^

Gezondheid

Hoe wordt HIV overgebracht door een man, een vrouw thuis, seksueel, door een kus, door bloed

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Het menselijke immunodeficiëntievirus heeft hier een naam voor, het is een puur menselijke pathologie, niet gevaarlijk voor andere zoogdieren. Er zijn echter een paar varianten van dit virus, dat volgens een speciale studie van invloed Afrikaanse mensapen (HIV-2) en eventueel chimpansees (HIV-1), maar om een man die ze hadden niets hebben, overgeleverd alleen binnen een soort. Voor het menselijk ras is het gevaar precies de HIV-infectie, die de weg opent naar het lichaam voor vele gevaarlijke virussen en bacteriën. Daarom is het niet de moeite waard om het vrolijk te behandelen. Maar om jezelf te beschermen tegen deze vreselijke ziekte, kun je alleen weten hoe hiv van persoon tot persoon wordt overgedragen.

Een klein beetje over HIV zelf

Het humaan immunodeficiëntievirus werd erkend aan het einde van de 20e eeuw (1983), toen het virus tegelijkertijd werd ontdekt in twee wetenschappelijke laboratoria. Een van hen bevond zich in Frankrijk (het Louis Pasteur Institute), de andere in de VS (National Cancer Institute). Een jaar eerder kreeg hij zijn huidige naam Immunodeficiency Syndrome (AIDS), wat naar het zich laat aanzien de laatste fase van de HIV-infectie is.

Toen een nieuw onbekend retrovirus werd geïsoleerd en de naam HTLV-III kreeg, werd ook gesuggereerd dat dit specifieke virus de oorzaak kon zijn van een dergelijke vreselijke ziekte als AIDS. Verdere studies hebben deze hypothese bevestigd en de mensheid heeft een nieuw gevaar ontdekt dat kan worden gedood zonder wapens.

HIV is een van de variëteiten van virale pathologieën, gekenmerkt door een trage loop. De incubatietijd, die 3 weken tot 3 maanden duurt, en het latente stadium, waarvan de duur 11-12 kan zijn, en soms meer dan jaren, verlopen zonder duidelijke symptomen. Tijdens deze periode vindt echter vrijwel volledige vernietiging van de immuniteit plaats.

Wanorde in het immuunsysteem en zijn onvermogen om het lichaam te beschermen tegen een invasie van buitenaardse wezens maken het mogelijk om in zijn darmen door te dringen en zich actief te vermenigvuldigen, zelfs tot infecties die eigenlijk niet in staat zijn om activiteit in een gezond lichaam te manifesteren. De veroorzakers van pneumocystische pneumonie kunnen zich bijvoorbeeld alleen manifesteren tegen een achtergrond van aanzienlijk verzwakte immuniteit, die uiterst zeldzaam is (voornamelijk vanwege HIV). Hetzelfde kan gezegd worden over de oncologische pathologie genaamd Kaposi's sarcoom, voor de ontwikkeling waarvan bijna volledige afwezigheid van immuniteit vereist is.

Het humaan immunodeficiëntievirus zelf wordt als onstabiel beschouwd. Het kan niet bestaan buiten het lichaam van de drager (in dit geval, en de drager, en de bron van infectie worden beschouwd geïnfecteerde persoon), maar steeds wordt het virus iets gewijzigde, waardoor het overleven en elimineert de mogelijkheid van de uitvinding wordt een effectieve antivirale vaccins.

Waar zijn in het lichaam de virale elementen geconcentreerd? Nou, natuurlijk, in de eerste plaats is het bloed, daarom is de kans op infectie door deze belangrijke fysiologische vloeistof zo groot (meer dan 90%). In 1 ml bloed kunnen tot 10 doses van een virale component die in staat is tot het veroorzaken van een infectie worden gedetecteerd. Een vergelijkbare concentratie van virale deeltjes kan bogen op sperma (sperma) bij mannen. Iets minder viruscellen worden gekenmerkt door moedermelk en vaginale afscheiding bij vrouwen.

Het virus kan zich nestelen in alle fysiologische vloeistoffen, waaronder speeksel en hersenvocht, maar de concentratie is er verwaarloosbaar, maar het risico op infectie met hun deelname is echter te verwaarlozen.

Door het virus te isoleren en te bestuderen, kwamen wetenschappers tot de conclusie dat het mogelijk is virale cellen te vernietigen door ze bloot te stellen aan hoge temperaturen en bepaalde chemicaliën. Als het reservoir met het virus boven 57 graden wordt verwarmd, sterft het virus binnen een half uur. Wanneer de vloeistof waarin de cellen van het virus zijn geplaatst, wordt gekookt, duurt het niet meer dan 1 minuut om ze volledig te vernietigen. Chemicaliën zoals alcohol, ether en aceton zijn ook vijanden van HIV, waardoor deze stoffen en hoge temperaturen kunnen worden gebruikt voor desinfectie.

