^

Laser tillen

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 01.10.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Miljoenen mensen over de hele wereld maken zich zorgen over het behoud van jeugd en een mooi uiterlijk. Op deze natuurlijke, maar soms onrealistische aspiraties worden hele zakenimperiums met torenhoge cash-omzet gebouwd. Cosmetologie, plastische chirurgie, hardwaretechnologieën, laserlifting - steeds meer nieuwe ideeën worden tot leven gebracht met maar één doel: meer schoonheid rondom creëren, wat, zoals u weet, de wereld zou moeten redden.

Indicaties voor de procedure

Fibrilaire eiwitten, collageen en elastine, zijn de verbindingen die het bindweefsel sterk en elastisch maken. Wanneer deze eigenschappen verloren gaan, lijdt de huid als eerste. Onvermijdelijk rijst de vraag wat ermee te doen. Een antwoord is een laserlift die dit probleem kan oplossen. De plooien in de nek, bij de lippen, ogen, voorhoofd, 'vermoeid' gezicht zijn duidelijke aanwijzingen voor zo'n facelift.

 • Manipulatie wordt ook uitgevoerd in andere gebieden die zijn blootgesteld aan leeftijd of andere nadelige factoren, waaronder intieme organen.

Er moet worden verduidelijkt dat de laser geen eenmalige procedure is die het probleem voor eens en voor altijd elimineert. Om het resultaat te accumuleren of te behouden, wordt in de regel aanbevolen om het tillen twee of drie keer te herhalen, met een bepaald interval. De exacte hoeveelheid wordt voorgeschreven door de schoonheidsspecialiste, afhankelijk van de situatie.

 • De conditie van de behandelde huid verbetert direct en daarna neemt het effect toe.

Dit gebeurt omdat de bestaande eiwitvezels eerst worden gereduceerd en vervolgens nieuwe worden gesynthetiseerd. Het syntheseproces wordt "geduwd" door de invloed van laserstralen. (Eigenlijk zijn dit geen laser, maar infraroodstralen. Om de een of andere reden heeft een andere naam "wortel geschoten", en de roem ging onterecht naar hem.) Het hoogtepunt van het resultaat wordt bereikt na zes maanden, en dit maximum duurt tot 3 jaar, daarna wordt aangeraden de lasercursus te herhalen.

De leeftijdscategorie voor de procedure is van 18 tot 70 jaar. Hoewel de uitersten zeldzaam zijn. Vaker wenden degenen die ouder zijn dan 30 tot schoonheidsspecialisten.

Voorbereiding

Veel anti-verouderingsprocedures vereisen een of andere voorbereiding. In dit geval begint het twee weken voor de datum van de procedure. Gedurende deze periode mag een potentiële patiënt die besluit een laserlift te ondergaan, niet zonnebaden en een solarium nemen, antibiotica en sulfonamiden gebruiken, chemische peelings en soortgelijke manipulaties uitvoeren. Nog eerder beginnen ze de huid te smeren met speciale crèmes en drinken ze medicijnen om herpeszweren te voorkomen.

 • Drie dagen voor het afgesproken uur is het verboden om in zwembaden te zwemmen, waterhygiëneprocedures te volgen, alcoholpreparaten te gebruiken om de huid af te vegen op plaatsen van de aanstaande opheffing.

Vooruitkijkend zullen we u informeren dat dezelfde beperkingen moeten worden toegepast in de periode van 2 weken na de laserprocedure.

Van de kant van het kliniekpersoneel wordt de voorbereiding van apparatuur en alles wat is voorzien in het protocol van de procedure uitgevoerd. De huid van de cliënt wordt grondig ontdaan van vuil, crème en cosmetische resten, de ogen worden met een speciale bril beschermd tegen flitsen. De daaropvolgende toepassing van een speciale gel verbetert de penetratie van actieve energie in de diepte van de lagen, zorgt voor extra koeling van het behandelde gebied.

Met wie kun je contact opnemen?

Techniek laser facelift

Lasertechnologieën worden gebruikt op een leeftijd dat cosmetica niet langer in staat is om gebreken te verbergen of het verouderingsproces te stoppen. Er zijn twee soorten apparaten die worden gebruikt voor laser huidverstrakking: ablatief en niet-ablatief. Beide lossen dezelfde problemen op - elimineren leeftijdsgerelateerde defecten van de huid.

 • De eerste werken met temperatuur op de bovenste en verwarmen de onderste lagen, de laatste dringen door tot in de diepste lagen van de huid. Er is een cumulatief effect.

