^
A
A
A

Sekspartners met een groot leeftijdsverschil

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Deze plot wordt als pikant beschouwd, hoewel het als typisch moet worden beschouwd. In ieder geval niet zeldzaam. Geen wonder dat hij zo dol is op literatuur van alle landen en tijden. De herhaalbaarheid van de plot vermindert echter niet in het minst het aantal complexen, twijfels en geruchten. Probeer daarom deze vraag te beantwoorden: wat zijn de kenmerken van seks tussen partners met een aanzienlijk leeftijdsverschil?

Ten eerste verwijderen we de gevallen onmiddellijk wanneer de basis van de leeftijdsgerelateerde misalliance het materiële belang van een van de partijen is. Sex for money - het grote aantal professionals, en we zullen niet ingaan op de geheimen van hun vak. Laten we het hebben over degenen die het oprechte en wederzijdse verlangen hebben beheerst om de zich ontwikkelende nabijheid en de seksuele sfeer te verspreiden.

Helaas, in de maatschappij zijn er een aantal stereotypen van attitudes ten opzichte van seks in, laten we zeggen, behoorlijk volwassen. Er wordt aangenomen dat oudere mensen geen seksuele verlangens kunnen en mogen hebben, en als ze er zelfs zijn, dan is er geen manier om ze uit te voeren: seks op oudere leeftijd is vermoedelijk schadelijk voor de gezondheid; Het oude lichaam is fysiek onaantrekkelijk en kan daarom niet worden gewenst; de concentratie van de bejaarde persoon op seks is beschamend; echt heel beschamend "lust voor jong vlees" - en zo verder.

Allereerst, er rekening mee dat adzhizm (vanaf de leeftijd - leeftijd) - "onfatsoenlijk op deze leeftijd" een vorm van discriminatie, wat betekent dat minachting voor de ouderen, de ontkenning van hun recht om een verlangen voelen, lijken jonge In feite is seksualiteit een eigenschap van het menselijk lichaam en daarom wordt het geboren en sterft ermee. Valencia Verklaring van de seksuele rechten, In 1997, de XIII World Congress of seksuologische, in het bijzonder, manifesteert het volgende: "Seksualiteit is gedurende de gehele levenscyclus aanwezig, harmoniseren identiteit opbouw en versterking van interpersoonlijke communicatie." Leeftijd - het kenmerk van een individu, het is mogelijk om om halfacht onverschillig te staan tegenover seks en, integendeel, om zeventig jaar een fervent geliefde te blijven. Liefde is immers, zoals je weet, een magische kracht en kan leeftijdgerelateerde veranderingen compenseren. En het liefhebbende oog vergeeft veel.

Liefde doet echter niet alleen wonderen, maar dicteert ook bepaalde plichten. In het bejaarde echtpaar ontwikkelt de relatie tot seks als een uitvoering van de echtelijke plicht in de regel een belangrijk deel van het leven, gaat terug tot een eenvoudige gewoonte, gehechtheid aan elkaar. Bezetting van hetzelfde geslacht met een partner / partner is veel jonger dan hijzelf, integendeel, vereist speciale aandacht en speciale inspanningen. Je moet jezelf in de gaten houden, je lichaam doen, er tijd aan besteden, trainen, eindelijk. Wees niet bang om er uit te zien als een "jonge oude vrouw" - je kunt dit tenslotte een oudere vrouw noemen die toevlucht zoekt tot vulgaire, onbegrensde make-up en geen gymnastiek doet. Mee eens, het is onwaarschijnlijk dat iemand in gedachten zou komen om de oude vrouwen van vele filmsterren in het zevende decennium te bellen.

Helaas heeft de maatschappij een dubbele standaard van veroudering. Men gelooft dat een man intellect, ervaring, enz. Kan nemen. Voor vrouwen is uiterlijk het belangrijkste, en daarom worden ze onmiddellijk oud nadat ze ophouden jong te zijn. In het Westen zijn deze ideeën het onderwerp van een eerlijke strijd van feministen, waarschijnlijk overwinnen we deze stereotypen - een kwestie van tijd.

Laten we nu kijken wat er gebeurt met het menselijk lichaam tijdens het ouder worden.