Helaas is geen enkele van deze manieren om HIV-infecties te bestrijden van toepassing op mensen. Het is onmogelijk om bloed te koken om alle virussen erin te doden, zonder de structuur van de vloeistof zelf te veranderen. Ja, en de hoeveelheid alcohol die de infectie aankan, kan niet zonder gevolgen worden gedronken. Het enige dat mensen nog kunnen doen, is zichzelf beschermen tegen het binnen krijgen van de infectie in het lichaam of tegen het voortschrijden van het virus totdat het in het stadium van AIDS overgaat.

Maar om uzelf effectief te beschermen, moet u weten hoe hiv wordt overgedragen. Per slot van rekening, wie is er gewaarschuwd, hij, zoals ze zeggen, is gewapend.

trusted-source[1]

Op welke manieren wordt HIV overgedragen?

Het humaan immunodeficiëntievirus is een vreselijke en verraderlijke ziekte, waarvan de effectieve behandeling nog niet bestaat. Maar rondom hiv zijn er veel verschillende geruchten. Sommigen zeggen dat het virus zelf niet zo verschrikkelijk is, als je er meer dan 10 jaar mee kunt leven. Het echte gevaar is naar hun mening slechts de laatste fase van de ziekte - AIDS, wanneer het lichaam verschillende pathologieën ontwikkelt, waarvan de meesten een gecompliceerde loop hebben.

Anderen panikeren van angst om HIV te krijgen, in de overtuiging dat contact met een geïnfecteerde persoon een groot gevaar is. Dit leidt tot neurotische stoornissen en depressies, omdat een geïnfecteerde persoon misschien niet eens weet wie zijn drager is, om nog maar te zwijgen van andere mensen die geen veranderingen in de virusdrager opmerken. Bepaal de aanwezigheid van het virus in het lichaam kan alleen worden gediagnosticeerd door het uitvoeren van een speciale bloedtest voor antilichamen tegen HIV.

In beide meningen bestaat in principe enige waarheid. Maar als een onvoorzichtige houding ten opzichte van het probleem van HIV en buitensporige zorg voor iemands gezondheid ten koste van menselijke relaties en geestelijke gezondheid, zijn dit uitersten die noch het een noch het ander ten goede komen.

HIV heeft drie hoofdtypen van transmissie, die nauwlettend moeten worden gevolgd, omdat in deze gevallen het risico op infectie bijzonder groot is:

  • Met geslachtsgemeenschap (seksuele of contacttransmissie),
  • Bij het manipuleren van bloed (parenterale route),
  • Bij zwangerschap, patrimoniale activiteit en borstvoeding (een verticale manier van overdracht van een infectie).

In andere gevallen is de mogelijkheid om hiv te krijgen zo klein dat zelfs artsen deze wegen niet als gevaarlijk beschouwen.

Wanneer u leert hoe HIV wordt overgedragen, kunt u alle maatregelen nemen om alle manieren te blokkeren om de infectie in het lichaam te krijgen. Het is niet nodig om te denken dat alleen diegenen die door hun professionele taken gedwongen worden in contact te komen met de besmette of die zich in een bepaalde relatie bij de virusdragers bevinden, in gevaar zijn. Voor het infecteren van het humaan immunodeficiëntievirus kan het zelfs een virusnegatieve partner hebben.

En aan de andere kant leven sommige paren, een van de partners waarin een virusdrager is, heel gelukkig, omdat ze voorzichtig zijn in geslachtsgemeenschap. Daarom zijn aandacht voor anderen en voorzichtigheid belangrijke voorwaarden die de verspreiding van een vreselijke ziekte helpen stoppen.

Hoe wordt HIV overgedragen van een man?

Dus, de grootste kans om een hiv-infectie in uw lichaam te starten, wordt waargenomen tijdens geslachtsgemeenschap. Dit geldt voor zowel heteroseksuele als homoseksuele paren. Een man in seks fungeert altijd als een introverte partij. En vaak zijn het mannen die 'klanten' zijn van amoureus amusement. Daarom is het infectierisico van een man hoger dan dat van een vrouw.

Dit wordt vergemakkelijkt door een moment dat het celinhoud van het virus in het sperma bijna 3 keer hoger is dan in de vaginale afscheiding van vrouwen. Zelfs de minimale hoeveelheid sperma op de penis kan het vrouwelijk lichaam infecteren, maar het is heel moeilijk om het te verwijderen vanwege de structuur van de vrouwelijke geslachtsorganen, die zich diep van binnen bevinden. Gewoon douchen na het vrijen is geen garantie voor de verwijdering van het virus uit het lichaam.

Merk op dat seks met een HIV-positieve partner niet noodzakelijkerwijs eindigt met een infectie. Om het virus actief te laten worden, is het noodzakelijk dat het in de bloedbaan komt. Hij kan alleen in het bloed komen door schade aan de huid en slijmvliezen. Gewoonlijk vormen zich tijdens geslachtsgemeenschap microscheuren op het vaginale slijmvlies, die geen gevaar voor een vrouw inhouden totdat een infectie, bijvoorbeeld het humaan immunodeficiëntievirus, haar ingewanden binnendringt. Als er geen microdamage is en de vrouw na de geslachtsgemeenschap de vagina grondig heeft gereinigd, kan infectie niet optreden.

