^
A
A
A

Vrouwelijke borst, als een erogene zone

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Laten we praten over wat de borst van een vrouw haar eigenaar en partner van deze eigenaar en in onze gewone, vol zorgen en problemen, het leven kan plezieren.

Europese en Afrikaanse culturen beschouwen de borst traditioneel als een belangrijk erotisch object. Op hetzelfde moment, bijvoorbeeld, in Japan de borst gemaakt strakke bandage, niet om de aandacht op te vestigen, en Polynesische-managiya het totaal onverschillig, gezien het feit dat er geen andere dan voor gebruik in babyvoeding gebruik, borst niet. Wie heeft gelijk?

Bij primaten, zoals iedereen zich goed herinnert, ontbreekt de borst, wat de lactatie niet verstoort. Een vrouw in de borstvoeding gebruikt ook alleen een klierweefsel van klein volume en als je alleen haar verlaat, is de borst plat, net als een aap. Al de rest is vetweefsel en bindweefselbanden die het vastmaken aan de ribben. Zo heeft het verband tussen de borst en de voortplantingsfunctie, het moederschap, geen biologisch karakter, deze voorstelling is de vrucht van de ontwikkeling van de cultuur. Borsten zijn een uniek resultaat van seksuele selectie in het proces van evolutie, het is een soort ornament, maar als in de dierenwereld het mannetje meestal feller gekleurd is, dan krijgt de persoon de "pauwstaart" die aan de vrouw wordt gegeven.

Houding ten opzichte van de borst kan dienen als een soort indicator van de 'seksualiteit' van de samenleving. In India bijvoorbeeld, een land met een hoge seksuele cultuur, beschouwden baailaders de borst als het belangrijkste instrument van verleiding, beschermden haar vorm met een speciale lichte houten kist versierd met goud en edelstenen. Integendeel, in Europa in de Middeleeuwen was de borst een symbool van verleiding en verborg hij zich op elke mogelijke manier. De renaissance-emancipatie van seksualiteit maakt van de 'vruchtbare' borst het voorwerp van aanbidding. Zelfs de oudheid kende de snit van de jurk, waarin de buste gunstig werd gewonnen. Renaissance mode leent het niet alleen, maar maximaliseert tegelijkertijd de borstkas. Borsten zijn een bron van inspiratie voor dichters, ze zijn wit als ivoor, zoals Venus-heuvels of twee suikerkoppen, die uit de corsage steken als twee opgaande zonnen, die oprijzen als twee speren, enz. Niet achterblijven en schilders - Titiaan, Raphael, Rubens, Rembrandt schreef de beroemde tijdperk van de vrouwen met blote borsten (vaak - in de vorm van Madonna, verpleging van de baby, omdat de mannen de voorkeur aan een volwassen, goed ontwikkelde borst). In de XV en XVI eeuw worden er tal van fonteinen gebouwd in de vorm van een vrouw, van wie borsten water spatten, en op feestdagen - wijn. De dames steunen de borst met een corsage gevuld met katoen, versieren de tepels met ringen en speciale doppen, verbinden de borsten met gouden kettingen, opgehangen met kruisjes en juwelen. Maria Medici heeft de kledingstijl uitgevonden, waarbij twee ronde uitsparingen bovenop zijn gemaakt, zodat de borst er bijna uit sprong. In Venetië, waar het gebruikelijk was voor een dame om haar gezicht op straat te verbergen onder een masker of sluier, werden haar borsten veilig weergegeven.

Mode XVIII eeuw, zonder verlies van interesse in de borst, het aanzienlijk verandert. Nu voedt het de borst van de moeder niet, maar een buste die uitsluitend wulpsheid dient. En in de elegante literatuur en in de schilderkunst vinden we ontelbare afbeeldingen van de borst, maar niet naakt, maar ontdaan, en dit verschil is significant. Zelfs de verheven borsten werden ontmaskerd - Marie Antoinette werd erkend als de winnaar in deze nominatie, waarna Kleine Trianon werd versierd met een fruitschaal die de vorm van haar borst reproduceerde. XVIII eeuw, zijn we verplicht door de uitvinding van een kunstmatige borst - het was gemaakt van was, en dan gemaakt van vleeskleurige huid met geschilderde aderen. Met de hulp van een speciale veer, kon ze 'opstaan en vallen, een geheim vuur vinden om het te verbranden'.

