^

Een fiets kiezen

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Een fiets kiezen is een proces dat op het eerste gezicht meer dan fascinerend is. Er is echter een enorm aantal modellen dat zowel gespecialiseerde fietssalons, online winkels als alleen de markten biedt. Ook de lijst met productiebedrijven is geweldig, en als je bedenkt dat bijna alle fietsen ongewoon mooi zijn, dan vliegt de koper-beginner in de letterlijke zin van het woord. Als u een competente consultant in de winkel krijgt, overweeg dan die helft van het probleem dat u hebt besloten. De specialist kan u vertellen welke soorten fietsen er zijn, welke soorten fietsen bij u passen. Interfereer echter niet met hun eigen kennis en kennis, omdat de keuze van een fiets - het is ook een financiële kostenpost.

Een fiets wordt echt een steeds populairder vervoermiddel en een favoriet "kind" voor diegenen die een actieve vrije tijd verkiezen. Tegenwoordig worden, volgens statistieken, de uitgestrekte vlakten van onze planeet bereden door meer dan anderhalf miljard fietsers, waaronder dagelijks duizenden gelukkige eigenaars worden toegevoegd, die erin slaagden de juiste fietskeuze te maken.

Wat is een goede fiets?

De ideale fiets, zodanig dat de een en voor het leven duidelijk nog niet zijn uitgevonden. Daarom raden we u aan, voordat u bepaalt welke soorten fietsen voor u geschikt zijn, vertrouwd te raken met de kenmerken van een goede fiets: 

 • Een fiets moet niet te zwaar zijn, omdat deze "echte vriend" je niet altijd zal dragen, soms zul je hem in eigen hand moeten dragen. 
 • Ongeacht welke soorten fietsen u extern aantrekken, vergeet niet dat de fiets eenvoudig betrouwbaar moet zijn. 
 • Uw fiets kan periodieke reparaties vereisen, dus u moet er zeker van zijn dat er in uw buurt (stad, stad) fietswinkels zijn waar u de benodigde onderdelen en reserveonderdelen kunt kopen. 
 • De fiets moet gemakkelijk te beheren zijn. 
 • De fiets is verbrand om stabiliteit te hebben en om een veilig vervoermiddel te zijn. 
 • Een fiets moet een acceptabele kost hebben, zodat de kosten van het felbegeerde model niet zozeer voldoen aan het onweerstaanbare verlangen naar gezond verstand. 
 • Je zou de fiets leuk moeten vinden, omdat je in feite niet alleen een voertuig, maar een tweewielige "vriend" wordt.

Waarom heb je een fiets nodig?

De keuze van een fiets hangt af van hoe je het gaat gebruiken en de volgende vragen die je jezelf zou moeten stellen voordat je koopt: 

 • Waarom heb je een fiets nodig en hoe ga je ermee rijden - elke dag weer voor werk of is het nodig als sportuitrusting voor lessen en wedstrijden. 
 • Op welk terrein ga je fietsen - langs de weg, ondervacht of off-road 
 • Als je gaat sporten, wat voor soort freeride, cross country, country of andere. 
 • De keuze voor een fiets hangt af van uw gewicht, aarzel niet om uzelf te wegen voordat u een fiets koopt. 
 • Ben je van plan je tweewielige vriend regelmatig te inspecteren, hoe vaak ga je voor hem zorgen en of je überhaupt tijd hebt voor deze problemen.

Als je jezelf eerlijk hebt geantwoord en, misschien, anderen 'opgedoken' zijn in de loop van reflectievragen, kun je beginnen met het bestuderen van de soorten fietsen.

Soorten fietsen

Modellen van fietsen kunnen niet worden geteld. Er zijn fietsen voor meisjes, er zijn fietsen voor tieners, de meest populaire fiets voor de stad, kortom, de keuze is geweldig.

Al deze "velomonaliteit" kan worden gesystematiseerd met behulp van twee hoofdcategorieën en zes soorten fietsen:

Categorieën: 

 1. Fiets voor de stad of elke dag 
 2. Fiets voor sport

Fietstypes

 1. Race, baan - racefietsen.
 2. Toeristische fietsen. 
 3. Mountain bikes. 
 4. Racefietsen. 
 5. Gemengde bergtoerist. 
 6. Speciale fietsen.