Het gevaar voor een vrouw is infectieus en ontstekingsprocessen in de vagina, waardoor het slijmvlies kwetsbaarder en doorlaatbaarder wordt voor allerlei soorten bacteriën en virussen. De kans op schending van de integriteit van het slijmvlies tijdens geslachtsgemeenschap is groot bij ontsteking van inwendige geslachtsorganen en geslachtsziekten. In het laatste geval kunnen partners eenvoudig "zweren" uitwisselen, wat de situatie van beide alleen maar erger zal maken.

Maar tot nu toe was het een klassieke seksuele daad tussen een man en een vrouw. Echter, in onze tijd wordt zeer actief geoefend en een soort van zijn perverse vorm - anale seks, wanneer de penis niet in de vagina wordt ingebracht, maar in de anus via de anus. Een dergelijke methode wordt beschouwd als de mogelijkheid om een ongewenste zwangerschap te voorkomen zonder het gebruik van voorbehoedmiddelen.

Ik moet zeggen dat zo'n gemeenschap niet genoeg is, wat onnatuurlijk is, maar ook een groot gevaar met zich meebrengt voor de verspreiding van HIV-infecties. En dat allemaal omdat het zachte weefsel van de endeldarm en de anale opening nog meer schade toebrengt dan de binnenste schede van de vagina, die wordt beschermd door het daarin geproduceerde slijmgeheim, dat de wrijving verzacht.

Het rectum in de natuur is bedoeld voor andere doeleinden. Het behoort niet tot de voortplantingsorganen en produceert geen speciaal smeermiddel, dat de wanden beschermt tegen wrijving en beschadiging. Daarom is tijdens anale seks de kans op schade aan de weefsels van de anus en de darm groot vanwege sterke wrijving, vooral als de geslachtsgemeenschap in ruwe vorm wordt gemaakt.

In dit geval lijdt de man opnieuw minder, want als een lid geen schade heeft, is het onwaarschijnlijk dat het geïnfecteerd raakt van een HIV-positieve partner. Bovendien is hygiëne van de penis veel gemakkelijker dan het schoonmaken van de interne voortplantingsorganen bij een vrouw. Maar als een vrouw anale seks had met een seropositieve man, dan is de kans op infectie bijna 100%.

Weten hoe HIV wordt overgedragen, is erg belangrijk voor homoseksuele paren, en we hebben er veel, omdat vervolging van mensen met een niet-traditionele gerichtheid lang tot het verleden behoort. Voor homoseksuele paren is de belangrijkste bron van seksuele bevrediging anale seks, waarbij het risico op infectie ongelooflijk groot is.

Een bepaald gevaar voor partners kan ook orale seks zijn met een seropositieve man (de penis wordt geïnjecteerd in de mond van een partner of homoseksuele partner). Het is een feit dat er in de mondholte ook verschillende microdamages kunnen zijn die worden veroorzaakt door ruw of gekruid voedsel, ontstekingen in de weefsels, enz. De infectie van geïnfecteerd sperma op de wond is beladen met de overdracht van het virus in de bloedbaan, waar het niet langer mogelijk is om het te verwijderen.

En zelfs als er geen zweren op de slijmvliezen waren, konden ze in de slokdarm en de maag terechtkomen. In dergelijke gevallen wordt het gevaar veroorzaakt door de inname van sperma, wat veel vrouwen niet minachten, omdat ze informatie hebben gelezen over de nuttige samenstelling van sperma en het effect ervan op jeugd en schoonheid.

Zoals je kunt zien, is de seksuele manier van HIV-infectie heel gewoon. Niet zonder reden valt bijna 70% van de gevallen van infectie precies op deze factor. Een interessant feit is ook: ondanks het feit dat een vrouw met een seksueel risico meer risico loopt, is de prevalentie van het virus bij mannen en vrouwen ongeveer hetzelfde. En de schuld voor alle promiscue seks met een groot aantal partners, een toename van het aantal homoseksuele paren, de praktijk van groepsseks.

Er is iets om over na te denken. Maar het is niet zo moeilijk om het binnendringen van hiv in het lichaam tijdens geslachtsgemeenschap te voorkomen, als u elke keer condooms van hoge kwaliteit gebruikt, als u weet dat de partner drager is van het virus. En zelfs als er geen informatie is over de gezondheidsstatus van een partner voor seks, sluit dan de mogelijkheid van het dragen van virussen niet uit. Maar het is noodzakelijk om jezelf te beschermen tegen mogelijke infecties door met een condoom op beschermde seks te blijven staan.

