^
A
A
A

Meer dan twee miljard mensen hebben geen toegang tot normale sanitaire voorzieningen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

14 July 2015, 09:00

WHO, samen met het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF), waarschuwde in hun toespraak over problemen met de toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen in sommige regio's, die de gezondheid van zowel kinderen als de volwassen bevolking nadelig kunnen beïnvloeden. In hun rapport over de voortgang van de sanering merkten deskundigen op dat tot op heden meer dan twee miljard mensen (één op de drie mensen op de planeet) geen toegang hebben tot adequate sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater, terwijl ongeveer een miljoen mensen eenvoudig aan hun behoeften kunnen voldoen. Onder de blote hemel.

In dit verband beveelt de WHO aan te focussen op ongelijkheden die de vooruitgang in gezondheid verslechteren.

Het hoofd van UNICEF programma's om schoon water en sanitaire Sanjay Vidzhesekera bieden, gebruikt vandaag de dag een model waarin de toegang tot adequate sanitaire voorzieningen en drinkwater van een betere kwaliteit zijn voornamelijk rijke segmenten van de bevolking, en dan krijg om dergelijke voorwaarden armer en mensen.

Voor veel landen is toegang tot schoon water een van de grootste successen geworden. Meer dan 25 jaar lang was 91% van de wereldbevolking voorzien van drinkwater van betere kwaliteit. In Afrika hebben meer dan 400 miljoen mensen toegang tot schoon water.

Bovendien zijn de overlevingspercentages voor kinderen aanzienlijk verbeterd. Tot op heden, van acute diarree, veroorzaakt door vervuild water en slechte sanitaire voorzieningen, sterven minder dan duizend kinderen (15 jaar geleden stierven meer dan 2000 kinderen aan diarree).

Een van de belemmeringen voor vooruitgang op het gebied van sanering was onvoldoende investering in deze sector, gebrek aan producten die beschikbaar waren voor de armen en sociale normen die het beheer van verschillende behoeften in de openbaarheid aanmoedigen, maar niet op speciaal aangewezen plaatsen.

Maar sinds 1990 hebben meer dan twee miljard mensen de sanitaire voorzieningen verbeterd. WHO-deskundigen merken op dat de werkzaamheden op dit gebied moeten worden voortgezet totdat een percentage van 100% is bereikt.

Terwijl mensen in de wereld geen toegang hebben tot normale sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater, zullen uitbraken van gevaarlijke infecties die het leven van duizenden mensen, inclusief kinderen, kosten, doorgaan.

Toegang tot schoon water, normale sanitaire voorzieningen is belangrijk bij de preventie en behandeling van een overweldigend aantal tropische ziekten (16 van de 17), waaronder helminthiasis, trachoom, enz. Meer dan 1,5 miljard mensen lijden aan deze ziekten in bijna 150 landen.

Tijdens het rapport benadrukten experts het belang van verder werk op het gebied van sanitaire voorzieningen. Voor de gezondheid en het welzijn van de mensheid is het erg belangrijk om te zorgen voor toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen in plattelandsgebieden, sloppenwijken, enz.

Volgens het VN-plan in 2030 noodzakelijk is om zoiets te schrappen als het verlichten van hun behoeften in de open lucht, in aanvulling, is het belangrijk om de verschillen en ongeacht sociale status te elimineren om de toegang tot adequate sanitaire voorzieningen en schoon water te waarborgen.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.