Het optillen van probleemgebieden van het lichaam wordt voornamelijk uitgevoerd door een fractioneel ablatief apparaat. Dit is een geavanceerde methode die bestaat uit het laag-voor-laag “verbranden” van rimpels en cellulaire stofwisselingsproducten. Deze techniek beschadigt aangrenzende gebieden niet, maar stimuleert regeneratieprocessen, met name de synthese van elastine- en collageenvezels. Dit leidt tot verjonging en herstel van de huidelasticiteit.

Laser resurfacing wordt uitgevoerd op een contactloze manier. Dit betekent dat het apparaat dat de stralen genereert niet in contact komt met het oppervlak, waardoor de kans op infectie of letsel aan huidgebieden tot nul wordt gereduceerd. Lichte zwelling, roodheid verdwijnt vanzelf na een paar dagen.

Om hyperpigmentatie of brandwonden te voorkomen, moeten behandelde blootgestelde gebieden worden beschermd tegen ultraviolette straling en uitdroging. Voor dit doel wordt het gebruik van SPF-50 en vochtinbrengende crèmes voor de komende 2-4 maanden getoond.

Laser facelift

Laser huidvernieuwing is een niet-chirurgische ingreep. De patiënt doet het zonder hechtingen, langdurige revalidatie en minimale complicaties. Dit is het voordeel van technologie. Bij het onderzoeken van een laser-facelift is de schoonheidsspecialist verplicht om de gegevens over de aanwezigheid van contra-indicaties te achterhalen.

Een niet-ablatieve procedure wordt aangeboden op de leeftijd van 25-40. De laser verwarmt lokaal defecte weefsels, vormt nieuwe cellagen en dwingt ze te werken alsof ze jong zijn. Als gevolg hiervan neemt de turgor toe, worden kleine rimpels gladgestreken en wordt de vorming van nieuwe vertraagd. Het gezicht krijgt een gezonde gloed. De eerste veranderingen zijn merkbaar na twee weken, en de laatste veranderingen na 2 maanden.

Fractionele resurfacing wordt aanbevolen voor mensen van 25-55 jaar. Het bestaat uit thermische microbeschadigingen van de epidermale laag. Door het verwijderen van cellen is het resultaat direct zichtbaar. Diepere defecten, striae, capillaire netwerken, vlekken worden verwijderd. Een lift is traumatisch, waarna een revalidatieperiode moet worden doorlopen.

 • Eerst wordt de behandelde huid rood, daarna bronskleurig en na 7 dagen wordt deze bijgewerkt.

De patiënt moet zich laten leiden door alle aanbevelingen van de schoonheidsspecialist voor gezichtsverzorging na blootstelling aan een laser die de huid bijzonder gevoelig maakt. Sauna, sporten, warm water, blootstelling aan de zon zijn enkele maanden van tevoren verboden. Tijdens de regeneratieperiode wordt zelfs hygiënisch gewassen met een spuitpistool, zonder nat te worden en zonder de huid af te vegen. De huid wordt behandeld met een zout- of azijnoplossing, speciale preparaten en duindoornolie.

 • Voor pijn wordt Nurofen aanbevolen, voor het maskeren van vlekken - foundation, voor make-up - groene tinten die onnatuurlijke tinten neutraliseren.

Laser ooglidlift

Een nieuw woord in de esthetische chirurgie is huidverstrakking met laser. In de meeste gevallen wordt de techniek gebruikt voor cosmetische doeleinden, soms om medische redenen. Voor laser-ooglidlift is een van deze indicaties een schending van het perifere zicht.

 • Sommige uiterlijke gebreken storen mensen ook: overhangende of hangende oogleden, vette hernia's, asymmetrie in de vorm van de ogen, overtollige huid op de oogleden.

Beam-assisted blepharoplastiek is veel minder traumatisch voor de gevoelige huid dan een traditionele chirurgische scalpel, vermijdt incisies, hevig bloeden en langdurige genezing. De lijst met contra-indicaties is veel korter, maar het effect houdt vrij lang aan: 4-10 jaar.

De voordelen van de techniek zijn onder meer veiligheid, delicatesse, pijnloosheid, efficiëntie. Afhankelijk van de ernst en de lokalisatie van het probleem zijn er 5 soorten correctie:

 • bovenste oogleden;
 • onderste oogleden;
 • cirkelvormig (beide oogleden);
 • oog knippen;
 • canthopexie.