Het beoefenen van onbeschermde seks is alleen mogelijk met een vaste partner, waar je 100% zeker van bent. Maar het is niet nodig om de kans op infectiepartner op andere manieren te verwerpen (bijvoorbeeld door het bloed tijdens operaties, als chirurgische instrumenten niet zijn gedesinfecteerd, of na een bezoek aan de tandarts). Het zou leuk zijn om na elke interventie een HIV-test te doen, maar de praktijk leert dat deze aanbeveling zeer, zeer zeldzaam is.

Hoe wordt HIV overgedragen van een vrouw?

Hoewel de kans om HIV te vangen van een eerlijker geslacht kleiner is, maar het is ook niet uit te sluiten. Immers, inflammatoire pathologieën van de geslachtsorganen, die hun weefsels verzwakken, zijn niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen. Daarom kan, na seks in een HIV-positieve partner, een man met ontsteking of mechanisch trauma aan de penis, die leidt tot schade aan zijn weefsels, later ook HIV in zijn of haar lichaam ontdekken.

Daarom kan veilig worden gezegd dat seks met een condoom niet alleen een vrouw, maar ook een man infecties voorkomt. En als je er rekening mee houdt dat mannen van nature polygaam zijn, dat wil zeggen, kan niet lang trouw blijven aan één partner, daarna seks hebben zonder condoom, ze brengen niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook hun constante partner. Immers, voor een geliefde vrouw is de bron van infectie al zelf, zelfs voorlopig en niet vermoedend.

Vooral gevaarlijk is dergelijke onachtzaamheid voor jonge stellen die nog steeds van plan zijn om kinderen te krijgen. Immers, een nietsvermoedende vrouw (we mogen niet vergeten dat de ziekte zich ook na 10 jaar of langer kan manifesteren), kan na een zwangerschap raadplegen, tot zijn grote schrik kennis maken met zijn virusdrager. Daarom moeten paren die van plan zijn om het gezin aan te vullen, zich zeker bewust zijn van de kwestie hoe HIV wordt overgedragen van een man op een vrouw en van een vrouw op een kind.

Je moet altijd onthouden dat een man besmet kan raken van een man of een vrouw, maar van een vrouw kan een virus worden overgebracht op haar kind, dat voor een bepaalde tijd in de baarmoeder is. Het virus kan krijgen in de foetale bloedstroom in de periode van de zwangerschap (via de placenta) of tijdens de passage van de baby via het geboortekanaal, omdat bij zuigelingen dergelijke gevoelige huid die geen impact haar microbeschadigingen kunnen veroorzaken, onzichtbaar voor het oog, maar zijn voldoende voor het virus de cel binnenkomt, die ook microscopisch kleine afmetingen hebben. En als u bedenkt dat het immuunsysteem van de pasgeborene zich nog in de vormingsfase bevindt, sterven sommige baby's in de eerste dagen en maanden na de geboorte.

Zelfs als de baby gezond is geboren, bestaat er een risico op overdracht van HIV van de moeder via de moedermelk. Om deze reden, vrouwen die besmet zijn met HIV op te geven van borstvoeding een baby, dat is zeker niet de beste manier is van invloed op de natuurlijke immuniteit, maar tegelijkertijd beschermt het kind tegen ongewenste "gift" een liefhebbende moeder in een vreselijke retrovirus.

Ja, we zullen ons niet verbergen, vroeger was het percentage HIV-geïnfecteerde kinderen geboren uit moeders met een humaan immunodeficiëntievirus veel hoger (ongeveer 40%). Tegenwoordig hebben artsen met behulp van chemische antivirale middelen (meestal voorgeschreven vanaf de 28ste week van de zwangerschap) geleerd om de activiteit van HIV in het lichaam van de moeder te verminderen en de intra-uteriene morbiditeit terug te brengen tot 1-2%.

Dit wordt vergemakkelijkt door de praktijk van een keizersnede bij met HIV geïnfecteerde moeders, wat de preventie van infectie van de baby tijdens de bevalling is, evenals de benoeming van antivirale geneesmiddelen bij pasgeborenen gedurende enkele maanden na de geboorte. Hoe eerder een infectie in het lichaam van de baby wordt ontdekt, hoe gemakkelijker het zal zijn om het te bestrijden en hoe groter de kans dat het kind een lang en gelukkig leven zal leiden. Als er geen preventieve maatregelen worden genomen, kan het maximum van het kind 15 levensjaren voorspellen.

Het voorbereiden van een nieuw klein familielid is altijd een heel opwindend moment voor een vrouw, maar dit is een aangename opwinding. Voor een met HIV geïnfecteerde zwangere vrouw wordt de vreugde van het moederschap overschaduwd door bezorgdheid over het lot van haar baby, die al vanaf de geboorte een vreselijke ziekte kan hebben. En deze angst verlaat een vrouw niet de hele 9 maanden, zelfs als ze ijverig alle instructies van de arts opvolgt en de geplande onderzoeken doorloopt.

