^
A
A
A

WHO heeft nieuwe aanbevelingen ontwikkeld voor de behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

14 September 2016, 09:00

De WHO heeft nieuwe aanbevelingen ontwikkeld voor de behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen. Deze maatregel wordt veroorzaakt door de groeiende dreiging van antibacteriële resistentie. Meestal seksueel overdraagbare chlamydia, syfilis, gonnoroea, al deze ziekten worden veroorzaakt door bacteriën en antibacteriële therapie helpt meestal om volledig van de ziekte af te komen. Maar sommige antibiotica verliezen snel hun effectiviteit, wat gepaard gaat met frequent en, vaak, oneigenlijk gebruik van medicijnen.

Volgens voorlopige schattingen zijn er jaarlijks meer dan 130 miljoen mensen besmet met chlamydia, ongeveer 80 miljoen gonorroe en iets meer dan 5 miljoen syfilis.

In de afgelopen jaren, hebben de artsen geconstateerd dat de stabiliteit van de bacteriën die infectieziekten veroorzaken is toegenomen en minder antibiotica echt hun werk doen. Volgens deskundigen, in het bijzonder resistentie ontwikkeld in Neisseria gonorrhoeae, die praktisch niet reageren op behandeling met antibiotica voor chlamydia en syfilis situatie is niet veel, maar beter - de bacteriën die deze ziektes veroorzaken nog steeds reageren op bepaalde typen bestaande antibiotica, maar in ieder geval, het voorkomen van infectieziekten en snelle behandeling liep risico.

Als SOA onbehandeld, kan dat leiden tot ernstige gevolgen voor de gezondheid - ontsteking van de urogenitale organen, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, onvruchtbaarheid (vrouwen en mannen), bovendien, infectieziekten seksueel meerdere malen doorgegeven aan het risico van verhogen HIV.

De huidige situatie deed de WHO de bestaande methoden voor de therapie van seksueel overdraagbare aandoeningen heroverwegen en in elk land identificeren welke antibacteriële geneesmiddelen resistentie ontwikkelden in ziektekiemen die geslachtsziekten veroorzaken. De nieuwe aanbevelingen zijn gebaseerd op gegevens over de meest effectieve antibacteriële geneesmiddelen die worden voorgeschreven voor ziekten.

Gonorroe veroorzaakt schade aan de slijmvliezen (geslachtsorganen, mond, rectum). Gonokokkenbacteriën ontwikkelden in relatief korte tijd resistentie tegen antibacteriële middelen en verouderde klassen antibiotica zijn absoluut niet effectief.

Nu de WHO aanbeveelt dat alle landen de behandeling van gonnoroea herzien, moeten artsen alleen effectieve medicijnen voorschrijven. In elk land, de stabiliteit van Neisseria gonorrhoeae, roteren onder de bevolking, antimicrobiële anders, dus deskundigen van de gezondheidsautoriteiten van de prevalentie van antimicrobiële resistentie moet bewaken en de meest effectieve antimicrobiële middelen vast te stellen voor de behandeling van gonokokken. Tegenwoordig beveelt de WHO het gebruik van chinolonen niet aan, omdat bij gonococcen deze klasse van antibiotica het minst gevoelig is.

Infectie met een syfilis treedt in contact met een wond op de geslachtsdelen, anus, rectum, mondslijmvlies, lippen, en geïnfecteerde vrouw kan de baby tijdens de zwangerschap, dat is vaak de oorzaak van de dood van de foetus infecteren.

Volgens nieuwe aanbevelingen is het voor de behandeling van syfilis noodzakelijk om het injecteerbare antibioticum benzathine-penicilline te gebruiken, wat veel effectiever is dan orale medicatie.

Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening. Na infectie is er een brandend gevoel bij het urineren, maar meestal ervaart een persoon geen kenmerkende symptomen. Het latente verloop van de ziekte leidt vaak tot problemen met de menselijke reproductieve gezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.