^
A
A
A

Wat is zoofilie?

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Zoophilia (zooerastia) is parafilie, gedefinieerd als het hunkeren naar dieren, of herkenning van dieren als seksueel aantrekkelijk. De term "zoöfilia" werd in 1894 voorgesteld door de Duitse psychiater Richard Kraft-Ebing in zijn boek "Seksuele psychopathie".

Het is geen geheim dat in de oudheid in verband met seksuele aantrekkingskracht voor dieren en het verkrijgen van seksuele bevrediging in de contacten met hen was significant verschillend van de moderne. De primitieve mens "is het niet vreemd dat een geest of dier kan worden ontstoken met passie voor de mens, als het gebeurt met mensen, en zoals hij gewend was anthropomorphise en zelfs geesten en dieren idealiseren, is het niet de mogelijkheid van seksuele omgang met deze wezens in strijd shock ,. Hun voordeel is voor hem een bijzondere attractie en geeft een gevoel van trots. Niet alleen in de folklore, maar in het dagelijks leven horen we "geloofwaardig" verhaal over een meisje, werd verliefd op een bepaald dier tomyaschihs Ik ben er mee bezig, en plotseling verdwijnen en vervolgens terug te keren moeders van kinderen die geboren zijn om samenwonen met hun dierbaren, "- zegt de grootste Russische etnograaf einde van de negentiende eeuw Shternberg.

Griekse mythologie geeft talrijke voorbeelden van seksuele relaties met dieren, niet alleen met de goden, om hun uiterlijk te accepteren, maar ook met echte vertegenwoordigers van de fauna (de meest bekende verhaal (de ontvoering van Europa, het verhaal van Leda et al.) - over de vrouw van Koning Minos van Kreta Pasiphae verliefd stier en de Minotaurus die hem heeft gebaard, daarna verslagen door Perseus). Moeder van Alexander van Macedon verzekerde zich dat haar zoon uit een goddelijke slang was geboren. Een van de beste voorbeelden van het oude proza - "Metamorfosen" van Apuleius - bevat de beroemde beschrijving van geslachtsgemeenschap tussen de "edele en rijke matrone" en een held veranderd in een ezel (het is belangrijk op te merken dat de vrouw neemt zijn natuurlijke kont).

Niet minder bewust van de seksuele mogelijkheden van dieren waren de Chinezen. De Chinese boekrol van de XIXe eeuw, bewaard in de Hermitage, bevat het beeld van een Europese vrouw, die de geslachtsdelen vervangt door de taal van de ezel die naar haar toe leunt. In de XIXe eeuw werd de aquarel "Remembering the Beloved Ass" uitgevoerd, die zich in een van de privécollecties van Moskou bevindt. Het is interessant om op te merken dat de ezel droomt van een mannelijke deelnemer in een heteroseksuele erotische scène.

Ministers gestreepte verering van Baal - "dedicated" jonge mannen (in het Hebreeuws genaamd kedeschim) niet alleen betrokken zijn in de prostitutie in het voordeel van de kerk, maar bevatten speciale honden getraind om hetzelfde doel. Het geld verdiend met de verkoop van deze honden werd "honden betalen" genoemd. Op de voortplanting van bestialiteit onder de oude Joden kan worden beoordeeld uit het feit dat het specifiek verboden was Geboden van Mozes: "Gij zult niet leunen op elk dier, om jezelf te verontreinigen met het, en een vrouw mag niet ontucht met het dier ... Die zich verontreinigt voor dieren - de dood voor hem en ook voor het dier "(Leviticus, 18, 22, 20, 11).

Zo, bestialiteit (of zooerastiya, bestialiteit, sodomie, bestializm, bestiofiliya) is net als de polen van de seksualiteit, als een tijdverdrijf voor verstandelijk beperkte mensen (herders, bruidegoms die in omstandigheden van langdurige isolatie van het andere geslacht) of, integendeel, een van de manieren om ongewone, voortreffelijke genoegens te krijgen van mensen die het al het andere zat zijn.

Zoophilia van het eerste type komt veel voor in veeteeltgebieden, met name waar de relaties voor het huwelijk en de ontrouw van vrouwen zwaar worden bestraft, zodat jonge mannen pas na het huwelijk aan seks kunnen beginnen. (In sommige dorpen is er een traditie van "testen" van jonge mannen 15-16 jaar en leert hen de techniek van de coïtus met de hulp van de ezel.) Volgens A. Kinsey, 40-50% van de jongeren op het platteland had zoofilicheskie contacten, en in 17% van de gevallen dat ze te voltooien ejaculatie en orgasme. Als algemene regel, als seksuele objecten zijn huisdieren: geiten, schapen, ezels, merries, koeien, maar er zijn gevallen van seksueel contact met pluimvee (kippen, ganzen) en kleine dieren (konijnen, enz.) Die gewoonlijk gepaard gaat met sadisme.

Bestialiteit vtororgo soort in detail beschreven in de Europese literatuur - van de Sade en de werken van de Franse romantiek van het eerste kwartaal van de negentiende eeuw tot de befaamde best verkopende modern pornoster Sylvia Bourdon "Love -. Is een vakantie" Hier is hoe Burdon vertelt over zijn eerste ervaring met de Newfoundland: "Ik werd gegrepen door een ongebruikelijke, niet getest door mij ooit een orgasme Ik heb genoten en sexy, en geest, genieten van succes uitgevoerd op het idee, en hij languit op me, grommen, het vullen van mij met speeksel aan hem .. Alleen woorden ontbraken. "

Toch is, volgens statistieken, bij vrouwen, zoöfilia minder gebruikelijk en wordt vaker als cunnilingus met honden en katten uitgevoerd. Het gebruik van dieren voor zelfstimulering is heel begrijpelijk, omdat ze met een persoon leven, ze vaak echte vrienden worden, dus je hebt misschien een verlangen om ze te vertrouwen en lichamelijk. Bovendien vertellen ze niemand over de seksuele fantasieën van de eigenaar. Men moet echter niet vergeten dat hun geest nog steeds inferieur is aan de mens. In de klinische praktijk is een geval bekend wanneer een oudere vrouw, met behulp van een kat voor zelfstimulatie, haar clitoris insmeerde met een tinctuur van valeriaan. Uit sterke gevoelens maakte de gastvrouw zich een tijdje "los" en ook het dier kon niet stoppen, krabde haar geslachtsdelen.

Naast het houden van liefde voor dieren, moet je rekening houden met de kenmerken van hun seksuele gedrag en de structuur van de geslachtsorganen, die heel anders kunnen zijn dan de mens. Zo is er bijvoorbeeld in de penis van de hond een kraakbeen dat, wanneer volledig gevuld, dwars op de penis komt en pas na de ejaculatie terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie. Als echter de diameter van het gat waar de penis wordt ingebracht minder is dan dit kraakbeen, kan het verwijderen van het opgewonden lid pijnlijk zijn voor zowel de persoon als de hond.

Het is moeilijk om ondubbelzinnig te beslissen over de kwestie van de behandeling van zoöfilie. Klassieke sexopathologie beschouwt het als een voorbijgaande, substitutieve perversie. Aan de andere kant veronderstelt een moderne kijk op het probleem de noodzaak om seksuele afwijkingen te behandelen die sociaal gevaar vertegenwoordigen of een intimiderende factor zijn voor de drager zelf. Het moet dus worden erkend dat, zolang zoöfilie, dat wil zeggen, zelfstimulering met behulp van dieren hen niet schaadt en de persoon zelf niet kwelt, het zijn persoonlijke zaak blijft.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.