Racefietsen

De afmetingen van het fietsframe van dit type verschillen op dezelfde manier als veel van de structurele details van eenvoudige, alledaagse fietsen vanwege het specifieke gebruik. Dit is het lichtste model in gewicht - niet meer dan 10 kilogram. De afmetingen van dit type fiets zijn geselecteerd om het gewicht van de fiets te minimaliseren, alle onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht metaal en zelfs kettingsterren, de remhendels hebben door uitsparingen die de hele constructie vergemakkelijken. De racefiets heeft een uitstekende manoeuvreerbaarheid, maar is niet zo comfortabel tijdens lange afstanden. Baan- en wegfietsen nemen fysieke uithoudingsvermogen en sporttraining aan, aangezien ze zijn geclassificeerd als sportfietsen. De taak van dergelijke fietsen is om wedstrijden te winnen en niet om gemak te bieden in een verre, ontspannen reis.

Toerfietsen

De afmetingen van het frame van deze fiets moeten meestal overeenkomen met de groei van de toerist, daarnaast moeten de toeristische fiets en de racefiets licht genoeg zijn - niet meer dan 11 kilogram. Het roer van de fiets is iets verhoogd, de wielen zijn uitgerust met sterke dikke breinaalden, die speciaal zijn ontworpen voor een lange reis en het overwinnen van obstakels op de weg. Kenmerk van toeristenfietsen - pedalen - tuklipsy. In sommige modellen zijn de tuklips niet voorzien, hierdoor kan de toerist instelbare krachten uitoefenen bij het beklimmen van een berg. De staarten van deze modellen zijn comfortabeler dan hun race-"broeders" en uitgerust met veel accessoires - een tas of trunks, speciale bijlagen voor potten enzovoort. Fietstoerisme houdt deelname aan campagnes en vertegenwoordigers van de zwakkere sekse in, dus er zijn onder de modellen van deze soort speciale fietsen voor meisjes.

Mountain bikes

Zeer populair onder liefhebbers van extreme sporten. De afmetingen van het fietsframe van dit type verschillen niet veel van de grootte van de toerfiets, ze zijn iets kleiner, omdat op het ruige terrein de belasting moet worden gelijkgemaakt door het lichaam naar de zijkant of de achterkant te schuiven.

Onlangs begonnen fabrikanten mountainbikes te produceren met frames van het race-type, dat wil zeggen meer steil. De wielen van deze fietsen zijn vrij breed, de banden zijn uitgerust met een broek. De keuze voor een dergelijke fiets is het aantal ervaren, ervaren wielrenners met solide ervaring en bepaalde vaardigheden.

Mountain Tourist Tales

Dit is een soort hybride van de vorige soort, waarin alle voordelen gecombineerd zijn: versterkte remmen, de vorm en grootte van het fietsframe, banden met tussenliggende breedte, verschillende toebehoren voor accessoires. Dit type fiets is zowel geschikt voor de reisminnaar als voor de bewoners van voorstedelijke nederzettingen, die dagelijks in de stad aan het werk gaan. Het gemengde type constructie maakte deze fiets populair vanwege zijn veelzijdigheid. Dus, bergtoeristische modellen - dit is een fiets voor de stad, en een voertuig voor lange reizen, en een prachtig transport voor de zomer bewoners. Deze fietsen worden vaak genoemd - stedelijk of voorstedelijk.

Racefietsen

Universeel en handig, zodat er in deze vorm opties zijn voor kinderfietsen, maar ook fietsen voor meisjes. Ondanks het feit dat deze fietsen meer wegen dan sport - tot 14-15 kilogram, zijn ze populair vanwege de sterkte en stabiliteit van de constructie. Daarnaast zijn racefietsen uitgerust met een zeer comfortabel, breed zadel. Woeste fietsen zijn ook een soort stadsvoertuigen die geschikt zijn voor elke leeftijd van de fietser.

Speciale fietsen

Dit zijn tandems, oftewel dubbele fietsen, dit zijn motocrossmodellen die enorm populair zijn bij kinderen en tieners. Ook speciale soorten zijn freestyle fietsen, vouwfietsen en andere exotische modellen. Dergelijke modellen verwerven in de regel doelgericht, daarom heeft de keuze voor een fiets van dit type geen aanvullend advies nodig.

De keuze van een fiets is een lastig bedrijf, maar tegelijkertijd ook een aangename. Het is duidelijk dat, in verband met de aanhoudende wereldwijde economische crisis, de oude uitdrukking "de auto is geen luxe maar een vervoermiddel" zijn waarachtigheid is kwijtgeraakt, het is genoeg om naar de kosten van benzine te kijken. Het is tijd om het te vervangen door een relevantere, bijvoorbeeld, zo'n "fiets is geen luxe, maar een middel om actief te leven en comfortabel te bewegen".

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.