^
A
A
A

De rol van een kus in seksuele interacties

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Primitieve mensen likten elkaar om het tekort aan zout in het lichaam te compenseren. Maar onze directe voorgangers op de evolutionaire ladder - apen - likken elkaar niet voor dit doel, maar verzamelen de kristallen van zout met hun handen (net als het zoeken naar vlooien).

Aan de andere kant is het de persoon in verband met de eigenaardigheden van voeding en het voorkomen van spraak die de betekenis van de orale zone verhoogt. Zijn slijmvliezen zijn gevoeliger dan het huidoppervlak en de zenuwuiteinden daarin zijn veel minder beschermd. Hier orale zone is vergelijkbaar met de anale en vaginale - in alle drie de gebieden is er het zelfde seksuele symboliek: het is gesloten "gaten", vrijwillige waartoe de toegang is een daad van intimiteit, "het geven van zichzelf", en on-sterke leidt tot morele en sociale stigma. Het is niet voor niets dat in de geschiedenis van de cultuur de vagina vaak wordt vergeleken met een mond die een persoon moet "verslinden"; bekende middeleeuwse term "vagina dentata" - een brede boezem.

Dit is de betekenis van orale zone wordt verklaard door de gewoonte in eerbied voor een man of een heiligdom voor hen precies lippen raken, en, integendeel, gedwongen kussen dat in deze maatschappij, zoenen is niet geaccepteerd - dat is bijna gelijk aan de verkrachting (denk aan de beroemde eis Till Eulenspiegel hem te kussen "in die lippen waarmee hij geen Vlaams spreekt "is een extreme mate van belediging).

Laten we proberen erachter te komen of de rol van de kus in seksuele interactie ook cultureel symbolisch is of dat deze door een aantal fysiologische redenen wordt veroorzaakt. In het voordeel van de laatste spreekt een hele bibliotheek van allerlei gidsen, gemaakt op verschillende tijdstippen en tussen verschillende volkeren.

Het tiende hoofdstuk "Kama Sutra" heet "Over het verschil tussen kussen," en voorschrijft kussen "haar voorhoofd, haar, wangen, borsten, tepels, lippen, de binnenkant van de mond ... Plaats de dijen verbinding, oksels, buik" - dit alles gleed-GEEFT " wanneer de vrouw nog niet vertrouwt en niet wordt omarmd door de aantrekkingskracht ... Om aantrekkingskracht te wekken. '

De volgende twee eeuwen ontnemen de kus van de halo van heiligheid volledig, en het wordt uitsluitend een manier om seksuele opwinding te stimuleren. "Een kus wekt lust op, een verlangen om twee in één te fuseren." De kunst van het kussen in het Rococo-tijdperk is niet inferieur aan de verfijning van de Kama Sutra. Uitgebreide literatuurtraktaties van de "Florentijnse kus" ("neem een persoon voor beide oren en kus"); "meisjesachtig" (bestaande uit kussende borsten en halo's van tepels); nat (wat betekent dat de kisser "overweldigd is door verlangens"); en, ten slotte, de beroemde "Fransen", waarin de talen in contact komen - "vrouwen, geneigd om lief te hebben, geven de voorkeur aan dit soort kus."

Nog meer "rechtgetrokken" de verbinding tussen de kus en geslachtsgemeenschap de Chinezen. Kussen die niet leiden tot verdere seksuele handelingen tot een orgasme, zij beschouwden een belediging voor Yin en Yang. De eerste Europeanen, die zich in Shanghai begonnen te vestigen, drongen de inwoners in verwarring door elkaar met een kus te verwelkomen. Als de man zijn vrouw kuste en hem volgde, volgens de Chinezen, was het nodig om de "jaspissteel" te verwijderen en in het "jade prieel" te plaatsen. Reeds doelloze seksuele voorbereidingen leken de bewoners van hemelse kussen op de wangen, die bijvoorbeeld twee Fransen elkaar tijdens een vergadering beloonden.