Bij vrouwen tijdens de menopauze, in de postmenopauze, vanwege de afname van het oestrogeengehalte in het bloed, neemt de bloedtoevoer naar de vagina af, wat leidt tot een afname van de vaginale smering (bevochtiging). Tegelijkertijd neemt de elasticiteit van de vaginale wanden af. Deze natuurlijke veranderingen kunnen worden gecompenseerd door het gebruik van preparaten die oestrogenen bevatten, of kunstmatige smeermiddelen. Daarnaast is er een speciale reeks oefeningen, ontwikkeld door de gynaecoloog Kegel, om de tonus van de spieren van de vagina, perineum en, overigens, de penis te behouden. Master en Johnson bewijzen dat actief seksleven in de postmenopauze de beste bescherming is tegen veroudering van de geslachtsorganen, omdat het bijdraagt aan het creëren van een gunstige hormonale achtergrond.

In dit geval verandert de gevoeligheid van de clitoris tijdens de menopauze en na voltooiing niet, het vermogen om een orgasme te ervaren blijft bestaan tot 50-60 jaar, en volgens sommige gegevens, zelfs later. Bij de keuze en het bereik van seksuele posities heeft leeftijd geen effect. Het enige dat een jonge en gepassioneerde partner zich moet herinneren over deze veranderingen in het lichaam van een vrouw en seksuele omgang zorgvuldiger moet doen om het slijmvlies niet te beschadigen.

De piek van mannelijke seksuele activiteit, zoals je weet, daalt op 25-28 jaar. Na veertig begint de seksuele functie geleidelijk te vervagen. Na 55 meestal (hoewel vermelden dat het tijdschema is zeer individueel moet worden), verminderde sterkte van de erectie en de mate van het optreden, verminderde ejaculatie intensiteit en aantal zaadcellen verhoogt de refractaire periode, dat wil zeggen het interval tussen twee ejaculaties. De spierspanning tijdens geslachtsgemeenschap neemt ook af. Tegelijkertijd wordt het vermogen van sperma om te bemesten gehandhaafd tot op hoge leeftijd, welke jonge, niet verloren vruchtbare partner moet worden onthouden en niet de maatregelen van bescherming tegen ongewenste zwangerschap verwaarlozen.

Van de ouder wordende mannen, de zogenaamde menopauze overleeft slechts 5%, de onaangename fysiologische sensaties van deze periode worden verwijderd door de introductie van testosteron, waarvan het natuurlijke niveau afneemt met de leeftijd. Echter, slechts een derde van de mannen na 60 beschouwt zichzelf als impotent. Het resterende tweederde voortdurende seksleven, het is nuttig om te weten dat op deze leeftijd niet ten koste van alles moet worden gestreefd naar ejaculatie en partners - om de afwezigheid ervan niet te accepteren als bewijs van "slechte kwaliteit" van seks.

Over het algemeen, als een persoon niet tevergeefs leefde, met de leeftijd, komt er ervaring bij hem op, inclusief seksuele. Een beroemde grap: "zolang ik een vinger en een tong heb, zal ik niet impotent zijn" - is absoluut eerlijk. Inderdaad, een ervaren man zal partnervreugde kunnen leveren met een vinger, tong en andere methoden die geen jeugdige gewapende betonnen erectie vereisen.

In dit geval moet een jong meisje natuurlijk niet wachten en eisen van een partner op de leeftijd van een onveranderlijke kracht van erotische manifestaties. Aan het begin van de roman ziet een oudere man er meestal seksueel actief uit, daarna is er een natuurlijke afname van fysiologische reacties en helemaal geen afkoeling.

Orgasme wordt niet zonder reden in sommige landen 'een kleine dood' genoemd. Een andere grap over "betere dood voor een man" is ook gebruikelijk. In feite zijn er maar weinig mensen erin geslaagd om te sterven tijdens geslachtsgemeenschap, omdat hiervoor een zogenaamde somatische complicatie nodig is. Gewoonlijk vermijdt de persoon in het pre-infarct of de pre-zwavelachtige toestand de ladingen, waaronder seksuele. Voor vrouwen van middelbare leeftijd, volgens dezelfde Masters en Johnson, is seks bijna veilig.

Met betrekking tot stimulerende medicijnen, de selectie van een erector en inderdaad elke twijfel en angst - u moet zeker een specialist contacteren. Voel je vrij en zonder enige beperking.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.