^
A
A
A

Moet ik een volwassene nemen om een epidemie te voorkomen?

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 26.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

19 July 2017, 09:00

Als het gaat om het confronteren van de epidemie, vertelt iedereen over de noodzaak van vaccinatie van kinderen. Maar hoe een volwassene te zijn? Moeten ze gevaccineerd worden, wanneer en van wat?

Inderdaad, immunotherapeuten maken zich ernstig zorgen: in Oekraïne maakt bijna geen enkele volwassene verplichte vaccinaties, met name tegen difterie. Waarom? De belangrijkste factor is het gebrek aan noodzakelijke informatie. Weinig mensen weten dat er voor volwassenen een aantal verplichte vaccinaties zijn.

De specialisten vertelden ons welke vaccins na 20 jaar moeten worden onthouden en wat er kan gebeuren als dit niet wordt gedaan.

Het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne biedt verplichte hervaccinatie tegen ziekten zoals difterie en tetanus. Het feit is dat de immuunafweer, die wordt gevormd na vaccinaties tegen deze ziekten, slechts 8-10 jaar bestaat. Daarom wordt aanbevolen om te worden gevaccineerd op 26 jaar en vervolgens om de 10 jaar.

In sommige landen worden volwassenen opnieuw gevaccineerd tegen kinkhoest: in Oekraïne hangt de verplichte aard van deze vaccinatie af van de epidemiologische situatie. Op dit moment is er geen acute noodzaak voor een dergelijk vaccin.

Het ministerie van Volksgezondheid identificeerde ook een lijst van beroepen waarvan de vertegenwoordigers verplicht zijn om de vaccinatie zonder fouten uit te voeren. Dit zijn mensen die door hun professionele activiteiten direct in contact kunnen komen met gevaarlijke ziekteverwekkers. Tot dergelijke beroepen behoren medische hulpverleners, dierenartsen, landarbeiders en vleesverwerkende bedrijven, werknemers van kinderinstellingen, enz.

Volgens de statistieken stierven in de afgelopen drie jaar 30 patiënten met pertussis en tetanus in Oekraïne. Vorig jaar merkte de Wereldgezondheidsorganisatie op dat het vaccinatiegebied in Oekraïne het kleinst is onder andere Europese landen. Daarom zijn artsen ongerust, omdat er alle voorwaarden zijn voor de ontwikkeling van de epidemie.

Er wordt aangenomen dat een besmettelijke epidemie niet voorkomt als meer dan 90% van de mensen immuun is voor de ziekte. In ons land is dit minder dan 40%.

Zoals de toonaangevende immunotherapeut V. Kotsarenko aangeeft, zijn de meeste Oekraïners niet gevaccineerd vanwege interne migratie. Van de ene nederzetting naar de andere gaan mensen vast op de polikliniek volgens de verblijfsvergunning. Een bijkomende factor is slecht sanitair onderwijs. De persoon kan zich de noodzaak van vaccinatie alleen herinneren met werk (en zelfs dan niet altijd), of wanneer hij gewond raakt door een roestige spijker.

"Episodische fakkels van dezelfde difterie in de volwassen omgeving zijn beschikbaar. Bovendien is de ziekte veel ernstiger dan in de kindertijd. Ten opzichte van de tetanus zijn de statistieken ook teleurstellend. Bij besmetting met een tetanusstok is het risico om ziek te worden van een patiënt zonder vaccinatie veel groter. Het uitvoeren van herhaalde vaccinaties is van cruciaal belang, omdat we het hebben over echt gevaarlijke infectieuze pathologieën - de kans op een dodelijke afloop is erg hoog, "vat Kozartsenko samen.

Wat betreft kinderen, slechts 46% van de kleine patiënten is het afgelopen jaar gevaccineerd - en dit is niet eens in de zoveel tijd een kind.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.