^

Gezondheid

Plastisch chirurg

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Een plastisch chirurg is een specialist met medische voorlichting, die operaties uitvoert die de vorm van een orgaan of lichaamsdeel herstellen.

Correctie van gebreken in het uiterlijk van een persoon - die in het proces van intra-uteriene ontwikkeling verscheen of op latere leeftijd werd verworven - is de activiteitssfeer van een speciaal chirurgisch gebied, plastische en reconstructieve chirurgie genoemd. Eerst en vooral omvat het aantal plastisch chirurg-patiënten mensen voor wie plastische chirurgie de enige manier is om zich te ontdoen van duidelijke tekortkomingen die voorkomen dat u zich aanpast aan de maatschappij en normaal leeft.

Tegenwoordig hebben de meeste mensen die zich wenden tot centra voor plastische chirurgie (meer dan 90% vrouwen) psychologische problemen met hun persoonlijke zelfrespect en nemen hun uiterlijk niet altijd voldoende waar. In veel gevallen willen mensen (vooral openbare) de onvermijdelijke veranderingen in hun leeftijd niet verdragen en zien ze er er jonger en aantrekkelijker uit.

Afhankelijk van de op te lossen problemen, heeft deze chirurgische specialisatie twee richtingen - reconstructieve (of reconstructieve) plastische chirurgie en esthetische plastic. En de plastisch chirurg werkt in een van deze richtingen.

trusted-source[1], [2], [3]

Wie is een plastisch chirurg?

Een plastisch chirurg is een arts met uitgebreide kennis op medisch gebied, maar is uitsluitend gespecialiseerd in de praktische uitvoering van een breed scala aan verschillende technieken, zowel restauratieve als esthetische kunststoffen.

De methoden van reconstructieve plastische chirurgie worden gebruikt om aangeboren tekortkomingen te elimineren, het uiterlijk te ontsieren en functies te beperken, evenals externe defecten veroorzaakt door ziekten of trauma's. En esthetische plastische chirurgie - hun eigen methoden en hun doel - het wegwerken van het gebrek aan uiterlijk en aanpassing om de zelfperceptie van de mens te verbeteren.

Opgemerkt dient te worden dat de technieken van esthetische plastische, die vandaag de dag een belangrijke in de meerderheid van de plastisch chirurgen over de hele wereld is geworden, begon te ontwikkelen in de late negentiende eeuw, een keer in 1881 in de Verenigde Staten hield de eerste in de wereld otoplastie - een operatie om de oren te corrigeren met hangende oren.

Al in 800 voor Christus. In India corrigeerden ze de neus en "hazenlip". Dus plastische chirurgie werd gisteren niet geboren. Tegenwoordig heeft deze medische richting ongekende hoogten bereikt.

Een plastisch chirurg is een arts die zich bewust moet zijn van zijn verantwoordelijkheid voor het uiterlijk van de patiënt.

Wanneer moet ik naar een plastisch chirurg?

Als u een defect in het uiterlijk, hebben een significant effect op je gevoel van eigenwaarde: een grote neus, onregelmatige vorm van zijn rug, bult op de neus, misvormde neus, asymmetrie van de borsten, rimpels en littekens.

Onvoorwaardelijke redenen om over te gaan tot plastische chirurgie zijn de hierboven genoemde aangeboren misvormingen. Veel aanwijzingen wanneer men naar een plastisch chirurg moet gaan, houden verband met de gevolgen van diverse letsels die zijn opgelopen bij sporten, bij auto-ongelukken, op het werk of thuis.

De wens om dit te bevestigen of die fout in uiterlijk - huidplooien rond de hals en het gezicht, een afgeweken septum, flaporen, littekens, littekens, striemen (striae), hangende buik, etc. -. Zijn ook de reden voor het bezoek aan de kliniek van de plastische chirurgie.

Welke tests moet ik nemen als ik naar een plastisch chirurg ga?

Vóór de geplande en volledig gecoördineerde plastische chirurgie van de patiënt, moet u slagen voor een algemene klinische bloedtest, bloedgroep, Rh-factor, HIV-test, bloedsuikertest, hepatitis A, B, C, algemene urine-analyse. Die objectieve gegevens zal geven over de snelheid van erytrocytsedimentatie, het niveau van hemoglobine, erytrocyten, leukocyten, reticulocyten en bloedplaatjes.

