^

Wat is het plateau in seks?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Platofase is de tweede fase van volledige geslachtsgemeenschap, namelijk de penetratie van de mannelijke penis in de vagina van de vrouw. Platophase - is de voortzetting van een liefdesspel of aaien - zoals het paar zal hebben. Wat zijn de kenmerken van de platofase, of volwaardige geslachtsgemeenschap?

Wat zou het plateau moeten zijn?

Wat zou het plateau moeten zijn?

De introductie van de penis in de vagina moet zacht, aanhankelijk en vooral pijnloos zijn. Als een man brutaliteit toestaat, zich haast, niet zeker van zichzelf is, en een vrouw is nog niet klaar voor coitus, zal de seksuele handeling geen wederzijds genoegen brengen. Voordat het geslachtsorgaan van de man in de vagina van de vrouw doordringt, moet er een voorspelfase zijn die zich voorbereidt op geslachtsgemeenschap van beide, waardoor hun passie wordt ontketend. De inleidende fase duurt gemiddeld 15 minuten.

Wanneer beide - mannen en vrouwen - zijn klaar voor de coïtus (penetratie van de fallus in de vagina), mannelijke geslachtsorgaan om gemakkelijk te dringen, en de vrouw ziet het zonder de geringste inspanning, omdat haar vagina genoeg smering. Het is het glijmiddel dat aangeeft dat de vrouw klaar is om verder te genieten.

Wat moeten de fricties zijn?

Wrijvingen zijn de bewegingen van een man tijdens het binnendringen van de fallus in de vagina van de vrouw. Meestal zijn de eerste fricties dieper en langzamer. Vervolgens versnelt de frequentie van fricties en kan deze 100 slagen per minuut bereiken. De intensiteit van fricties kan dan versnellen en dan vertragen in een tempo dat beide welgevallig is. Als een man wordt fysiologische opwinding sneller en een vrouw - langzamer kan hij het tempo beheersen, zijn eigen orgasme vertragen en het orgasme van de partner dichterbij brengen.

Een vrouw tijdens de bewegingen van een man kan hem helpen met het lichaam, het seksuele gedrag van de partner regelen en het tempo van zijn bewegingen. Tijdens fricties is de excitatie van beide partners ongeveer op hetzelfde niveau, en dit wordt de plateaufase genoemd. Excitatie kan worden gestimuleerd, de man wordt op dit moment het meest opgewonden door een klein gebied onder de coronaire groef van de kop van de fallus, en de vrouw heeft een clitoris of een ingang naar de vagina. Als de fricties traag zijn en niet vaak voorkomen, zijn deze gebieden het meest opwindend.

Bij de eerste fricties kunnen beide partners ontspannen plezier hebben, ze zijn gemakkelijk te besturen met bepaalde vaardigheden en kennis. Je kunt af en toe de fricties stoppen en ze vervolgens weer hervatten, waardoor de duur van de handeling wordt verlengd. Wanneer beide partners sterk opgewonden zijn, wordt het moeilijker om de frequentie en intensiteit van fricties te beheersen, deze worden scherper en sterker in de vorm van schokken. Het is steeds minder mogelijk om dit proces te beheersen en uiteindelijk komt de orgastische fase - de fase van het orgasme.

Als een man voldoende ervaren is, kan hij al tijdens de prelude en de volgende fase - de platofase - een orgasme met een vrouw strelen. Daarom kan hij of een partner vóór het begin van een orgasme de stimulatie van de clitoris stimuleren - dit zal de opwinding van een vrouw verhogen en haar dichter bij het orgasme brengen.

Welke veranderingen treden er tijdens de platofase op?

Als een vrouw voldoende opgewonden is, heeft ze tijdens de coïtus de volgende kenmerken.

  • Tepels nemen toe, ze zijn extreem gespannen
  • De buikhuid wordt roze of zelfs rood
  • De huid van de borst en zelfs het achterhoofd kan rood worden
  • De clitoris neemt iets af, maar de spanning neemt niet af
  • Grote schaamlippen kunnen iets toenemen, omdat de uitstroom van bloed in de aderen afneemt
  • Kleine schaamlippen worden veel groter - 2-3 keer
  • Vetten kunnen meer worden toegewezen vanwege actief werk van bartholineklieren
  • De spieren van het buitenste deel van de vagina krimpen, de holle lichaampjes in het baarmoedergebied worden dichter en het mannelijke lid wordt sterker bedekt - dit wordt in de orgasmische manchet van vrouwen genoemd
  • De vagina is sterk uitgerekt in de breedte. Uitbreiden, zodat de penis zonder moeite erin kan bewegen

De man in het stadium van de platofase verandert ook, maar klein. Zijn tepels belasten ook, en de penis blijft in de regel in constante spanning, de erectie aarzelt niet meer. Het hoofd van de penis wordt rood van de golf van bloed, de testikels nemen toe en worden omhoog getrokken. Vanuit de urethra kunnen druppels van een transparante vloeistof worden uitgescheiden, wat uitscheidingen van de Cooper-klieren worden genoemd.

De platofase is, net als de fase van excitatie, niet nodig om uit te stellen, anders zal de seksuele handeling geen plezier brengen - de partners zijn alleen uitgeput. De fase van coition moet 2-5 minuten duren. Er is een ongeschreven regel die bekend is bij ervaren geliefden: het liefdesspel duurt ongeveer 4 keer langer dan de platofase (de daad van de coition zelf). Deze keer kan het paar regelen wat ze wil, al waren ze maar goed. Artsen zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken als de coïtiefase maar 1 minuut duurt, als beide een orgasme bereiken.

Het resultaat van een goed uitgevoerde plateau-fase, dat wil zeggen, de fase van de coïtus, zal een orgasme zijn. Bij vrouwen en mannen kan het 10 tot 15 seconden duren, want met name gepassioneerd duurt de duur van het orgasme 30 seconden. De helderheid van de gevoelens van beide partners is een beloning voor de vrijgevigheid van liefkozingen en gevoelens.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.