Bewijs van de "biologische" aard van de kus kan worden beschouwd als de mores van de berg Arapeshes (Nieuw-Guinea), beschreven door een uitstekende etnograaf Margaret Mead. Arapeshs hebben geen kussen, maar van kinds af aan wennen ze aan het spelen met hun lippen. Het kind trekt de bovenlip met de grote, wijs- en middelvinger en klapt het; zwelt op zijn wangen en knijpt ze in met zijn vingers; hij steekt zijn onderlip uit met zijn tong; Zijn handen en knieën likken. Oudere kinderen spelen met de jongere lippen, er zijn tientallen uitgewerkte manieren om met de mond te spelen. Deze spellen zijn een uitdrukking van liefde, karakter en volgens Mead de basis voor een tevreden seksueel leven in de toekomst. De lippen van de kinderen zijn zo gewend aan de voortdurende stimulans dat wanneer de jongens het initiatie-ritueel ondergaan (waarna de spelletjes met de mond als ongepast worden beschouwd), ze de kindergewoonte vervangen door roken of kauwen op betel.

Waarom is het tenslotte gewoon dat de zoen zoeter is dan mirre en wijn, en niet bijvoorbeeld het klikken op vingers of krabben in het oor? Onlangs zijn er veel resultaten van metingen van fysieke parameters tijdens een kus gepubliceerd: de pols neemt toe, het werk van de endocriene klieren intensiveert, de pupillen verwijden, enzovoort. Inderdaad, volgens Franse onderzoekers zijn er in de regio van de lippen (vooral de bovenste) veel zenuwuiteinden, waarvan de impulsen rechtstreeks naar de hersenafdeling worden gestuurd, het 'hoofd' van seksuele reacties. Tegelijkertijd moet worden onderkend dat de toename van de hartslag, de activering van de hormoonproductie en andere fysiologische manifestaties een veel voorkomende reactie is op bijvoorbeeld een datum. Niemand zal echter denken aan een appartement dat geliefd of geliefd 'immanent erotisch' is. De opwindende rol van de kus is voor een groot deel te danken aan de historisch gevestigde traditie, opvoeding en leren. Sinds haar jeugd is de kus semantisch als een vervanging voor coïtale activiteit (een voorbeeld hiervan zijn de geboden zoals "geef geen kussen zonder liefde"). De bewering van velen dat de kus van bepaalde gebieden (bijvoorbeeld de tepels) "reageert op de geslachtsdelen", geeft eerder aan dat een bepaald signaleringsmechanisme is ontwikkeld en gefixeerd in plaats van een echte "biologische" verbinding. Als we gewend waren om vanaf onze kindertijd te denken dat het meest intieme deel van ons lichaam - de oksel en het krabben met de wijsvinger een seksuele actie is - zou deze actie in de geslachtsorganen reageren, net als een kus.

Eindelijk, over veiligheid. Het tijdperk van AIDS heeft aanpassingen gemaakt aan de techniek van kussen. Bij HIV-geïnfecteerd is het virus aanwezig in speeksel, maar in een kleine hoeveelheid. Om geïnfecteerd te raken, moet je vijf liter geïnfecteerd speeksel doorslikken en met een mond-op-mond-kus wordt slechts ongeveer 10 mg vloeistof overgedragen. Als er echter een bloedende wond in de mond van elk van de kissers zit, wordt de overdracht van het virus zeer waarschijnlijk. Onlangs zijn er, naast condooms en latte-broeken, die het gehele peritoneale gebied bedekken en geen direct contact mogelijk maken, speciale films voor zoenen gemaakt. Ze zijn gemaakt in de vorm van een flexibel masker dat de mond bedekt. Onverwachte toepassing van deze maskers gevonden in de gemeenschap van zogenaamde "leermensen" - aanhangers van de nu modieuze spellen in sadomasochisme. De rol van de traditionele voor S / M gag draagt nu een beschermende dressing (limen genaamd), die tegelijkertijd het "slachtoffer" niet toestaat te gillen, haar toestaat te kussen en tegen infectie te beschermen. De uiteinden van de limen'a worden door de oorringen in de oren gepasseerd, wat het gelijktijdig stimuleren van de oorlel met een kus mogelijk maakt ...

En we herinneren eraan dat praktische adviezen tot nu toe de relevantie niet hebben verloren: drinken of eten van iets dat scherp ruikt (bijvoorbeeld knoflook) moet worden gevolgd door alle deelnemers aan "continu kussen", als dit is gepland. En dan zingt iemand nog een liedje: "Kom naar me toe, ik vind je leuk, kus me, word niet vergiftigd", en iemand in reactie zal denken: "Hoe weet je wat je moet weten ..."

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.