^

Gezondheid

A
A
A

Syphilis

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Syfilis is een chronische infectieziekte die voornamelijk wordt overgedragen door geslachtsgemeenschap. Het wordt gekenmerkt door periodiciteit van de cursus en verschillende klinische manifestaties.

Wat is syfilis?

Syfilis is een systemische ziekte veroorzaakt door Treponema pallidum. Patiënten met syfilis behandeling kan worden gericht op het elimineren van de symptomen van primaire infectie (zweer of zweer op de plaats van infectie), secundaire (manifestaties, zoals huiduitslag, letsels van slijmvliezen en huid, adenopathie) of tertiaire infectie (hart-, zenuwstelsel, oog, gehoorstoornissen en kleverige laesies). Infectie kan ook worden gedetecteerd in de latente fase met behulp van serologische tests. Patiënten met latente (verborgen) syfilis, die weten dat ze besmet zijn in het voorgaande jaar worden behandeld als patiënten met een vroeg latente syfilis; in alle andere gevallen wordt laat latente syfilis of syfilis met onbekende duur gediagnosticeerd. Theoretisch behandeling met late latente syfilis (en tertiaire syfilis) moet meer zo als microorganismen langzamer verdelen; De betrouwbaarheid en de betekenis van een dergelijk concept zijn echter niet gedefinieerd.

Oorzaken van syfilis

Het veroorzakende agens van de ziekte is bleek treponema, dat behoort tot het geslacht Treponema. De bleke, treponemale vorm is een spiraal van kurkentrekkers die lichtjes taps toeloopt naar de uiteinden. Het heeft 8 tot 14 uniforme krullen. De lengte van elke krul is ongeveer um, en de lengte van het gehele treponema is afhankelijk van het aantal krullen. Net als andere cellen bestaat pale treponema uit een celwand, cytoplasma en kern. Aan zowel de uiteinden als zijkanten zijn er dunne spiraalvormige flagella, waardoor bleek treponema zeer mobiel is. Er zijn vier soorten bewegingen: translationeel (periodiek, met verschillende snelheden - van 3 tot 20 mcm / u); Rotator (rotatie rond zijn as); buigen (pendulair, hangend); contractie; (golvend, krampachtig). Vaak worden al deze bewegingen gecombineerd. De bleke spirochete lijkt erg op Sp. Buccalis en Sp. Dentium, een saprofiele of voorwaardelijk pathogene flora van de slijmvliezen. Beweging en vorm van bleke treponema onderscheidt het van deze micro-organismen. De bron van infectie is een persoon met syfilis, waarvan de infectie kan optreden in elke periode van de ziekte, inclusief latent. Bleke spirochete komt het lichaam voornamelijk binnen door beschadigde huid, slijmvliezen en tijdens de transfusie van besmet bloed. Ee kunnen worden gedetecteerd op het oppervlak van syfilitische elementen (erosies, zweren), in de lymfeklieren, cerebrospinale vloeistof, zenuwcellen, weefsels of organen, evenals in moedermelk en sperma. Een patiënt met actieve manifestaties van syfilis is besmettelijk voor anderen. Er is een huishoudelijke manier van infectieoverdracht, bijvoorbeeld door veelvoorkomende voorwerpen (lepels, bekers, glazen, tandenborstels, pijpen, sigaretten), met kussen, beten, borstvoeding.

In de literatuur worden gevallen van syfilisinfectie van medisch personeel (met name gynaecologen en chirurgen) beschreven met onzorgvuldig onderzoek van patiënten, pathologen van lijken van mensen die lijden aan syfilis. Syfilitische infectie wordt gekenmerkt door een verschillende duur (van enkele maanden tot verschillende jaren) en een golfachtige stroom, veroorzaakt door een verandering in actieve manifestaties met perioden van latente toestand. De periodiciteit van de stroom is geassocieerd met de infectieuze immuniteit die ontstaat bij deze ziekte, waarvan de spanning in verschillende syphiliserende perioden anders is.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Symptomen van syfilis

Er zijn aangeboren en verworven syfilis. De eerste treedt op als de bleke spirochete de foetus binnenkomt via de placenta. Tijdens de verworven syfilis zijn er 4 perioden: incubatie, primaire, secundaire, tertiaire.