Nog grotere verantwoordelijkheid ligt bij vrouwen die wisten van hun ziekte vóór de conceptie van de baby. Ze zouden er verschillende keren over moeten nadenken en afwegen voordat ze beslissen om het leven te geven aan het kind. Immers, samen met het leven kunnen ze de baby en een gevaarlijke ziekte belonen, het voorspellen (zij het lang niet altijd) triest lot. Alle toekomstige risico's in verband met HIV-infectie, de aanstaande moeder moet met de arts bespreken en, met een positieve beslissing, zich strikt houden aan alle medische aanbevelingen.

Het is van tevoren de moeite waard om na te denken over wie de besmette moeder zal helpen om voor het kind te zorgen en hem te onderwijzen. Nog steeds, constant contact met een kind dat nog niet weet hoe hij zichzelf moet beschermen tegen gevaar, zelfs als het klein is, maar het risico op infectie van de baby. En het leven van een hiv-positieve moeder is misschien niet zo lang als ze zou willen. Het is noodzakelijk om alles te doen vóór de geboorte van het kind, zodat hij later niet alleen in dit leven blijft.

Wat mannen betreft, wordt een groot gevaar vertegenwoordigd door vertegenwoordigers van het oude beroep. Het is noodzakelijk om te begrijpen dat cliënten van een vrouw met gemakkelijk gedrag heel veel kunnen hebben, gezondheidscertificaten vereisen niemand, wat betekent dat HIV-geïnfecteerde mannen mogelijk een van de seksuele partners zijn. Zo'n geschenk in de vorm van een HIV-infectie die Putana kan presenteren aan elke volgende cliënt, bij wie vaginale of anale seks zal plaatsvinden.

Riskeer geen mannen en heb geen seks met een vrouw tijdens de menstruatie. Ten eerste is dit niet een dringende behoefte, in de tweede plaats, onhygiënisch, en ten derde, heel gevaarlijk in termen van bloed contact met de penis, als er de kans dat een vrouw is HIV-positief. Toch is het bloed verzadigd met de cellen van het virus is veel sterker dan het vaginale geheim en daarom is de kans op infectie aanzienlijk verhoogd. Is het spel de kaars waard?

Hoe wordt HIV overgedragen tijdens het kussen?

Dit nummer is vooral interessant voor jonge stellen die tegenwoordig niet alleen lichte, oppervlakkige zoen beoefenen, maar ook sensuele diepe kusjes. En we hebben al geschreven dat sommige van de cellen van het virus worden gevonden in veel menselijke fysiologische vloeistoffen, waaronder het speeksel in de mondholte. Het is dit moment dat minnaars stoort, want een kus is de meest oprechte uitdrukking van liefde voor een persoon.

Het is niet de moeite waard om je zorgen te maken, vooral als een van de partners HIV-positief is. Zo'n manifestatie van liefde, als een kus, is in deze situatie volkomen toegestaan. Speeksel bevat zo'n ellendig aantal virale cellen dat de verkeerde vraag over hoe HIV wordt overgedragen via speeksel, het antwoord is "bijna niets".

Theoretisch is de mogelijkheid van infectie op deze manier nog steeds te wijten aan dezelfde mise-viruscellen in het speeksel, maar in het leven van bevestigde gevallen van infectie door speeksel was het nooit. Het moet duidelijk zijn dat dit niet alleen een manier is om minnaars te sussen, maar statistische informatie. Er zijn speciale centra die zich bezighouden met de studie van het virus en manieren om het te verspreiden. Medische wetenschappers maken zich zorgen over het toenemende aantal patiënten met HIV, dus voor elk specifiek geval wordt volledige informatie verzameld over waar en langs welke route de infectie is opgetreden. Dit alles is nodig om effectieve preventieve maatregelen te ontwikkelen die helpen het verloop van het menselijke immunodeficiëntievirus op onze thuisplaneet te stoppen.

Tijdens dergelijke onderzoeken in de VS werd een geval van HIV-overdracht tijdens een zoen gedocumenteerd. Maar de drager van de infectie, zo bleek, was geen speeksel, maar het bloed dat op de plaats van de beet werkte (blijkbaar werd het in een vlaag van passie geproduceerd).

Een eenvoudige liefhebbende kus zonder schade aan de weefsels van de mondholte kan een gezond persoon niet schaden, dus liefhebbers kunnen veilig zulke kussen oefenen. Een ander ding is als de mond van beide partners bloedende wonden vertoont, die wordt waargenomen met parodontitis, stomatitis, angina en sommige andere pathologieën van de mondholte. Elke open wond bij een met HIV geïnfecteerde persoon is een bron van infectie, terwijl dezelfde verwondingen bij een gezonde persoon het risico op infectie met zich meebrengen.

Parenterale route van HIV-overdracht

Als de verticale route van overdracht van het virus alleen kenmerkend is voor vrouwen die hebben besloten een kind te baren, kunnen zowel vrouwen als mannen op dezelfde manier worden besmet via contact- en parenterale routes. Alle nuances van het contactpad van infectie die we al hebben overwogen. Het is tijd om aandacht te besteden aan het krijgen van HIV door het bloed.

