^
A
A
A

De geschiedenis van de ontwikkeling van de wetenschap van seksualiteit (kort essay)

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Psychiaters, psychologen en psychotherapeuten ontdekken al heel lang de betekenis van seksualiteit voor het individuele welzijn. Aan het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw hebben een aantal seksuologen een grote bijdrage geleverd aan het begrip van seksualiteit.

Richard Kraft-Ebing verklaarde seksuele afwijkingen door een aandoening van het zenuwstelsel. Deze Duitse neuroloog publiceerde zijn handleiding over seksuele stoornissen "Seksuele psychopathie" in 1886.

Henry Ellis, die het algemene spectrum van seksueel gedrag verkende, raakte onderwerpen aan als vrouwelijke seksualiteit, masturbatie en homoseksualiteit. Het eerste deel van zijn boek, getiteld "The Study of the Psychology of Sex" na de publicatie ervan in Engeland in 1897, werd vanwege zijn "obsceniteit" verboden.

De Weense arts en grondlegger van de psychoanalyse, Sigmund Freud, beschouwde seksualiteit als de basis van zijn leer. Hij geloofde dat neurosen het gevolg zijn van seksuele conflicten in de kindertijd. Freud was de eerste onderzoeker die seksuele driften zag als een interne dynamische kracht die de persoonlijkheid vormt en het gedrag van de mens controleert.

De voortreffelijke onderzoekers van seksualiteit uit het midden en het einde van de 20e eeuw zijn Alfred Kinsey, William Master en Virginia E. Johnson. De bioloog Kinsey bestudeerde de seksuele praktijk van mannen en vrouwen in de periode 1948-1953. Gynaecoloog Master en psycholoog Johnson voerden laboratoriumonderzoek uit naar seksuele reacties van mannen en vrouwen. Hun baanbrekende werk, dat in de jaren zestig van de vorige eeuw werd gepubliceerd, legde de basis voor verder onderzoek en wordt momenteel gebruikt in seksuele therapie.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.