^

Gezondheid

De Venereologist

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Geslachtsziekten - is een gekwalificeerde arts die een diagnose en behandeling van ziekten, seksueel overdraagbare ziekten, die de klassieke seksueel overdraagbare aandoeningen (zoals syfilis, gonorroe), een recent geïdentificeerde ziekte (genitale herpes, trichomoniasis), huidziekten omvatten infectie die optreedt SOA en HIV, hepatitis C en B. In reactie op de vraag, die venerische ziekten en wat het, zij nog vermeld over het uitvoeren van profylactische onderzoeken. Als u onbeschermde geslachtsgemeenschap had en u geen regelmatige seksuele partner hebt, moet u contact opnemen met een arts voor een test.

Wanneer moet ik naar een arts gaan?

De belangrijkste symptomen wanneer men onmiddellijk contact moet opnemen met een arts, zijn de volgende:

 • scheiding van de penis bij mannen, van de vagina - bij vrouwen;
 • uitslag op de huid in het genitale gebied;
 • rezi, brandende en pijnlijke sensaties bij het urineren;
 • pijn in het proces van geslachtsgemeenschap.

Er echter rekening mee dat sommige infecties verborgen kunnen optreden en leiden tot de ontwikkeling van dergelijke complicaties als een ontsteking van de baarmoeder en de aanhangsels, prostaat, epidimit, onvruchtbaarheid, en dat is de reden waarom bij het ontbreken van een vaste seksuele partner moet u periodieke controles te ondergaan.

Welke tests moet ik nemen als ik contact opneem met een arts?

Patiënten die worden verdacht van het hebben van een seksuele infectie, moeten onmiddellijk hulp inroepen van een polikliniek en raadplegen welke tests moeten worden genomen bij het contacteren van een arts. Meestal is dit een bloedtest, urine, ontlasting, uitstrijkje van het genitaal kanaal, enzymimmunoassay, evenals PCR-analyse (poly-dimensionale kettingreactie), DNA-onderzoek, bakposev.

Welke diagnostische methoden gebruikt de venerioloog?

Als een persoon wordt verdacht van het hebben van een seksuele infectie, moet de patiënt een diagnostisch onderzoek ondergaan. Om te weten te komen welke diagnostische methoden de venereologist gebruikt, kunt u direct naar een arts gaan. Vooral voor een accurate diagnose wordt uitgevoerd intern onderzoek van de patiënt, is de symptomen van de ziekte gedetecteerd (bijvoorbeeld, pijn bij het legen van de blaas, van de voortplantingsorganen) bloed afgenomen uit de analyse en uitstrijkje genitaliën.

Diagnose venzabolevany omvat microscopisch onderzoek van uitstrijkjes (direct of luminescent) materiaal voor het zaaien bakissledovaniya op een voedingsbodem, een enzym immunoassay werkwijze polirazmernoy kettingreactie detectieantilichaam.

Wat doet de venereoloog?

Bij jeuk en afscheiding uit de geslachtsdelen, snijwonden tijdens het plassen, huiduitslag in het genitale gebied of andere symptomen van seksueel overdraagbare aandoeningen, moet het diagnostisch onderzoek onmiddellijk worden uitgevoerd, wat de venereoloog aan het doen is. Nadat alle tests zijn uitgevoerd en een juiste diagnose is gesteld, moet de patiënt de volledige door een gekwalificeerde specialist voorgeschreven behandeling ondergaan.

Welke ziekten worden behandeld door de venereologist?

Het antwoord op de vraag welke ziekten de venereoloog behandelt, ligt op het eerste gezicht: dit zijn seksueel overdraagbare aandoeningen, of beter gezegd, infectieziekten van het urogenitale kanaal, seksueel overdraagbaar. De veroorzakers van seksueel overdraagbare aandoeningen, die worden behandeld door een venereoloog, zijn ziekteverwekkers, die op dit moment bekend staan voor ongeveer twintig soorten. De ziekten van het genitale gebied omvatten het volgende:

 • Herpes-simplexorgels
 • gonorroe
 • Schaamluizen
 • mycoplasmosis
 • Ureaplazmoz
 • trichomoniasis
 • chlamydia
 • Venereale lymfogranuloma
 • syphilis
 • Inguinal granuloom, etc.

Advies van een voorkenner

Om de gezondheid van de seksuele sfeer te behouden, moet elke volwassene zich strikt houden aan het advies van een arts, namelijk:

 • Gebruik voor elke seksuele handeling een condoom of ander anticonceptiemiddel;
 • Gebruik lokale antibacteriële middelen;
 • Bij afwezigheid van een regelmatige seksuele partner, periodiek een onderzoek ondergaan voor de tijdige detectie van seksuele infecties;
 • Als u zich zorgen maakt over afscheiding uit het genitaal kanaal, jeuk, branderigheid of andere symptomen van seksueel overdraagbare aandoeningen, zoek dan onmiddellijk hulp bij een arts;
 • In het geval van detectie van een geslachtsziekte, moet u uw seksuele partner op de hoogte brengen;
 • Vermijd promiscueuze seksuele relaties en leid een gezonde levensstijl.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.