Geneeskunde

Medicijnen, dat wil zeggen medicinale preparaten die worden gebruikt voor het behandelen en voorkomen van verschillende ziekten, moeten precies worden gebruikt voor het beoogde doel - zodat hun therapeutische effect zo effectief en veilig mogelijk is.

De dokter die je een medicijn heeft aangesteld, een goede specialist en je vertrouwt hem volledig? Fijn. Maar zelfs de ervaring van de beste arts kan de individuele reactie van het organisme van elke patiënt op farmaceutische preparaten niet beïnvloeden en verzekeren tegen hun bijwerkingen.

Volgens de WHO zijn de doodsoorzaken van ziekten op de vijfde plaats gevaarlijk, soms onverenigbaar met de bijwerkingen van medicijnen op het leven.

Daarom, voordat u een medicijn, moet u de instructies op hun aanvraag, die informatie over het doel en de componenten van het geneesmiddel, het mechanisme van hun optreden, vrijlating vormen, de wijze van toepassing en dosering, evenals contra-indicaties, ongewenste bijwerkingen, compatibiliteit of bevat gelezen incompatibiliteit met andere geneesmiddelen, enz.

Naast de beschrijvingen van geneesmiddelen in alfabetische volgorde, bevat de Gids voor geneesmiddelen informatie over de handelsnamen van generieke geneesmiddelen (kopieën) met dezelfde werkzame stof, maar geproduceerd door verschillende fabrikanten.

Ter informatie: in Oekraïne wordt medisch gebruik van geneesmiddelen geregeld door de Staatsdienst voor geneesmiddelen onder het ministerie van Volksgezondheid.

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.