^

12-daags dieet

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Er zijn heel veel methoden om af te vallen voor elke smaak en kleur. Sommige afvallen luisteren naar het advies van diëtisten en verliezen langzaam, gedurende enkele maanden. En anderen moeten snel saaie kilogrammen kwijtraken - bijvoorbeeld afvallen voor de vakantie of de eerste vakantiedagen. Een 12-daags dieet is een nuttiger alternatief om binnen 2-3 dagen af te vallen.

De essentie van het 12-daagse dieet is twaalf monodiëten, elk één dag. Deze voedingsmethode wordt ook wel achtereenvolgende ontlaaddagen genoemd. Het is zo'n manier van eten overgezet, zeg maar meteen, is niet gemakkelijk: volgens de reviews verdragen niet veel alle 12 dagen van het nieuwe dieet.

Wat is de voorgestelde methode om gewicht te verliezen?

 • Aan de hand van de vele opmerkingen kun je met 12 dagen ongeveer 10 kg overtollig gewicht verliezen. Resultaten zullen zichtbaar zijn op de derde dag van voedingsvoeding.
 • Voordat u begint met het volgen van het dieet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen contra-indicaties zijn: dit zijn ziekten van het maagdarmkanaal, ziekten van lever en urinewegen en infectieziekten.
 • Er wordt aangenomen dat de periode van 12 dagen gemakkelijker te verdragen is in de herfst of in de winter.
 • Het dieet zorgt voor strikte naleving van het menu en enkele regels: eet niet drie uur voor de verwachte slaap, drink minstens 2 liter vloeistof, zout niet en laat de gerechten niet zoeten.

trusted-source[1]

Menu 12-dagen dieet

 1. Kefir-menu van de eerste dag: tijdens de eerste dag in drie maaltijden is 1 liter kefir dronken. Bovendien is drinkwater, thee op basis van kruiden en ook een lepel plantaardige olie toegestaan.
 2. Fruitmenu van de tweede dag: vijf mandarijnen of sinaasappels, plus toegestaan water of thee, evenals plantaardige olie (1 eetl.).
 3. Curd-menu van de derde dag: 750 g magere kwark (thuis of winkel), verdeeld in drie maaltijden.
 4. Vierdaags menu: 1 liter kaviaar (thuis of winkel).
 5. Chocolade-menu van de vijfde dag: een stagram van chocolade (donker, van 76% cacao).
 6. Apple-menu van de zesde dag: voor de hele dag - een halve kilo verse appels, niet te zoet.
 7. Kaasmenu van de zevende dag: voor de hele dag - 300 g kaas ("Adyghe" of "Amateur"), plus, zoals altijd, plantaardige olie en thee op kruiden.
 8. Plantaardig menu van de achtste dag: een literpakket tomatensap, evenals een bord gesneden groenten.
 9. Vismenu van de negende dag: 0,4 kg magere visfilet gekookt in een dubbele ketel of oven.
 1. Groentemenu nummer 2: drie borden gesneden groenten, zoals komkommers, kool, tomaten, stengel bleekselderij en greens.
 2. We herhalen het menu van de derde dag.
 3. Fruitmenu van de twaalfde dag: 1 kg rauwe pruimen plus 500 g gespoelde pruimen.

Een dieet van 12 dagen wordt niet aanbevolen om meer dan 4 keer per jaar te herhalen. Voor meer effectief gewichtsverlies, is het raadzaam om deel te nemen aan eenvoudig gymnastiek, dagelijks in de buitenlucht (minstens twee keer per half uur).

Wat kun je eten tijdens een dieet?

 • Het is noodzakelijk om het dagmenu strikt te volgen, waarbij alleen water is toegestaan, kruidenthee en een eetlepel plantaardige olie per dag (bij voorkeur lijnzaad, sesam, druif, maar zonnebloem).

Wat kun je niet eten?

 • Eet geen voedingsmiddelen die niet zijn opgenomen in het dieetmenu.

Verlaat een geleidelijk dieet

 • je kunt het eten niet meteen aanvallen;
 • Stukje bij beetje, elke 3 uur;
 • tijdens de eerste week na het einde van het dieet wordt afgeraden om vet vlees, vet, room, evenals gefrituurd voedsel en snoep te eten;
 • In plaats van de laatste maaltijd is 200 ml verse kefir met een cracker toegestaan.

trusted-source[2], [3], [4]

Wat zijn de voordelen van een 12-dagen dieet?

Het is niet nodig om op zoek te gaan naar caloriearme recepten en voedsel te bereiden.

 • Het menu is eenvoudig, zonder franjes.
 • Afwisseling van planten-, koolhydraat- en eiwitvoedsel maakt het mogelijk metabolische processen in het lichaam te handhaven.
 • De resultaten kunnen vrijwel onmiddellijk worden opgemerkt en voor de gehele periode van beperkte voeding is een verlies van 7-8 tot 15 kg overgewicht toegestaan.

Recensies over een dieet van twaalf dagen

Het dieet is niet zo eenvoudig als het lijkt op het eerste gezicht. Daarom, als je vastberaden bent om alle dagen die je nodig hebt stevig te staan, dan moet je een paar regels kennen op basis van feedback:

 • Neem suiker en zout weg, zodat er geen verleiding is om ze aan je eten toe te voegen;
 • zoek een vriend of vriendin voor het verliezen van gewicht: samen zal het gemakkelijker zijn om de ontberingen van beperkte voeding te doorstaan;
 • als u het moeilijk vindt om driemaal per dag te eten, dan kan de geschatte hoeveelheid van het goedgekeurde product worden verdeeld in vijf of meer recepties;
 • Vergeet niet om water te drinken, omdat dit zal helpen een constant hongergevoel te vermijden, en ook het lichaam zal zuiveren;
 • bepaal duidelijk zelf de stimulans voor gewichtsverlies - het helpt om het dieet aan de finish te houden;
 • Het is psychologisch gemakkelijker als we ons niet dagelijks wegen, maar bijvoorbeeld eens per 3-4 dagen;
 • tijdens een dieet is het belangrijk om goed te slapen en niet overmatig te werken, omdat dieetbeperkingen een sterke belasting voor het lichaam zijn en het niet nodig is om het te verergeren.

Een dieet van 12 dagen voor sommigen lijkt misschien te streng. Daarom weeg de mogelijkheden van uw lichaam en uw gezondheid af voordat u begint met de implementatie ervan, en zorg er ook voor dat er geen fysieke en mentale congestie is op de verwachte dagen van het dieet. Welnu, als een van je vrienden of geliefden je ondersteunt, zal het helpen om het gewenste doel sneller en beter te bereiken.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.