De incubatietijd van syfilis wordt beschouwd vanaf het moment van infectie van het lichaam met bleek treponema tot het verschijnen van het eerste klinische symptoom - een solide kans, en duurt meestal 20-40 dagen. Het kan echter een verkorting van 10-15 dagen (met massieve infectie, die meerdere bipolaire of chancre en superinfectie manifesteert met een "chancre sequentiële" of "chancre-print") of rek tot 4 maanden. Verlenging van de incubatieperiode waargenomen met ernstige andere aandoeningen ouderen, na behandeling met kleine doses antibiotica via bijkomende ziekten, met name tijdens gonnoroeabesmetting. Tijdens deze periode vermenigvuldigt de lichte treponema zich in het lichaam en verspreidt zich door het lymfestelsel. De bloedstroom treponema wordt naar verschillende organen en systemen gedragen, veroorzaakt verschillende pathologische processen en verandert de reactiviteit van het organisme.

De primaire periode begint met het verschijnen op de site van de introductie van een bleke trospotem van een solide chancre voor het verschijnen van de eerste gegeneraliseerde uitslag. Deze periode duurt gemiddeld 6-7 weken.

De resulterende introductie op de plaats van de pathogeen chancre - alleen syphiloderm primaire periode - gevolgd door een regionale lymfangitis en regionale lymfadenitis, die aan het einde van een pas poliadspit bepaalde geconserveerde zonder wijziging zes maanden. Primaire seronegatieve (sedert het optreden van de overgang naar de zweer serologische reacties van de negatieve naar positieve) en primaire seropositieve (vanaf het tijdstip van vorming van positieve serologische reacties tot gegeneraliseerde rash) perioden syfilis.

De secundaire periode (van de eerste gegeneraliseerde uitslag tot het verschijnen van tertiaire syfilis - tubercels en gezoem) duurt 2-4 jaar, gekenmerkt door een golfachtig verloop, overvloed en een verscheidenheid aan klinische symptomen. De belangrijkste manifestaties van deze periode zijn gevlekt, papulair, pustulair, pigment syfilis en alopecia.

De actieve fase van deze periode wordt gekenmerkt door de meest levendige en overvloedige uitbarstingen (secundaire verse syfilis), vergezeld van de overblijfselen van een solide zwelling, uitgedrukt polyadenitis. De uitslag duurt enkele weken of minder - maanden, verdwijnt dan spontaan. Herhaalde episodes van huiduitslag (secundaire terugkerende syfilis) worden afgewisseld met perioden van volledige afwezigheid van manifestaties (secundaire latente syfilis). Uitbarstingen in secundaire terugkerende syfilis zijn minder overvloedig, maar groter van omvang, in de eerste helft van het jaar worden ze vergezeld door polyadenitis. De slijmvliezen, interne organen (viscerosyphilis), het zenuwstelsel (neurosyfilis) zijn vaak betrokken bij het proces. De secundaire periode van Syfilis is zeer besmettelijk, omdat ze een groot aantal spirocheten hebben.

De tertiaire periode wordt waargenomen bij personen die geen inferieure behandeling hebben ontvangen of ontvangen. Het begint vaker bij 3- 4 jaar ziekte bij afwezigheid van behandeling tot het einde van het leven van de patiënt.

Symptomen van deze periode zijn de grootste ernst, leiden tot een onuitwisbare misvorming van uiterlijk, handicap en | vaak tot de dood. Tertiaire syfilis wordt gekenmerkt door een golvend beloop met alternerende actieve manifestaties in verschillende organen en weefsels (voornamelijk in de huid, slijmvliezen en botten) en langdurige latente condities. De tertiaire periode syfilis wordt weergegeven door knobbeltjes en knooppunten (gom). Ze bevatten een kleine hoeveelheid bleek treponem. Er zijn tertiaire actieve of manifeste en tertiaire latente syfilis. Klinische manifestaties van viscero- en neurosyfilis worden vaak opgemerkt.

Bij sommige patiënten worden afwijkingen van het klassieke verloop van syfilis waargenomen. Dit is het zogenaamde "headless" ( "demp"), syfilis of "zonder syfilis sjanker" wanneer het pathogeen eenmaal diep in het weefsel of mist het vat (b.v. Met diepe snijwonden, bloedtransfusie). In dit geval is er geen primaire periode en begint de ziekte na de verlengde incubatieperiode, respectievelijk, door uitslag van de secundaire periode van syfilis.

