelijken, polyandrie.

Polygamie is wanneer een man meerdere vrouwen tegelijkertijd kan hebben. Polyandrie - deze term wordt voor hetzelfde gebruikt, met het verschil dat een vrouw in polygamie meerdere mannen tegelijkertijd kan hebben

Groepshuwelijk - zijn een gezin waar meerdere mannen en vrouwen zijn.

Polygamie heeft twee vormen: polyandry en polygynie. Polyandrie is precies hetzelfde als polygamie, behalve dat het naar vrouwen verwijst. Dit betekent dus dat een vrouw meerdere mannen tegelijkertijd heeft.

Polygynie is een van de vormen van polygaam huwelijk, wanneer een man tegelijkertijd met meerdere vrouwen is getrouwd, maar deze huwelijken worden afzonderlijk gedecoreerd.

De vertegenwoordigers van de islam mogen in één keer met 4 vrouwen trouwen, dat is polygamie beoefenen. Maar in Rusland en Oekraïne - nee, alleen monogaam huwelijk is hier toegestaan.

trusted-source[4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.