Daarnaast bevat de lijst met tests die moeten worden ingediend bij verwijzing naar een plastisch chirurg: een algemene analyse van urine; analyse van de Rh-factor en bloedgroep; biochemische analyse van bloed voor totaal eiwit, elektrolyten, creatinine, ureum; een hemostasiogram wordt uitgevoerd (onderzoek van bloed voor stolling).

Een bloedtest voor syfilis (RW), HIV, voor de aanwezigheid van hepatitis B veroorzaker (HBs Ag) en hepatitis C (HCV) pathogeen is verplicht.

Welke diagnostische methoden gebruikt de plastisch chirurg?

Aangezien de plastische chirurgie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie, wordt elektrocardiografie (ECG) gebruikt om de algemene toestand te beoordelen van patiënten die zich tot een plastisch chirurg hebben gewend en de bloeddruk is gemeten.

Indien nodig worden röntgenfoto's, echografie (ultrageluid) of computertomografie (CT), ECG, fluorografie en laboratoriumdiagnostiek van bloed en urine voorgeschreven.

Wat doet een plastisch chirurg?

De plastisch chirurg houdt zich bezig met het herstellen van de vorm en functie van delen van het menselijk lichaam, bijvoorbeeld de neus of borst, buik, oren, lippen.

Wat doet een plastisch chirurg bij het aanpakken van een patiënt? Het eerste wat de dokter ontdekt, is de reden waarom iemand gedwongen wordt zijn toevlucht te nemen tot plastic. Vaak hebben deze redenen geen serieuze redenen, en een nauwgezette plastisch chirurg zal de patiënt / patiënt zeker vragen om zijn beslissing te motiveren. Immers, volgens psychologische indicatoren kunnen sommige mensen (met afwijkingen van de psyche) geen plastische chirurgie uitvoeren. En degenen die zich niet bewust zijn van de maatregelen in hun zoektocht naar externe transformatie, dit soort medische diensten wordt niet aanbevolen.

Een plastisch chirurg onderzoekt de patiënten en schrijft, afhankelijk van de aard van de aanstaande chirurgische ingreep, een volledig medisch onderzoek en een passende voorbereiding voor op de operatie. Trouwens, vóór de operatie moet de patiënt een contract (overeenkomst) ondertekenen, dat niet alleen alle informatie over de operatie zelf aangeeft, maar ook een lijst met medische aanbevelingen die verplicht zijn voor implementatie tijdens de postoperatieve revalidatie.

Opgemerkt moet worden dat tijdens het onderzoek van de patiënt kan worden ontdekt dat er enkele contra-indicaties zijn voor het uitvoeren van de plastische chirurgie, en dan wordt de operatie niet uitgevoerd. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op borstvergrotingsoperaties - als bij echografie de diagnose borstklierpathologie is gesteld. En onder de algemene medische contra-indicaties voor plastische chirurgie zijn ernstige cardiovasculaire pathologie, hoge bloeddruk, nierfalen, huidletsels van purulente aard, diabetes en oncologie.

Bovendien hebben sommige soorten esthetische kunststoffen leeftijdsgrenzen. Bijvoorbeeld, chirurgische correctie van de oren kan na 9 jaar worden uitgevoerd, en de vorm van de neus - pas na 18-20 jaar. Borstvergroting is ook mogelijk na 18 jaar, maar elke plastisch chirurg weet dat de verandering in de vorm van de borstklieren en de toename (of afname) in hun grootte het best kan worden uitgevoerd door vrouwen die al borstvoeding geven en borstvoeding geven.

Welke ziekten worden behandeld door een plastisch chirurg?

De plastisch chirurg behandelt en voert chirurgische correctie weefsel vervorming als gevolg van een verwonding, evenals optioneel patiënt besteedt hij opknapbeurt elimineren cellulitis, de vorm van de neus, mond of maag.

De vraag - welke ziekten worden behandeld door een plastisch chirurg - kan uitsluitend worden toegeschreven aan reconstructieve, d.w.z. Reconstructieve plastische chirurgie. Reconstructieve plastische kan gedeeltelijk of volledig correct aangeboren afwijkingen en maak anatomische omstandigheden voor het normaal functioneren orgaan terwijl "gespleten gehemelte" (gespleten gehemelte arch) "cleft lip" (heyloskhizise - aangeboren palato-labiaal gespleten), congenitale hypoplasie (microtia) of afwezigheid ( anothia) van de oorschelp of met obstructieve ademhaling van de misvorming van de neus.

Behandeling van maxillofaciale pathologieën plastisch chirurg presteert tijdens de meertrapscorrectie van de bovenlip (cheyloplasty) en correctie van de lucht (uranoplastiek). Een otoplastie maakt een volledige reconstructie van de oorschelp mogelijk door transplantatie van de transplantatie - een speciale manier om een deel van het ribkraakbeen te verwerken.