Er zijn 2 risicofactoren die voornamelijk verband houden met de medische tool. Ten eerste zijn dit chirurgische accessoires, die strikt steriel moeten zijn. Ontoereikende desinfectie van een hulpmiddel dat eerder werd gebruikt bij het manipuleren van een met HIV geïnfecteerde patiënt is een risicofactor voor infectie van een andere patiënt.

En dit geldt niet alleen voor operaties, maar ook voor tandartspraktijken, schoonheidssalons, manicures en pedicures, waarbij cliënten helemaal niet worden gevraagd naar een tekort aan HIV in het lichaam. In het geval van een accidentele snee, blijven de bloeddeeltjes van de geïnfecteerde persoon op het scalpel of ander apparaat dat wordt gebruikt bij chirurgie, tandheelkunde, cosmetologie. Bij onvoldoende bewerkingsgereedschap (en voldoende met water en alcohol gewassen te behandelen of gekookt tenminste 1-2 minuten) van het virus cellen daarop achterblijft, kunnen gemakkelijk binnendringen in het lichaam van een gezond persoon door de verschillende laesies op de huid.

Laat de kans op infectie in dit geval klein is, maar het kan ook niet worden verdisconteerd. Om uzelf te beschermen tegen parenterale infecties met medische of cosmetische manipulaties, moet u erop staan dat u wegwerpartikelen gebruikt die uit de verpakking voor de patiënt worden verwijderd. Gelukkig zijn wegwerpgereedschappen nu geen probleem. Tenminste in privé medische centra, die hun reputatie en inkomen waarderen.

Een andere onwaarschijnlijke manier om een patiënt te besmetten met een humaan immunodeficiëntievirus is het bloed van een met HIV geïnfecteerde persoon te transfuseren. Dit kan alleen in een noodsituatie gebeuren, wanneer er geen bloedvoorraad is en het account een seconde duurt. In dit geval kan het bloed alleen van een niet-geteste persoon worden afgenomen op basis van de compatibiliteit van de groep en de Rh-factor, terwijl de donor zelf misschien niet op de hoogte is van zijn ziekte, die zich meestal niet haast om zich te manifesteren. Bloed op donorlocaties moet een HIV-test ondergaan, dus de kans op infectie door bewezen bloeddonatie is bijna nul.

Sommige mensen lopen een risico op infectie met manipulatie van HIV-geïnfecteerde patiënten. Dit risico is klein, en voornamelijk te wijten aan onvoorzichtigheid arts of verpleegkundige, die tijdens een operatie of andere acties met het bloed van de patiënt per ongeluk het weefsel beschadigen bij de hand op de plaats waar hij in contact is met het bloed van een HIV-positieve patiënt. Infecties komen mogelijk niet voor, maar er is nog steeds gevaar, en u kunt het niet vergeten.

Op de vraag hoe parenteraal overgedragen HIV-infectie is, is er nog een antwoord. Het risico van bloedafname met het humaan immunodeficiëntievirus wordt beschouwd als het gebruik van injectieapparatuur door een groep mensen. In de praktijk komt dit verschijnsel vaak voor bij drugsverslaafden die spuiten willen besparen.

Potentieel gevaarlijk zijn in dit geval niet alleen de naalden van spuiten, die direct in contact komen met de weefsels en het bloed van een persoon, maar ook de spuiten zelf, evenals de houders waaruit het vloeibare medicijn wordt genomen. Deze hulpmiddelen onder drugsverslaafden worden op geen enkele manier verwerkt, wat betekent dat ze de bloeddeeltjes van de vorige gebruiker behouden, die mogelijk een HIV-positieve status hebben. Geneesmiddelen worden intraveneus in het lichaam geïnjecteerd en het virus wordt rechtstreeks in de bloedbaan afgeleverd, waar het zijn vernietigende effect begint.

Verslaving is een ziekte en herstellen van pathologische afhankelijkheid is niet zo eenvoudig. Maar u kunt alles doen om te voorkomen dat de schadelijke effecten van medicijnen met HIV worden geïnfecteerd.

Preventie in dit geval het gebruik van de afzonderlijke (bij voorkeur disposable) spuiten en flesjes en vermijden van promiscuïteit die vaak bij drugsgebruikers wordt uitgeoefend op de achtergrond produceerde deze drug ecstasy, vertroebeling van de geest en logisch denken. Maar zelfs in deze toestand is een persoon in staat om het gevaar van zijn acties te beseffen, als, natuurlijk, drugs zijn vermogen om te denken niet volledig hebben vernietigd. In dit geval moeten kussen een tijdje worden geannuleerd en worden ze pas weer hervat nadat de beschadiging van het mondslijmvlies, het tandvlees en de lippen volledig is genezen.

De kans om met een kus HIV op te lopen is verwaarloosbaar, maar het is niet de moeite waard om deze mogelijkheid volledig te negeren. Als de kus een manifestatie van ware liefde is, zullen de partners alle voorzorgsmaatregelen nemen om elkaar niet te schaden. Immers, in dit geval is een infectie met het humaan immunodeficiëntievirus een tragedie voor beiden.

