^

Gezondheid

Infectieuze en parasitaire ziekten

Enterovirale meningitis bij kinderen en volwassenen

Enterovirussen worden in veel landen over de hele wereld beschouwd als de meest voorkomende oorzaak van virale meningitis: in sommige landen met een hoog inkomen worden jaarlijks 12 tot 19 gevallen per 100.000 mensen gemeld.

Menselijke granulocytaire anaplasmose

Anaplasmose heeft polymorfe symptomen en karakteristieke seizoensinvloeden (voornamelijk lente-zomertijd), geassocieerd met perioden van natuurlijke door teken overgedragen activiteit. 

Postmoid-syndroom bij volwassenen en kinderen

Postcoid-syndroom - deze diagnose roept veel vragen op. In de regel denken mensen: een infectie gehad, hersteld en er is geen reden meer om zich zorgen te maken. Maar het coronavirus is verraderlijker dan artsen hadden verwacht: het kan zich lange tijd aan zichzelf herinneren met verschillende pathologische symptomen in de vorm van een geklonken syndroom.

Besmettelijk erytheem

Wanneer verschillende infecties worden aangetast, kan focale roodheid op de huid verschijnen - infectieus erytheem, wat een teken is dat de infectie een reactie heeft veroorzaakt in de vorm van een verhoogde bloedtoevoer naar de huid.

Soorten streptodermie: symptomen en eigenaardigheden van verschillende vormen van de ziekte

Streptoderma is een collectief concept waarmee artsen de variëteit aan soorten en vormen van huidpathologie aanwijzen die door streptokokkeninfectie worden veroorzaakt. Verschillende soorten streptodermie hebben hun eigen kenmerkende symptomen, kenmerken en ontwikkelingsvoorwaarden. 

Oorzaken en pathogenese van streptoderma

Streptoderma is een ziekte die bijna iedereen heeft ondervonden, hoewel niet iedereen het vermoedde. De oorzaken en pathogenese van streptodermie zijn in veel opzichten vergelijkbaar met de etiologie en het mechanisme van ontwikkeling van andere infectieziekten, maar heeft nog steeds zijn eigen kenmerken.

Hoe streptodermie te herkennen bij volwassenen en kinderen: symptomen en stadia van de ziekte

Streptoderma kan niet worden toegeschreven aan kinderziekten, hoewel de incidentie bij kinderen veel hoger is dan bij jongeren en volwassen mensen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verspreiding van de ziekteverwekker in grote kindergroepen.

Oorzaken van temperatuurstijging tot 38-39.5 bij volwassenen en kinderen

De temperatuurstijging is geen ernstige reden voor paniek, zolang het maar niet verder gaat dan 39.5-40 graden. Maar dit is al een alarmerend signaal om na te denken over de gezondheidstoestand van een persoon, omdat vanuit het niets zulke storingen in thermoregulatie meestal niet voorkomen.

Consequenties, complicaties en prognose van hoge temperaturen

Als de temperatuur van 38-38,5 3-5 dagen duurt, wat wijst op een actieve strijd van het lichaam tegen de infectie, daar is niets mis mee, je moet niet haasten om het te verminderen, maar de temperatuur die kritieke waarden bereikt (39-39,5 graden) is noodzakelijk schiet onmiddellijk neer.

Ernstige jeuk tijdens waterpokken: wat te doen, hoe te verlichten?

Waterpokken of waterpokken is een virale ziekte overgedragen door druppeltjes in de lucht. Meestal zijn kinderen van zes maanden tot zeven jaar eraan onderworpen, maar er zijn ook gevallen van infectie van volwassenen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.