Aangeboren immuniteit tegen syfilis bestaat niet, dat wil zeggen, een persoon kan na genezing opnieuw geïnfecteerd raken (herinfectie). Bij syfilis is er niet-steriele of infectieuze immuniteit. Superinfectie is een nieuwe infectie met syfilis van een persoon die al met syfilis is geïnfecteerd. Met een extra infectie corresponderen klinische manifestaties met die periode van syfilis, die momenteel wordt waargenomen bij de patiënt.

De differentiële diagnose van primaire syfilis wordt uitgevoerd met een aantal eroderende en ulceratieve dermatosen uitgevoerd, met name in stap furuncle ulceratie, eroderende en ulceratieve balapopostitom en vulvitis, herpes simplex, sninotsellyulyarnoy Epithelioma. Syfilitische roseola onderscheiden van manifestaties tyfus en abdominale tyfus en andere acute infectieziekte van toxische roseola; allergische geneesmiddelen toksikodermiya, de lokalisatie van laesies in de tweede periode stal - gebruikelijke angina. Papulaire syphilides te onderscheiden van psoriasis, lichen planus, enz. Parapsoriaza condylomata lata anus - van genitale wratten, aambeien; pustulaire syfilis - van pustuleuze huidziekten; Tertiaire manifestaties - van tuberculose, lepra, huidkanker, en anderen.

Diagnose van syfilis

Exudaat of aangetast weefselonderzoek in een donker gezichtsveld of met directe immunofluorescentie (PIF) is een nauwkeurige methode voor het diagnosticeren van vroege syfilis. Voorlopige diagnose wordt uitgevoerd met behulp van 2 soorten tests: a) niet-treponemal - VDRL (Venereal Diseases Research Laboratories) en RPR; b) treponemal (absorptie van treponemale fluorescerende antilichamen - RIF-abs en passieve microhematagglutinatiereactie - RPGA). Het gebruik van tests van slechts één type levert geen nauwkeurige resultaten op vanwege de mogelijkheid om vals-positieve responsen te verkrijgen bij niet-treponemale tests. De titers van niet-treponemale tests correleren meestal met de activiteit van de ziekte. Goed voor een 4-voudige verandering in titer, overeenkomend met 2 verdunning veranderen (bijvoorbeeld van 1:16 tot 1: 4 of 1: 8 tot 1:32) Er wordt aangenomen dat na de behandeling van niet-treponemale proeven negatief zijn, echter bij sommige patiënten positief blijven in lage titers gedurende een bepaalde periode, en soms gedurende het hele leven. Bij 15-25% van de patiënten die behandeld worden tijdens de primaire fase van syfilis, kunnen serologische reacties omgekeerd worden, wat in 2-3 jaar negatieve resultaten oplevert. Antilichaamtiters bij treponemale tests zijn slecht gecorreleerd met de activiteit van de ziekte en dienen niet te worden gebruikt om de respons op de behandeling te evalueren.

Serologische tests na de follow-up moeten worden uitgevoerd met dezelfde serologische respons (bijv. VDRL of RPR) en in hetzelfde laboratorium. VDRL en RPR zijn even belangrijk, maar de kwantitatieve resultaten van deze tests kunnen niet worden vergeleken, omdat de RPR-titels vaak iets hoger zijn dan de VDRL-titels.

Ongebruikelijke resultaten van serologische tests (ongewoon hoge, ongebruikelijk lage en fluctuerende titers) worden meestal waargenomen bij met HIV geïnfecteerde patiënten. Bij dergelijke patiënten moeten andere tests worden gebruikt (bijvoorbeeld biopsie en directe microscopie). Er is echter aangetoond dat serologische tests accuraat zijn en betrouwbare resultaten opleveren bij het diagnosticeren van syfilis en het evalueren van de respons op behandeling bij de meeste met HIV geïnfecteerde patiënten.