De laatste term verwijst naar correctie in geval van schending van het ligamenteuze apparaat in het gebied van de oogleden. De vorm van de snit van de ogen wordt meestal veranderd door Aziatische vrouwen die op Europeanen willen lijken. De schoonheidsspecialist verwijdert in dergelijke gevallen de zogenaamde Mongoolse vouw en vormt een Kaukasische.

Laser kinlift

Een van de innovaties op de markt voor esthetische geneeskunde is laserlipolyse. Dit is de vernietiging van onderhuidse vetcellen, die zich in de intercellulaire ruimte bevinden en van daaruit op twee manieren worden verwijderd. Gedeeltelijk - tijdens de laser kinlift procedure, de rest - via de lymfevaten.

In tegenstelling tot conventionele liposuctie, verwarmt lipolyse de huid van binnenuit, wat leidt tot stimulering van de collageensynthese, versterking van huidligamenten en opheffing van de kin. De procedure wordt uitgevoerd in de kliniek, onder plaatselijke verdoving. Voorbereiding omvat laboratoriumonderzoeken, gedetailleerde anamnese.

Door laserlifting worden de volgende effecten bereikt:

 • zichtbare verjonging;
 • aanscherping van probleemgebieden;
 • verwijdering van overtollig weefsel;
 • verdwijning van kleine en vermindering van zichtbare plooien;
 • gladmaken van het oppervlak, toon, verwijderen van vlekken en littekens.

De procedure wordt aanbevolen voor mensen van 40-45 jaar met een verzwakt ligamentair apparaat en een slappe huid. Dit gebeurt ook bij plotseling gewichtsverlies. Massages en maskers, die effectief zijn in mildere gevallen, werken niet in dergelijke situaties, dus u moet zich wenden tot esthetische professionals.

 • Laserresurfacing is vele malen effectiever en efficiënter.

Afhankelijk van specifieke indicatoren zijn 2 tot 5 procedures nodig, met korte revalidatieperiodes. Voor de verzorging worden speciale crèmes aangeboden. Binnen een paar weken kun je jezelf bewonderen en na een half jaar is het eindresultaat zichtbaar.

Laser buikwandcorrectie

"Extra" huid op de buik van vrouwen wordt gevormd in twee gevallen: na de bevalling of door plotseling gewichtsverlies. Het is goed als de huid vanzelf krimpt. Maar meestal heeft het lichaam niet genoeg eigen middelen om terug te keren naar zijn oorspronkelijke staat.

 • Laser buikwandcorrectie is de beste optie om zo'n organisme te helpen.

De impact van de laser activeert het werk van fibroblasten, die elastine en collageen produceren, die de turgor en dichtheid van de huid verbeteren. Laserliften wordt uitgevoerd door een van de apparaten, min of meer agressief. Het hangt vooral af van de indicaties.

 • De Fraxel-laser verbetert de kwaliteit van de uitgerekte huid en verstevigt deze. Voor effectiviteit worden 3-4 procedures uitgevoerd. De revalidatieperiode is maximaal 2 dagen.

Het Acupulse co2-apparaat heeft een agressievere werking. Om de kwaliteit te verbeteren en striae of littekens te elimineren, verdampt hij een bepaalde hoeveelheid weefsel. Verse gebreken zijn gemakkelijker te verwijderen, terwijl oudere meer inspanning vergen.

 • De procedure is pijnlijk, daarom worden verdovingsmiddelen gebruikt.

Het herstel duurt ook langer: anderhalve week. De huid wordt rood, schilfert, trekt strak, maar het geduld van de patiënt wordt volledig beloond met het resultaat. Procedures zijn ook minder nodig dan in het eerste geval: slechts twee bezoeken aan de kliniek kunnen voldoende zijn.

Laser borstlift

Ptosis, dat wil zeggen, verzakking van de borstklier, is een onvermijdelijke toestand waar tijd en zwaartekracht toe leiden. Andere natuurlijke factoren dragen ook bij aan het proces: zwangerschap, plotseling gewichtsverlies, intensief joggen, roken.

 • Eerder werd aangenomen dat borstvoeding "de schuld" was, in verband waarmee sommige vrouwen onredelijk weigerden hun baby's te voeden. De moderne geneeskunde beweert dat de hormonale achtergrond de borst meer beïnvloedt dan een verandering in het volume van vetweefsel en lichaamsgewicht.

Laserlifting kan de positie van de vrouwelijke klieren corrigeren en hun esthetische aantrekkingskracht herstellen. Vier graden worden onderscheiden door ernst; ze worden bepaald afhankelijk van de positie van de tepel ten opzichte van het onderste deel van de borst. De procedure wordt uitgevoerd ongeacht de grootte van de borst.