In de XIXe eeuw wordt de borst, in overeenstemming met veranderingen in opvattingen over seksualiteit, opnieuw beschouwd als een symbool van het moederschap, de voortzetting van het leven, wat natuurlijk zijn pracht impliceert. Het tijdperk van decadentie schafte allerlei volledige en geavanceerde vormen, maar om de buste weg helemaal niet te verbergen, want deze keer de dames beginnen om deel te nemen aan sport, dragen strakke trui, waarbij niet alleen de vorm van de borst te benadrukken, maar ook elk van haar zwaaien. Daarnaast werden conservatieve mannen niet van plan om oude voorkeuren te verlaten en op zoek om hen te behagen vrouwen namen de portemonnee om ondersteuning van de industrie de middelen om de "perfecte bust", "mooi, formulieren invullen," enz. Te bereiken Het begin van de 20e eeuw werd gekenmerkt door de bloei van pilules orientales - "oosterse pillen", zalven en pneumatische apparaten voor massage van de slappe borst. Echter, volgens de historicus de opmerking, "alleen de tas van een handelaar krijgt een elastische vorm dankzij zo'n middel."

Onze tijd heeft al een innovatie ingebracht in de strijd om buste - injecties van siliconen in het gebied van de borstklieren. Maar deze methode veroorzaakte verschillende complicaties, en nu, in de regel, implantatie in de borst van zachte, dunne plastic segmenten gevuld met silicogel. Als gevolg van deze operatie neemt de borst toe in omvang, en behoudt hij zijn elasticiteit en natuurlijke vorm. Echter, met de lift, en met de introductie van implantaten, kan de reflexresponsiviteit van de borst verminderd zijn.

Ik moet zeggen dat dit reactievermogen niet afhankelijk is van de grootte. Ten eerste is de borst helemaal geen erogene zone voor alle vrouwen, en ten tweede is het vermogen om te worden opgewonden met irritatie van de borst inherent aan zowel de flat-breasted als de houders van DD-beha's. Bij hetzelfde strijken van de borsten en tepels met vingers, wimpers of het hoofd van de penis, likken en bijten, kunt u een orgasme bereiken dat niet minder fel is dan bij gewone coïtus. Bovendien is het in India al lang geleden bekend (onder de naam "narvasadat") en onlangs dankzij verschillende handleidingen werd het bekend en hebben we een intra-mammae - geslachtsgemeenschap tussen borsten. Hindoes geloofden dat deze methode na een paar dagen goed is, als minnaars de conceptie willen vermijden. Er werd aangenomen dat een gedeelte van het ejaculaat met een volwassen zaad eerst losbarst en vervolgens een zaadje met onvoldoende volwassenheid, en dus veiliger. Wanneer coitus intra mammae gelijktijdig met de stimulatie van de borsten, kan de partner de clitoris masseren met de hand of de grote teen, wat alleen de aangename sensaties en helderheid van het orgasme zal verbeteren.

Merk op dat, hoewel de zogenaamde "erectie van de tepels" - een van de objectieve tekenen van een orgasme bij de meeste vrouwen, toch niet als het verplichte teken van opwinding moet worden beschouwd. Partner is ook nuttig om te weten dat sommige vrouwen de borsten is een van de meer krachtige erogene zone, en dat veel aan het einde van de cyclus, wanneer de borsten zwellen en vaak pijnlijke tepel wordt bijzonder gevoelig, dus is het beter om de taal en met grote zorg te stimuleren.

Temeer omdat de borst heeft vrouwen nodig, niet alleen voor het geven van borstvoeding en seksueel genot, maar ook voor elke vorm van maatschappelijk belangrijke zaken en prestaties, die heeft prachtige Nekrasov zei: "alles verdragen, en een brede, duidelijke geeft zal de weg effenen mezelf"

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.