U kunt niet één test gebruiken om alle gevallen van neurosy-phyllis te diagnosticeren. Diagnose neurosyphilis in aanwezigheid of afwezigheid van klinische verschijnselen moet worden gebaseerd op de resultaten van verschillende serologische testen samen met de gegevens over het gehalte van de cellen en eiwitten in de cerebrospinale vloeistof (CSF) en de resultaten VDRL CSF (RPR niet gebruikt voor het CB). Wanneer de actieve syfilis leukocyten in CSF gewoonlijk verhoogd (> 5 / mm 3 ); Deze test is ook een gevoelige methode om de effectiviteit van de behandeling te beoordelen. De VDRL-test is de standaardserologische test voor CSF-testen; als de reactie wordt gedetecteerd in afwezigheid van een significante besmetting van liquor met bloed, kan deze worden beschouwd als een diagnostische test voor neurosyfilis. VDRL met CSF kan echter ook negatieve resultaten geven in de aanwezigheid van neurosyfilis. Sommige deskundigen bevelen aan om een RIF-abs-test met CSF uit te voeren. RIF-abs met CSF is minder specifiek voor de diagnose van neurosyfilis (dat wil zeggen, het geeft meer vals-positieve resultaten) dan VDRL. Deze test is echter zeer gevoelig en sommige gerenommeerde experts zijn van mening dat een negatief resultaat van RIF-abs met CSF de uitsluiting van neurosyfilis toelaat.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25]

Wat moeten we onderzoeken?

Hoe te onderzoeken?

Welke tests zijn nodig?

Met wie kun je contact opnemen?

Behandeling van syfilis

Penicilline G, parenteraal toegediend, is het favoriete medicijn voor de behandeling van alle stadia van syfilis. Type preparaat (en) (bijv. Benzathine, waterige procaïne of waterige kristallijne stof), dosering en duur van de behandeling hangen af van het stadium en de klinische manifestaties van de ziekte.

De werkzaamheid van penicilline bij de behandeling van syfilis werd bewezen met de klinische toepassing ervan nog voordat de resultaten van klinische gerandomiseerde studies werden verkregen. Daarom zijn bijna alle aanbevelingen voor de behandeling van syfilis gebaseerd op de mening van experts en worden ze bevestigd door een reeks open klinische onderzoeken en 50 jaar klinisch gebruik.

Parenterale penicilline G is het enige medicijn waarvan de effectiviteit bewezen is in de behandeling van neurosyfilis of syfilis tijdens de zwangerschap. Patiënten die allergisch zijn voor penicilline, inclusief patiënten met neurosyfilis en zwangere vrouwen met een stadium van syfilis, moeten worden behandeld met penicilline, na voorafgaande desensibilisatie. In sommige gevallen kunnen huidtesten op allergie voor penicilline worden gebruikt (zie Behandeling van patiënten met een voorgeschiedenis van penicilline-allergie). Dergelijke testen zijn echter moeilijk vanwege het ontbreken van commerciële allergenen.

De Yarisch-Hexheimer-reactie - een acute temperatuurreactie vergezeld van hoofdpijn, spierpijn en andere symptomen - kan worden waargenomen tijdens de eerste 24 uur van de syfilis-therapie; patiënt moet worden gewaarschuwd voor de mogelijkheid van een dergelijke reactie. De Yaris-Hexheimer-reactie wordt het vaakst waargenomen bij patiënten met vroege syfilis. U kunt het gebruik van antipyretische middelen aanbevelen; er zijn momenteel geen manieren om deze reactie te voorkomen. Bij zwangere vrouwen kan de reactie van Jarish-Hexheimer vroegtijdige geboorte veroorzaken of pathologische aandoeningen bij de foetus veroorzaken. Deze omstandigheid mag niet de reden zijn om de behandeling te weigeren of uit te stellen.

De behandeling van syfilis is afhankelijk van klinische vormen en wordt in meer detail beschreven in de instructie over diagnose, behandeling en preventie van syfilis die is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid. Deze publicatie bevat algemene informatie en enkele van de gebruikte behandelingsregimes.

Preventieve behandeling wordt geboden aan personen die niet meer dan twee maanden hebben gehad vanaf het moment van contact met een zieke syfilis.

Voor preventieve behandelingen toegepast per hectare volgende technieken: benzathine benzylpenicilline bitsillina of 2.400.000 U / m enkelvoudig of bitsillip-3 1,8 miljoen IU, of 5 tot Bicillin 1,5 miljoen U / m2 p / week. Nr. 2, of benzylpenicilline voor 600 duizend eenheden per minuut / dag. Dagelijks gedurende 7 dagen, of benzylpenicilline procaïne voor 1,2 miljoen eenheden in / m r / dag. Dagelijks nummer 7.