Maar met niet-geverifieerde partners is gepassioneerd zoenen duidelijk niet de moeite waard. En het is zelfs niet in de diepte van de kus. Het is de moeite waard om na te gaan of een onbekende persoon in een passievolle passie voor je veiligheid zal zorgen of dat je wordt bedreigd met beten of onbeschermde seks, wat de kussen misschien wel kan volgen? Weet je zeker dat je nonchalante partner HIV-negatief is?

Alleen met een vertrouwde partner kunt u zich veilig voelen, terwijl u preventieve maatregelen in acht neemt, zoals het gebruik van een condoom en voorzichtigheid bij het kussen. Haast je niet om een geliefde te verwerpen als hij hiv heeft, want het humaan immunodeficiëntievirus is geen ARVI of schimmel, het wordt niet overgedragen door druppeltjes in de lucht, door handen, schalen, badkamer, toilet. Dus, met zorg, de kans om geïnfecteerd te raken is niet zo hoog, zoals veel gelukkige stellen bewijzen, een van de partners waarin een virusdrager is.

Hoe wordt HIV overgedragen in het dagelijks leven?

Als kussen onderwerp was interessant vooral koppels in de liefde en liefdevolle ouders, die ook graag kussen schenken zijn kinderen, de kwestie van het risico van HIV-infectie in de thuiszorg hebben veel lezers van alle leeftijden. Immers, als blijkt dat HIV niet kan worden opgepikt door seksueel contact, een operatie of tijdens een bloedtransfusie, maar door huishoudelijke middelen, kan het gevaar bijna alle mensen bedreigen.

We zullen de lezer niet bedriegen en beweren dat HIV-besmetting thuis onmogelijk is, al is het maar om paniek te voorkomen. Laten we eerlijk zijn, het gevaar van infectie bestaat en het is echt. Toch is dit geen reden om van tevoren in paniek te raken. Om de infectie te laten plaatsvinden, zijn bepaalde voorwaarden vereist die met succes kunnen worden onderdrukt, het is belangrijk om alleen te weten hoe HIV wordt overgedragen in het dagelijks leven en om dergelijke situaties te voorkomen.

Meestal in een huiselijke omgeving raken mannen besmet, wat hen opnieuw gelijkstelt met de kansen van vrouwen om een ongewenst 'geschenk' te krijgen. De oorzaak van de infectie is in de overgrote meerderheid van de gevallen de gebruikelijke scheerbeurt, die in de mannelijke omgeving als een gebruikelijke procedure wordt beschouwd.

Scheren kan en twee keer per dag, en één keer per week, zal de kans op HIV-infectie niet veranderen. Zelfs het type scheerapparaat speelt in dit geval geen rol van betekenis, want bij onvoorzichtig scheren is het mogelijk om uzelf en een veilig of elektrisch scheerapparaat te verwonden. Wat belangrijk is, is een ander, van wie scheert u zich of scheerapparaat?

Een scheerapparaat, zoals een tandenborstel, moet individueel zijn. Door een scheermes aan anderen te geven of door iemand anders te gebruiken, kun je alleen jezelf in de problemen brengen in de vorm van HIV-infectie met HIV. En hier maakt het niet uit hoe vaak ze moest gebruiken. Nadat het scheermes is gesneden waarop het bloed van de met HIV-besmette persoon (een vriend of familielid, en we weten dat hij zelf niet van de ziekte kan vermoeden) is bewaard, zijn er alle kansen om het virus in zijn bloed te laten. En deze kansen zijn groot genoeg.

Op de vraag of er tijdens het scheren gevallen van HIV-infectie waren, zal het antwoord positief zijn. Echte informatie over het infectiepad in alle afleveringen werd door de patiënt zelf verkregen en is gebaseerd op zijn aannames. Misschien zijn er andere contacten geweest die de infectie hadden kunnen veroorzaken, of het scheermes is de schuldige van de ramp geworden. Wat het ook was, maar sluit de volledig logische mogelijkheid uit dat hiv-besmetting bij huishoudens het niet waard is. Maar u kunt deze mogelijkheid voorkomen als u een individueel scheerapparaat gebruikt en het beschermt tegen de aantasting van vrienden en familieleden (waaronder overigens vrouwen die niet worden gespaard van overmatige vegetatie).

Hierboven hebben we de tandenborstel genoemd. En niet voor niets, want als een seropositief persoon problemen heeft met tanden, tandvlees of het mondslijmvlies, kan op de borstel na de procedure van het reinigen van de tanden deeltjes van besmet bloed, die een bron van infectie voor een andere gebruiker van de borstel worden, zich zeker verbergen.

Trouw aan infectie traden via een scheermes of tandenborstel, nodig heeft om voldoende bloed was vers, omdat de menselijke immunodeficiency virus is een zeer vluchtige stof, die niet buiten de gastheer kan bestaan, zo vergaan snel buiten.