 • Onder de verscheidenheid aan opties valt de laserborstlift op door zijn voordelen. Allereerst omdat het zonder incisies is, voordeliger in vergelijking met de operatie en veel veiliger. Doet geen pijn, laat geen littekens achter, geeft geen complicaties.

De essentie van de techniek is dat een pulserende straal, bij blootstelling aan borstweefsel, hun conditie en functioneren verbetert. Dit leidt tot aanscherping van de klieren en eliminatie van verslapping. Het gewenste resultaat wordt verkregen na een kuur van 6 procedures, met elk een pauze van 2 weken. Alles aan alles duurt 3 maanden.

Laser neklift

Door laserlifting wordt de huid van de nek jonger: de lichtstraal activeert de aanmaak van collageen en het proces van celvernieuwing. Merkbare resultaten komen na 3 laserliften, het effect houdt tot 2 jaar aan.

Lasertechnieken laten vrijwel geen sporen na en besparen tijd. Noodzakelijk voor het herstel van het lichaam. Het proces is contactloos, zoals ze zeggen, niet pijnlijk en vereist vermoedelijk geen verdoving. Dit is echter niet altijd het geval.

 • Laser verjongt niet alleen de hals, maar ook het gezicht, decolleté, handen, vermindert convexe afwijkingen, acne, rosacea, erytheem.

De procedure kent geen leeftijdsgrenzen, maar volgens behandelaars worden de meest effectieve resultaten waargenomen bij cliënten van middelbare leeftijd (30-45 jaar). Huidtype, seizoen en andere nuances zijn onbelangrijk.

 • De procedure wordt in fasen uitgevoerd, te beginnen met een onderzoek en beoordeling van de gezondheidstoestand tijdens een interview tussen een arts en een patiënt.

Afhankelijk van de individuele parameters stelt de schoonheidsspecialist een datum vast en kondigt hij de beperkingen aan die in de voorbereidingsperiode in acht moeten worden genomen. Als er contra-indicaties zijn, worden deze apart besproken.

Moderne apparaten werken zo dat de laserstraal wordt opgedeeld in vele microbundels. Elk van hen verwijdert een microdeeltje van de huid, dat vervolgens wordt vervangen door een jonge en gezonde huid. En in diepere lagen worden als reactie op microtrauma actieve vernieuwingsprocessen op gang gebracht. Ze veranderen de structuur positief: versterken, verbeteren de stevigheid en elasticiteit, waardoor de huid strakker wordt.

Laser vaginale aanscherping

Meer dan de helft van de vrouwen die bijna in de bloei van hun vruchtbare leeftijd zijn, en meer specifiek, na 30 jaar, ervaart vaginale atrofie. Het is niet gebruikelijk om hier met iemand over te praten, ook niet met naasten. Vrouwen accepteren intiem ongemak als onvermijdelijk en vermoeden niet dat een competente arts een oplossing voor het probleem kan voorstellen. Een dergelijke oplossing kan een laserverstrakking van de vagina zijn.

 • De oorzaken van onaangename symptomen zijn een moeilijke bevalling, gynaecologische operaties, verwondingen, hormonale stoornissen, leeftijdsgebonden veranderingen in de geslachtsorganen.

De vrouw lijdt aan droogheid, pijn, jeuk, urine-incontinentie. Objectief waargenomen hyperpigmentatie, verlies van tonus van de vaginawanden, verzakking van de geslachtsorganen, verminderd libido. Als u zich zonder valse schaamte op tijd tot een specialist wendt, zal een moderne laserlift de situatie corrigeren zonder chirurgische ingrepen en het nemen van hormonen, wat een belangrijk voordeel van de techniek is. Bovendien gebruiken schoonheidsspecialisten speciale apparaten voor pijnloze en effectieve intieme procedures.

Tijdens een poliklinische sessie verwijderen machinestralen de bovenste laag van de opperhuid in probleemgebieden in slechts 10-15 minuten. De multipliciteit en frequentie wordt bepaald afhankelijk van de individuele parameters. Meestal zijn het 2-4 procedures met een interval van maximaal 1,5 maand. Na het elimineren van onaangename symptomen en het herstellen van de intieme gezondheid, herwint een vrouw een gevoel van volheid, wat onmogelijk is zonder deze kant van het leven.