Voor de behandeling van patiënten met primaire syfilis via een van de volgende technieken: benzathine benzilpepitsillin 2,4 miljoen U / m eens 7 dagen № 2 of Bitsillin 2,4 miljoen U / m eens 5 dagen № 3 of 3 Bicillin voor 1,8 miljoen eenheden of bicilline-5 voor 1,5 miljoen eenheden per m 2 p / ped. Nr. 5, of benzylpenicilline procaïne voor 1,2 miljoen eenheden IM in / m 1 p / dag. Dagelijks nummer 10 of benzylpenicilline 600 duizend eenheden per dag / m2 p / dag. Dagelijks gedurende 10 dagen, of benzylpenicilline voor miljoen eenheden ED IM elke 6 uur (4 r / dag) dagelijks gedurende 10 dagen.

Voor de behandeling van patiënten met vroege latente en secundaire syfilis een van de volgende technieken: benzathine-benzylpenicilline in 2,4 miljoen U / m eens 7 dagen № Bitsillin 3 of 2,4 miljoen U / m eens 5 dagen № 6 of 3 Bicillin voor 1,8 miljoen eenheden of bicilline-5 voor 1,4 miljoen eenheden per m 2 p / week. Nr. 10, of benzylpenicilline procaïne, maar 1,2 miljoen eenheden in / m dag. Dagelijks nummer 20 of benzylpenicilline 600 duizend eenheden per minuut / dag. Dagelijks gedurende 20 dagen, of benzylpepicilline voor miljoen eenheden ED IM elke 6 uur (4 r / dag) dagelijks gedurende 20 dagen.

Voor de behandeling van patiënten met tertiaire latente recente en latente niet gespecificeerde syfilis gebruikt u een van de volgende technieken: benzylpenicillin bij miljoen eenheden / m om de 6 uur (. 4 / d) per dag gedurende 28 dagen, 2 weken - de tweede penicilline cursus in soortgelijke doses of een van de geneesmiddelen gemiddeld repository (benzylpenicilline of procaine benzylpenicilline) gedurende 14 dagen of procaïne benzylpenicilline in 1,2 miljoen U / m p / dag. Dagelijks nummer 20, na 2 weken - de tweede kuur van benzylpenicilline procaïne in een vergelijkbare dosis nummer 10, of benzylpenicilline 600 duizend eenheden per dag / m 2 p / dag. Dagelijks gedurende 28 dagen, na 2 weken - de tweede kuur met benzylpenicilline in een vergelijkbare dosis gedurende 14 dagen.

In de aanwezigheid van allergische reacties op penicilline worden reservepreparaten gebruikt: doxycycline 0,1 g per os 2 r / dag. Dagelijks gedurende 10 dagen - voor preventieve behandeling, 15 dagen - voor de behandeling van primaire en 30 dagen - voor de behandeling van secundaire en vroege latente syfilis of tetracycline voor 0,5 g per os 4 r / dag. Dagelijks gedurende 10 dagen - voor preventieve behandeling, 15 dagen - voor primaire en 30 dagen - voor de behandeling van secundaire en vroegtijdige latente syfilis of erytromycine voor 0,5 g per os 4 r / dag. Dagelijks gedurende 10 dagen - voor preventieve behandeling, 15 dagen - voor primaire behandeling en 30 dagen - voor de behandeling van secundaire en vroegtijdige latente syfilis, of oxaciline of ampicilline voor 1 eenheid ED v / m 4 r / dag. (elke 6 uur) dagelijks gedurende 10 dagen - voor preventieve behandeling, 14 dagen - voor primaire behandeling en 28 dagen - voor de behandeling van secundaire en vroegtijdige latente syfilis.

Bij de behandeling van doxycycline en tetracycline in de zomer, dienen patiënten langdurige blootstelling aan direct zonlicht te vermijden vanwege hun fotosensibiliserende bijwerking.

