^
A
A
A

Aandoeningen van een orgasme

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Aandoeningen van het orgasme omvatten remming van het orgasme bij vrouwen en mannen, evenals voortijdige ejaculatie bij mannen.

Remming van een orgasme bij vrouwen Als een vrouw geen orgasme ervaart, en het orgasme als ze komt te laat of worden bereikt met moeite, kan worden gesteld remming van het orgasme (die "ontbreken van een orgasme", "anorgasmia" wordt genoemd). Anorgasmia kan primair zijn als de vrouw geen orgasme heeft ervaren, secundair als ze het eerder heeft ervaren, en nu niet is, en situationeel geconditioneerd als ze problemen heeft met een partner die die vormen van stimulatie niet gebruikt die bij haar passen.

Vrouwen die nog nooit een orgasme hebben meegemaakt, kunnen hoogstwaarschijnlijk deelnemen aan een curatief programma, waarin ze worden opgeleid om hun eigen lichaam te verkennen en de geslachtsorganen te stimuleren (masturberen). Zodra een vrouw in staat is tot zelfstimulatie om een orgasme op te wekken, kan ze haar partner wijzen op genitale en extra genitale stimulatie die nodig is om het hoogste punt van genot te bereiken.

Behandeling van secundaire en situationeel geconditioneerde problemen met het orgasme moet de opheldering van de modus van geslachtsgemeenschap omvatten. Als een vrouw op bepaalde manieren of met een andere partner eerder een orgasme kon bereiken, is de logische conclusie dat er in haar huidige relatie bepaalde problemen zijn die een orgasme blokkeren. In dergelijke gevallen wordt gepaarde therapie aanbevolen, die meestal is gericht op sensibiliserende oefeningen.

Voortijdige ejaculatie Een man die gewoonlijk ejaculeert met minimale seksuele stimulatie, lijdt snel aan voortijdige ejaculatie (Ejaculatioprae-sokh). Naar alle waarschijnlijkheid is dit de meest voorkomende functionele stoornis bij mannen. De behandeling moet gericht zijn op het leren van de patiënt om een hoog erectieniveau te bereiken, terwijl de ejaculatie behouden blijft en hij helpt de angst voor voortijdige ejaculatie te overwinnen.

De ervaring van een 30-jarige man is voor velen heel leerzaam. Bij zijn eerste geslachtsgemeenschap, die plaatsvond na een lange periode van seksuele onthouding, ontstond snel ejaculatie. Tijdens latere contacten werd hij gestoord door angst, vergezeld van gedachten dat hij snel de seksuele daad zou beëindigen. Als het onmogelijk is om het erectieniveau te regelen, begon hij echt vroeg te ejaculeren. Omdat deze schendingen herhaald werden, schakelde hij hulp in bij een seksuoloog, die hem twee eenvoudige technieken aanbood om de zaadlozing te beheersen. De methode van "stop-start" is de bewuste controle over de aanstaande ejaculatie. Een man rapporteert over deze mogelijkheid aan zijn partner en stopt seksuele stimulatie. Zodra het gevoel van ejaculatie voorbij is, wordt de seksuele activiteit hervat. Zo'n "stop-start" -methode kan vele malen worden herhaald. Met de "pinch" -methode leert een man zijn vriendin dat ze, om het begin van de ejaculatie op het juiste moment te vertragen, haar penis kortstondigt met haar handen, waardoor een licht pijnlijke gewaarwording ontstaat.

Zoals met de meeste andere functionele seksuele aandoeningen, is een effectieve behandelingsmethode sensibilisatie en concentratie op verschillende vormen van liefdesgames, die angst en gedachten over hun seksuele vermogens overwinnen.

Vertraging van het orgasme bij mannen Vertraging (vertragen) van het orgasme bij mannen is het tegenovergestelde van voortijdige ejaculatie. In dit geval wordt de erectie, als deze eindigt met ejaculatie, vóór de ejaculatie te lang aangehouden. De behandeling bestaat uit het verminderen van angst, het gebruik van sensibiliserende oefeningen en doelgerichte masturbatie, waarvan het belangrijkste doel is om te leren hoe de ejaculatie te bereiken. De patiënt wordt getraind om direct in contact te komen met een vrouw na de masturbatieperiode als hij gelooft dat hij binnenkort ejaculatie zal hebben.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.