Een plastisch chirurg is ook in staat om littekens na brandwonden te verminderen, het kaakbot te herstellen vervormd door purulente maxillaire sinusitis of vernietigde osteomyelitis. Patiënten die hun borsten verloren als gevolg van een oncologische aandoening ondergaan mammoplastiek. Artsen met gespecialiseerde specialismen (otolaryngologen, tandartsen, mammologen, enz.) Zijn betrokken bij het behandelen van patiënten met dergelijke problemen.

Zoals for Aesthetic Plastic, volgens de statistieken van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (van ISAPS), de meest voorkomende bewerkingen die worden uitgevoerd door plastisch chirurgen - is het verwijderen van vetweefsel overmaat (liposuctie), alsmede de grootte van de correctie en de vorm van de borst (mammoplasty).

Bovendien, zeer vaak uitgevoerd dergelijke plastische chirurgie, zoals een gezicht en nek lift; correctie van de vorm van de kin en jukbeenderen; plastic oogleden, wenkbrauwen en lippen; het volume van bepaalde delen van het lichaam verhogen door het gebruik van eigen vetophopingen (lipofilling). Het scalpel van een plastisch chirurg is zelfs onderhevig aan de externe geslachtsdelen van een persoon.

De nieuwste technologieën van plastische chirurgie - minimaal invasieve endoscopie en hardware (echografie en laser) - maken het mogelijk om een aantal oppervlakteactiviteiten uit te voeren zonder naden en littekens.

Plastische Chirurg Tips

Elke chirurg heeft succesvolle en niet erg succesvolle operaties. Een middelmatige chirurg heeft een faalpercentage van 40%. Kies niet de kliniek, maar de specifieke naam van de plastisch chirurg. Duur - betekent niet altijd goed.

Kies een onderzoek bij het kiezen van een chirurg. Controleer de licentie en stel vragen over het consult. Controleer de chirurg door andere ziekenhuizen. Informeer naar de ervaring van de chirurg. Op internet kunt u negatieve feedback van concurrenten en positieve feedback, die de kliniek over zichzelf schreef, ontmoeten. Het is heel belangrijk dat er vertrouwen tussen u en de arts tot stand wordt gebracht, zodat u gemakkelijk kunt samenwerken. Vraag de reputatie van de chirurg en de mening van patiënten.

Bij het kiezen van een kliniek, laat u leiden door de locatie en de kosten. Zal ze je tevreden stellen? Ontdek waar de kliniek trots op is.

De vergunning moet de naam van de kliniek, het wettelijke adres en het accreditatieniveau bevatten.

Als u solliciteert naar een kliniek in het buitenland, houd er dan rekening mee dat de wetten van een ander land anders zijn dan de onze. Bovendien zult u de taalbarrière moeten overwinnen.

Leer de informatie analyseren en filteren die u ontvangt.

Ondanks het feit dat de moderne plastische chirurgie veroorloven om aanpassingen te maken om het uiterlijk van de man, een arts, een plastisch chirurg advies zal niet voorkomen dat degenen die gaan om de buste te verhogen, dromen van vollere lippen of na te denken hoe hij zijn stompe neus te zetten in een trotse Grieks profiel ...

Kijk eens goed in de spiegel en denk na over het feit dat de uitdrukking Mahatma Gandhi "Je wilt de wereld veranderen - begin bij jezelf" niet verwijst naar het uiterlijk van een persoon, maar naar zijn innerlijke essentie. En dus begin met het verbeteren van je menselijke kwaliteiten. Ja, het is veel moeilijker dan naar plastische chirurgie gaan, maar de resultaten van intern werk aan jezelf zullen een veel groter positief effect hebben in termen van het vergroten van het zelfrespect.

Een plastisch chirurg kan het uiterlijk veranderen. Maar afgezien van mogelijke fysieke complicaties na chirurgische interventie of de resultaten ervan, die niet overeenkomen met de verwachtingen van de patiënt, komen er vaak negatieve psychologische consequenties naar boven: naïeve dromen over de daaropvolgende verbetering van het leven worden geconfronteerd met de realiteit.

Dus, zoals de meeste experts denken, moet je, voordat je naar een plastisch chirurg gaat, je problemen bespreken met een goede psycholoog. Een plastisch chirurg zal je helpen om altijd mooi en jong te blijven, om zezneradoostnost en activiteit te behouden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.