^
A
A
A

Erotische mode: lingerie

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De oudheid kende de variëteit en het prachtige linnen niet - vanwege het klimaat was er gewoon geen behoefte aan. Echter, een van de belangrijkste principes van de erotische mode - pars pro toto (deel in plaats van het geheel) - was bekend. Apuleius in "Metamorfosen" beschrijft "Gorny kaalgeschoren vrouw place", dat is enigszins te camoufleren "waarschijnlijk zijn uitvoerig verrekening dan te verbergen in schaamte." Historicus Polybius geeft een beschrijving van het feest van de koning Antigonus, waarop de gasten gecharmeerd de dansers: "Dancing maakt alles meer sensuele en brandende Ze nemen dekens met kop en schouders, en nu zijn ze volledig naakt, met uitzondering van een kleine lades die nauwelijks het middelste deel van het lichaam te bedekken. ".

De Chinezen, die veel volgden in de kunst van het "voorjaarspaleis", beschouwden ook een onvolledige erotische erotie dan de staat "waar de moeder aan heeft gebaard". De foto's van de XIII-XIV eeuw verbeelden liefhebbers in korte blouses, soms beide, soms wordt de blouse alleen op een vrouw gedragen. Manchu-beelden van een latere periode tonen vrouwen in bijzondere "nazhivotnikah" op dunne zavyazochkah. Een fundamenteel belangrijk en uitzonderlijk kenmerk van Chinese eros moet worden beschouwd als het sluiten van de voeten met speciale verbanden. Het meest intieme en opwindende spel was het afrollen van de benen, wat een volledige belichting betekende.

Om de Japanse prostituee volledig te strippen, moest ze haar traditionele zijden "laken" verwijderen en de "intieme plek" bedekken. Zijde werd gebruikt omdat dit materiaal de "vrouwelijke" geur het best bewaart, wat de Japanners (en niet alleen hen) als opwindend beschouwden.

Het Renaissance is niet verrijkt Europese "waslijn" mode, als niet wetende terughoudendheid vrijheid van manieren mogelijk volledig naakt in bed (gedomineerd door de gewoonte om te slapen zonder een shirt), tijdens het baden in het bad, etc. In het beste geval droegen mannen in dergelijke situaties een schortje en alleen armbanden, kettingen en sieraden voor vrouwen in een kapsel.

In de XVII en XVIII eeuw verschijnt de lagere rok, om te kijken waaronder de cavaliers des te interessanter waren, dat er geen broek door dames werd aangetrokken. De opwindende functie van ondergoed wordt gevormd door schoenen, kousen en kousenbanden. Er is een hele "kunstshow-voet" - retrousser. Jarretels worden gedragen boven de knieën en voorzien van slogans, waarvan het lezen, of liever de mogelijkheid om ze te lezen, een belangrijk onderdeel wordt van het erotische spel.

In de 19e eeuw is er een echte ondergoedrevolutie. Ondergoed dient steeds vaker voor hygiënische doeleinden en meer en meer - erotische stimulatie. Pantalons, die de onderste rok vervangen, maken het erg klein, ze gaan nooit onder de knieën. Wanneer deze broek te versieren allerlei ruches, linten, enz., In de zoektocht naar nieuwe erotische aantrekkingskracht verzinnen alle mogelijke combinaties van de broek met een jas of rok. Kousen blijven een belangrijk middel om een man te beïnvloeden. "Eros" Dictionary (1820) stelt dat "dunne witte kousen, kalf nauwsluitend door zijn flexibiliteit en been zo strak dat mooie ronde vorm van deze delen van het lichaam worden de zachte, afgeronde, kunnen b ... Rechts. De donkere kousen bungelen produceren net de omgekeerde indruk ".

Mode, zoals het hoort, verandert - nu zwart wordt beschouwd als het meest geschikt voor erotisch linnen op hetzelfde niveau als wit, dat de overhand had in de XIXe eeuw. Voor mannen zijn stimulerende middelen kleding die de borsten en billen van de vrouw stevig omgeeft. Vrouwen reageren zwakker op dergelijke specifieke stimuli, voor hen is de man zelf de belangrijkste veroorzaker. De geslachtsorganen, duidelijk aangegeven door nauw passende onderbroeken, kunnen echter als stimulerend middel werken.

Excitatie is een complex en vrij individueel mechanisme. Sommigen maken zich zorgen over een nauwsluitende, met een speciale structuur van de stof, kleding die de uitstekende schaamstreek benadrukt, haar op. Anderen "komen vast te zitten" van de "dreiging", die wordt gesymboliseerd door zwarte kleur, leer en gespen. De moderne industrie is in staat aan alle, meest verfijnde of meest bizarre vragen op dit gebied te voldoen. De catalogus van het Amerikaanse bedrijf "Doc Johnson", de grootste fabrikant van seksueel speelgoed en accessoires, bevat bijvoorbeeld tientallen modellen van erotische lingerie. Over de stijlen zeggen hun namen: "Fifi, de Franse gemaakt" - "Fifi, een Frans meisje" (doorzichtige set slipjes en shirts met harten, veters, etc.); "tijgerin", "onthuld" - kan worden vertaald als "te openen, toegankelijk voor penetratie" (transparante panty met een gerande split tussen de benen); "in het donker" - "hoe het donker wordt" (zwart slipje met een mooie witte semafoor in de schaamstreek); "donkere nimf"; "wild spel"; "teddybeer", etc.

Erotisch ondergoed voor mannen - meestal korte broeken (behalve een soort worstet-overalls van zwart leer). In de regel zijn ze gemaakt van een doek dat nat lijkt, d.w.z. Met nadruk op vormen; of een net (bijna kant), deze vormen zijn direct detecteerbaar. De namen van de modellen zijn nadrukkelijk brutaal: "the joy of the jungle" (met een ritssluiting vooraan); "bewaker"; "Igrunov"; "Drager"; "Mr. Stallion" (in de Engelse naam "mr. Stud" - een woordspel, wat ook klinknagels betekent: ze bedekken het hele oppervlak van lafaards); nogmaals, de semafoor - deze keer "na zes", dat wil zeggen, het begint niet als het donker wordt, maar onmiddellijk na zes; enz. Zoals bij alle producten van grote bedrijven die op dit gebied werken, ondergaat het wasgoed een grondige hygiënische en seksologische controle.

Onze excursie op het gebied van erotisch linnen is verplicht kort, de geschiedenis van mode en erotiek heeft een enorme hoeveelheid materialen (en zelfs patronen) bespaard. Ik zal alleen toevoegen dat het geschil tussen schoonheid en gebruik zinloos lijkt, omdat het nutteloos is, er geen schoonheid is.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.