Theoretisch kan het humaan immunodeficiëntievirus worden overgedragen en handen worden geschud. Dit zou in feite een ongelooflijke situatie zijn, omdat infectie alleen mogelijk is als er nieuwe verwondingen zijn op handen uitgestrekt voor handdruk (eerder zelfs handen) van beide partners. Bovendien moet het bloed van een seropositief persoon in de wonde van een gezond persoon terechtkomen. Ja, de situatie is meer dan zeldzaam, omdat iemand tijdens de begroeting een bebloede hand zal uitstrekken, maar het is nog steeds de moeite waard om te weten over zo'n waarschijnlijkheid.

Nog minder kans om geïnfecteerd te raken met AIDS in het stroomgebied, waar ze alleen mogen na het verstrekken van informatie over de afwezigheid van verschillende soorten infecties in het lichaam van de bezoeker. Toegegeven, de HIV-test wordt niet in alle gevallen afgenomen. Maar dit heeft weinig effect op de kans op infectie. Om besmet te raken in het zwembad, moet je ofwel een open wond op het bloed van de geïnfecteerde persoon openen, of je kunt eindigen met dezelfde wond in water, duidelijk besprenkeld met bloed van iemand anders, of een bloedig gevecht uitlokken. Wat is naar uw mening de waarschijnlijkheid van een dergelijke gebeurtenis?

Openbare baden en sauna's sluiten praktisch de mogelijkheid van HIV-infectie uit, hoewel niemand een certificaat aanvraagt. Maar ten eerste kan het virus niet zelfstandig leven zonder de eigenaar en ten tweede is het bang voor blootstelling aan hoge temperaturen.

Wat de massagekamers betreft, is de kans op HIV-infectie veel hoger tijdens de manicure of pedicure, wat zowel in de schoonheidssalons thuis door mannen als vrouwen kan worden gedaan. En alle fouten zijn slecht gedesinfecteerde instrumenten. Vertrouw je nagels alleen op bewezen en accurate schoonheidsspecialisten, en je zult geen HIV-problemen hebben.

Bij massage kan infectie pas weer optreden tijdens het mengen van bloed, d.w.z. Het is noodzakelijk dat de handen van de masseur en de huid van de cliënt, die de massagetherapeut aanraakt, ook beschadigd zijn. Het is duidelijk dat een dergelijke situatie als een uitzondering op de regel kan worden beschouwd.

Het is tijd om te praten over dingen die meer alledaags zijn, zoals een toilet. Kan ik geïnfecteerd raken met het humaan immunodeficiëntievirus door het toilet te gebruiken?

Noch urine, noch uitwerpselen worden als een ernstige bron van HIV-infectie beschouwd, die in staat is om de ziekte te veroorzaken. In een openbaar toilet is het mogelijk om andere infecties op te nemen, inclusief seksueel overdraagbare aandoeningen, dan het immunodeficiëntievirus, dat voornamelijk via bloed of sperma wordt overgedragen.

Ja, deze verdeling per ongeluk terecht op de rand van het toilet, maar dat ze de infectie hebben veroorzaakt, moet u degene die op hen zit kont, had laesies waardoor het virus en zijn doorgedrongen in de bloedbaan. Deze situatie is belachelijk, omdat er geen intelligent iemand die niet op het toilet in een openbare plaats (en zelfs met zulke duidelijke sporen van andermans residence) zullen zitten, een pre-bed zelfs niet wc-papier, maar eerder een eenmalige zetel speciaal voor dit doel.

Als het geen toilet is, maar een kom of een afvoergat, dat vaak te vinden is in openbare latrines, dan vormen ze over het algemeen geen enkel gevaar voor infectie, omdat contact van fysiologische vloeistoffen uitgesloten is.

Het feit dat HIV niet wordt overgedragen in een openbaar toilet betekent niet dat u de regels voor persoonlijke hygiëne niet hoeft te volgen. Schone handen en voorzichtigheid helpen infecties met andere, niet minder gevaarlijke infecties te voorkomen, wat voldoende is op plaatsen die vaak worden gebruikt met de afkorting MF.

Wat betreft bestek en gerechten, dan hoeft u zich geen zorgen te maken, zelfs niet wanneer u eetzalen en cafés bezoekt. Door de vaat wordt HIV niet precies overgedragen, in tegenstelling tot veel darminfecties.

Op basis van het voorgaande en informatie over hoe HIV wordt overgedragen, kan worden geconcludeerd dat het humaan immunodeficiëntievirus niet op zichzelf kan worden verkregen. Je moet een extreem slordig, gewetenloos of onhandig persoon zijn om op de lijst met uitzonderingen te komen, want anders kun je geen grappig ongeluk noemen. Maar voorzichtigheid en begrip dienen een goede service voor meer dan één persoon, inclusief degenen die hun geluk hebben gevonden in de persoon van een HIV-positieve partner.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.