^
A
A
A

Wetenschappers hebben een nieuw "depot" van HIV-infectie in het menselijk lichaam ontdekt

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 23.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

05 May 2017, 09:00

Het was eerder bekend dat het HIV-virus verborgen kan zijn in immuuncellen. Onlangs werd dit virus echter in macrofagen gedetecteerd, vanwaar het moeilijk is het te "verdrijven".

"De resultaten van de onderzoeken tonen aan: HIV kan zich verbergen in zowel T-cellen als in andere lichaamsstructuren. Als het virus kan overleven, terwijl in macrofagen - zodat de behandeling dient te worden in de cellen van verschillende soorten gericht aan zijn ondergang, "- aldus Jenna Hunnicutt, een lid van de Amerikaanse Universiteit van North Carolina (Chapel Hill).

Wetenschappers benadrukken dat patiënten met een HIV-infectie tot op heden vooral leven door de behandeling met antiretrovirale geneesmiddelen - dit zijn specifieke geneesmiddelen die virale replicatie in de cellen van het lichaam remmen. Dit type behandeling heeft veel bijwerkingen, dus het is essentieel om regelmatig lange pauzes in de behandeling te maken. Deze geforceerde onderbrekingen leiden vaak tot de hervatting van de activiteit van het virus en de ziekte keert terug naar de beginfase binnen 14-20 dagen. Daarom zijn wetenschappers op zoek gegaan naar nieuwe behandelingen om een dergelijk fenomeen te voorkomen.

Jenna Hunnicat stelde samen met andere onderzoekers vast dat het virus "bezinkt" in zowel T-cellen als macrofagen-amoebenstructuren die de pathogene flora en andere gevaarlijke deeltjes in het lichaam vernietigen.

Wetenschappers voerden hun experimenten uit op speciale knaagdieren, waarbij het beenmerg bestaat uit menselijke celstructuren.

Nadat wetenschappers een nieuw "depot" van HIV-infectie hadden ontdekt, besloten ze om te controleren of het virus dat zich in macrofagen verborg antiretrovirale behandeling kon overleven. Inderdaad, meer dan een kwart van de testknaagdieren herstelde het virus na antiretrovirale behandeling.

Vermoedelijk spelen macrofagen de hoofdrol bij het verbergen van een HIV-infectie. Bevestiging van deze informatie is een volledige hernieuwing van de infectie na de schadelijke effecten van antilichamen, medicatie en volledige reiniging van T-cellen. Het feit dat wetenschappers erin slaagden de schuilplaats van het virus te vinden, kan een trigger-mechanisme worden voor het creëren van een adequate medicatie voor HIV-geïnfecteerde patiënten.

Behandeling met antiretrovirale geneesmiddelen, die op dit moment geen analogen heeft, kan de ziekte niet volledig genezen. Het doel van een dergelijke behandeling is om de eigen immuniteit van het lichaam te ondersteunen, de concentratie van viraal RNA te verminderen, de groei van immunodeficiëntie te remmen en de levensverwachting van patiënten te verhogen. Antiretrovirale geneesmiddelen vernietigen het virus niet, maar beperken alleen de reproductie ervan. Vaak wordt de behandeling uitgevoerd met behulp van verschillende soorten antiretrovirale middelen tegelijkertijd, wat relatief goede resultaten geeft. Het is echter buiten de macht om de persoon van de ziekte van een dergelijke therapie volledig te verlossen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.