^
A
A
A

Wetenschappers hebben geprobeerd de oorzaak van abnormale onvruchtbaarheid bij vrouwen te vinden

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

05 April 2017, 09:00

Primaire of idiopathische onvruchtbaarheid is een medische term die betekent dat voor alle indicatoren een vrouw zwanger kan worden, maar dit gebeurt niet. Zo'n diagnose plaatst vaak zowel artsen als de vrouw op een dood spoor. Amerikaanse experts die het Baylor College of Medicine vertegenwoordigen, dat zich in Houston, Texas bevindt, hebben geprobeerd dit probleem te begrijpen.

De diagnose van abnormale of onverklaarde onvruchtbaarheid is in feite een uitdaging voor wetenschappers over de hele wereld. Immers, indirect, deze erkenning van imperfecte diagnostische vermogens van moderne geneeskunde en wetenschap. Volgens statistieken, ongeveer 40 jaar geleden, diagnosticeerde een arts een dergelijke diagnose bij elk tweede echtpaar. Met de geleidelijke verbetering van diagnostische technieken nam dit percentage echter langzaam maar zeker af. Tegenwoordig wordt bij ongeveer 10-15% van de vrouwen een onbekende oorzaak van primaire onvruchtbaarheid geregistreerd. En het is nog steeds een vrij hoog cijfer. Daarom kunnen specialisten zo'n situatie niet zonder aandacht laten.

Volgens wetenschappers kan het probleem van idiopathische onvruchtbaarheid van onbekende oorsprong de mutatie van genen zijn.

Deskundigen konden ontdekken dat de stoornis van het DNA, dat een verlies van genfunctie inhouden, behorend tot de familie van NLRP leiden tot verstoring van de ontwikkeling van de placenta in het embryo verlies voor implantatie of de geboorte van een kind met meerdere ontwikkelingsdefecten.

Het zijn mutaties, volgens deskundigen, zijn de eerste oorzaken van idiopathische onverklaarde onvruchtbaarheid.

Om hun vermoedens over het effect van de gestoorde geïnactiveerde genen NLRP2 en NLRP7 op de voortplantingsprocessen in het vrouwelijk lichaam te bevestigen, zetten de wetenschappers een experimenteel experiment op knaagdieren. En ondanks het feit dat muizen worden beschouwd als dragers van alleen het eerste gen (NLRP2), hebben de wetenschappers verondersteld dat de waarde ervan kan worden gelijkgesteld aan het tweede gen (NLRP7).

De knaagdieren, die genetische modificatie ondergingen met de blokkering van de activiteit van bepaald DNA, waren niet anders dan andere vergelijkbare dieren: ze waren absoluut gezond en braaf. Maar de vrouwtjes van deze muizen verloren, zoals de wetenschappers ontdekten, het vermogen om zwanger te worden, of werden toch zwanger, maar hun nakomelingen hadden duidelijke ontwikkelingsstoornissen uitgesproken. De mutatie van hetzelfde gen bij mannen manifesteerde zich niet aan elke kant - ze konden paren met gezonde vrouwtjes en normale nakomelingen geven.

Als we de resultaten van wetenschappers analyseren, kunnen we concluderen dat iemand nog steeds niet veel weet over de kenmerken van zijn organisme. Is het mogelijk om een onzichtbare barrière te overwinnen op weg naar langverwachte zwangerschap, en of het de moeite waard is voor onvruchtbare vrouwen om te hopen dat hun probleem binnenkort zal worden opgelost? Deze vragen moeten nog door specialisten worden beantwoord. En we hopen dat dit antwoord positief zal zijn.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.