Contra-indicaties voor de procedure

Ondanks de relatieve zachtheid kan niet iedereen en niet altijd een laser facelift plannen. Er wordt met name niet gemanipuleerd wanneer:

 • infecties en ontstekingen in het gebied waar de manipulatie wordt uitgevoerd;
 • verergering van chronische ziekten;
 • oncologie, psychische problemen;
 • de aanwezigheid van individuele contra-indicaties om uit te voeren;
 • zwangerschap, borstvoeding;
 • systemische bloedpathologieën;
 • geschiedenis van het nemen van roaccutane.

U kunt de laser niet gebruiken op een gebruinde huid, na een sauna en chemische peeling. Een dergelijke huid moet minimaal twee weken rusten.

Gevolgen na de procedure

Veel teksten over laser facelift vertellen in een luchtige stijl over wat een prettige procedure het is, pijnloos en volkomen veilig. En slechts enkelen noemen de kenmerken van de voorbereiding en de gevolgen na de procedure zijn niet zo prettig. We hebben het over anesthesie: sedativa, lokale anesthesie en zelfs algemene anesthesie die nodig is voor manipulatie.

 • Sterke pijnstillers worden ook aanbevolen na de procedure om irritatie, pijn en de wens om het behandelde gebied te krabben te verlichten.

Hier worden korsten gevormd, die moeten worden doorstaan: om voor te zorgen, maar niet om ze af te scheuren. Een rooskleurig gezicht wordt na een tijdje een natuurlijke toon. Het is beter om deze weken vakantie te nemen van het werk om je niet te schamen voor de nieuwsgierige blikken van collega's.

De gevolgen na manipulaties in de intieme zone zijn om het plezier van geslachtsgemeenschap terug te geven aan de vrouw.

Complicaties na de procedure

Facelift, dat wil zeggen laserverstrakking, wordt beschouwd als de beste manier om snel te verjongen. Afhankelijk van de technologie en indicaties zijn complicaties na de procedure onwaarschijnlijk. Ze zijn echter niet uitgesloten. Ze behoren tot:

 • lichtpuntjes (purpura) op de behandelplaats;
 • jeuk voor uren of dagen;
 • herpesinfectie, hepatitis;
 • branden, korsten, schillen;
 • veranderingen in huidskleur en textuur;
 • hyper- of hypopigmentatie (tijdelijk of permanent);
 • littekens (in zeldzame gevallen).

Milde complicaties verdwijnen snel vanzelf. Keloïde littekens vormen zich in 3% van de gevallen, wat als een ernstige complicatie wordt beschouwd. Er waren geen complicaties tijdens het aanspannen van intieme organen.

Zorg na de procedure

De arts informeert de patiënt over de regels van zorg en revalidatie na de procedure op het moment van ontslag, dat over een paar uur zal plaatsvinden. Meestal vereisen deze dagen geen lange en complexe handelingen die veel tijd vergen.

 • De essentie van zorg na laserlifting wordt teruggebracht tot maximale bescherming tegen externe factoren.

De eerste drie dagen wordt een crème met dexpanthenol gebruikt. Na het stoppen van zwelling en roodheid - een medicijn met hyaluronzuur. Als de arts herstellende crèmes aanbeveelt, versterken ze tegelijkertijd de lokale immuniteit.

Een belangrijke stap is bescherming tegen zonnestraling, ook door het aanbrengen van crème en het dragen van een bril. In geen geval mag u zonnebaden, stomen in de sauna, scrubs gebruiken. De herstelperiode is niet het moment voor make-up en liftende maskers.

De komende 14 dagen, of liever nachten, zult u op uw rug moeten slapen, geen alcohol en sigaretten misbruiken. Het is wenselijk om deze gewoonten voor altijd te verlaten, omdat ze schadelijk zijn voor alle cellen - zowel "oud" als vernieuwd.

Beoordelingen

Volgens beoordelingen zijn vrouwen meer geïnteresseerd in anti-verouderingsprocedures. Meestal zijn ze tevreden met de resultaten van laserliften. Met behulp van de procedure worden saaiheid, verslapping en rimpels van het gezicht geëlimineerd.

Over de aanscherping van andere zones wordt niet zo eenduidig gereageerd. Met name een van de cliënten noemde manipulaties in de intieme zone twijfelachtig, omdat ze voor veel geld niet het verwachte resultaat kreeg.

Het is moeilijk om de terminologie en methoden van laserliften in je eentje te begrijpen: iedereen prijst zijn techniek en de gebruikte apparatuur. Inleidende informatie geeft een idee van anti-verouderingsdiensten en de mogelijkheden van cosmetica-instellingen. En om te bepalen wat de klant precies moet stoppen, is de taak van gekwalificeerd personeel. En moge je geluk hebben om alle gebreken weg te werken en nog mooier te worden!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.