^
A
A
A

Parfums produceren kiemen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

23 July 2012, 12:56

Wist u dat het vullen van de tank zodra de aromatische vloeistof die nodig is om het harde werk voor de winning van plantaardige oliën uit gewassen, die het toeval wil groeien aan de rand van de aarde te maken? .. De moderne markt van aroma's, die de bron is van smaken in alles, van eten en drinken te wassen poeders en parfums, hangt af van de stabiliteit van de toevoer van etherische oliën. En deze ondiepe bron van grondstoffen kan op elk moment opdrogen: het is genoeg van een soort van natuurramp of "kleur" -revolutie.

In 2010 werd de industrie bijvoorbeeld geschokt door een tekort aan patchouli-olie - een smaakstof die wordt gebruikt bij de productie van verschillende hygiëneproducten en economische chemie. Zware regenval in Indonesië gaf de struik geen olie om te groeien, en de daaropvolgende vulkaanuitbarsting en aardbevingen verergerden de situatie nog meer ...

Daarom wordt het idee om microben aan te passen voor de productie van aromatische oliën steeds populairder. Bittere sinaasappel, grapefruit, roos, sandelhout ... De lijst van gangbare smaken die het moeilijkst te verkrijgen zijn uit natuurlijke bronnen kan voor onbepaalde tijd worden voortgezet. Nu dankzij de biotechnologie kunnen sommige van deze geuren letterlijk in een petrischaal worden geproduceerd.

Met behulp van genetische manipulatie van micro-organismen creëren biotechbedrijven zoals Allylix, Isobionics en Evolva GM-bacteriën en gistculturen die in staat zijn om plantaardige oliën te produceren door enzymatische afbraak van suikers. Bovendien stellen ze dat absoluut elk plantenmolecuul eraan onderworpen is, problemen zijn alleen mogelijk met de overgang naar massaproductie.

Hier zijn slechts enkele van de aromatische producten die door microbiële fabrieken: valentsin (geur van citrus, wordt de oorspronkelijke molecule die in de schil van Valencia sinaasappelen) worden vaak gebruikt om vruchtendranken en parfum nutkaton (grapefruit geur) te creëren en, natuurlijk, vanille, waarvoor vandaag de dag, om te Gelukkig haast je niet naar Tahiti: genoeg microbiële gisting. Iets meer, en we zullen leven in een wereld van zoete microbiële geuren.

Maar in dit hele verhaal is het belangrijkste ding anders. Rustig voor gewone consumenten vormde een geheel nieuwe biotechnologische industrie, het belangrijkste instrument dat niet zal machine of een chemische reactor en genetische modificatie van levende organismen te transformeren in de biogenetische plant. Zo'n en op een dergelijke schaal is nooit geweest. Als het enige voorbeeld van een echte industriële toepassing van bacteriën om de smaak het alleen in kan worden opgeroepen door iedereen vergeten poging biologen uit 1930, die in het land winnende socialisme werkte en verdween oliën die speciaal zijn geselecteerd melkzuurbacteriën aan margarine smaak en aroma van boter te geven (dit margarine toegevoegd een beetje melk) ...

Welnu, sindsdien is alles veranderd. Het is niet langer nodig om melk aan margarine toe te voegen: het volstaat om de genetische code van een paar bacteriën opnieuw te configureren - en ze zullen een volledige reeks essentiële smaken produceren, die in boter, zelfs een stuk reuzel zal veranderen.

Vergeleken met synthetische aroma's (kopieën van natuurlijke analogen) zijn producten die met behulp van microben zijn verkregen, ecologischer en kunnen ze nog steeds als natuurlijk worden beschouwd, maar onze neus zal geen verschil voelen ...

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.