Management van seksuele partners met syfilis

Seksuele overdracht van T. Pallidum wordt alleen waargenomen in de aanwezigheid van syfilitische laesies van slijmvliezen en huid; deze manifestaties zijn zeldzaam na 1 jaar na infectie. Personen die seks hebben gehad met patiënten met een stadium van syfilis, worden echter onderworpen aan een klinisch en serologisch onderzoek in overeenstemming met de volgende aanbevelingen:

  • Personen die in contact met een patiënt met een primaire, secundaire of latente (minder dan 1 jaar) syfilis binnen 90 dagen voorafgaand aan de vaststelling van syfilis kan worden besmet, zelfs als ze seronegatief zijn en moeten daarom een preventieve behandeling aan.
  • Personen die seksueel contact met een patiënt met een primaire, secundaire of latent (minder dan 1 jaar) hebben gehad syfilis meer dan 90 dagen voor het openbaren hij had syfilis moeten preventief worden behandeld, als de resultaten van de serologische tests niet kan worden verkregen in een keer, en een kans De daaropvolgende monitoring is niet exact vastgesteld.
  • Om partners te identificeren en een preventieve behandeling uit te voeren, moeten patiënten met syfilis van onbekende duur die hoge titers vertonen in niet-treponemale tests (<1:32) worden behandeld als patiënten met vroege syfilis. Op basis van de waarde van titers van serologische reacties dient echter de vroege latente syfilis niet te worden onderscheiden van de laat-latente syfilis om de tactiek van de behandeling te bepalen (zie Verborgen syfilis behandelen).
  • Constante partners van patiënten met late syfilis worden onderworpen aan een klinisch en serologisch onderzoek voor syfilis en, afhankelijk van de resultaten, worden ze een voorgeschreven behandeling voorgeschreven.

Perioden van de tijd voorafgaand aan de behandeling, waarbij de identificatie van seksuele partners in gevaar, is 3 maanden plus duur van de symptomen voor de primaire syfilis, 6 maanden plus duur van de symptomen van secundaire syfilis, en 1 jaar voor de vroege latente syfilis.

Meer informatie over de behandeling

Preventie van syfilis

Preventie van syfilis is verdeeld in sociaal en individueel. Om het publiek van preventiemethoden zijn voorzien van gratis medische behandeling van gekwalificeerde professionals soa-poliklinieken, actief te wijzen en om de bronnen van infectie behandeling, en contacten van patiënten met syfilis, het verstrekken van klinische en serologische monitoring van patiënten voor de uitschrijving, preventieve screening op syfilis bij donoren, zwangere vrouwen, alle opgenomen patiënten, voedingswerkers en kinderinrichtingen. Volgens epidemiologisch onderzoek kan aanwijzingen g betrokken en zogenaamde risicogroepen in deze regio (prostituees, zwervers, taxichauffeurs en anderen.). Een belangrijke rol wordt gespeeld door gezondheidseducatie, vooral in jeugdgroepen. Bij soa-poliklinieken ingezet netwerk gemak items individueel preventie van syfilis en andere ziekten, seksueel overdraagbare aandoeningen. Persoonlijke (individuele) het voorkomen van syfilis is gebaseerd op de uitsluiting van casual sex, en in het bijzonder promiscue, waarbij, indien nodig, condooms, en uit te voeren na een verdachte pa contact opnemen met het complex hygiënische maatregelen, zowel thuis als op het punt van de individuele preventie. Het traditionele preventieve complex, uitgevoerd in dispensaria, bestaat uit onmiddellijk urineren. Baden het lichaam en genitale gebieden perigenitalnyh met warm water en zeep, vegen deze locaties met één van desinfecterende oplossingen (sublimeren 1: 1000, 0,05% oplossing van chloorhexidine biglyukonaga, tsidipol) instillatie in de urethra 2-3% 's oplossing of protargola 0,05% oplossing van chloorhexidium-bigluconaat (gibitan). Deze behandeling is effectief gedurende de eerste 2 uur na eventuele verontreiniging als geslachtsziektenbestrijding pathogenen blijven op het oppervlak mucocutane afdekking. Na 6 uur na contact wordt het nutteloos. Momenteel beschikbaar in elke situatie autoprofilaktika onmiddellijk geslachtsziekten gebruik gereed "pocket" profylactische middelen verkocht in de apotheek (tsidipol, miramistin, gibitan et al.).

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.