^
A
A
A

Kikkers kunnen de griep behandelen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

27 April 2017, 09:00

Wetenschappelijke experts uit India hebben ontdekt dat een bepaald soort kikkers - namelijk Hydrophylax bahuvistara - in staat is stoffen af te scheiden die destructief zijn voor een groot aantal soorten griepstammen. Deze informatie is vrijgegeven door het persbureau BBC.

Wetenschappers hebben zorgvuldig verschillende eiwitmoleculen geanalyseerd die zijn geïsoleerd uit de slijmafscheiding van amfibieën die in de zuidelijke regio's van India leven. Slijmuitscheidingen werden geproduceerd door kikkers na een matige schok werd een elektrische schok op hen toegepast. Onderzoekers waren verrast toen ze ontdekten dat bij meer dan drie dozijn peptideverbindingen vier van hen duidelijk antivirale eigenschappen vertoonden. Niettemin was slechts één van hen absoluut onschadelijk: het is Urumin. Urumin toonde volledige veiligheid voor het menselijk lichaam: het beschadigde de rode bloedcellen niet en had tegelijkertijd een desastreus effect op influenzavirussen.

Volgens deskundige Josh Jacob - en dit is een van de leiders van de studie - moet je om te testen van een mogelijk medicijn, testen van honderdduizenden tot miljoenen van allerlei soorten verbindingen. Daarom was de wetenschapper erg verrast toen een dier tegelijkertijd vier potentiële therapeutische stoffen onthulde.

De werking van ubimine is het blokkeren van hemagglutinine (H 1 ), gelokaliseerd in de oppervlaktelaag van virale cellen. Hemmaglutinine helpt deeltjes om zich te verbinden met de gastheercellen en ook om erbinnen te komen.

Het medicijn dat door wetenschappers is ontvangen, is al getest op experimentele knaagdieren. Na toediening aan de muizen van het geneesmiddel op basis van de overleving van knaagdieren werd urumina geheel met dodelijke dosis griepvirus injectie H 1. Dit virus was de oorzaak van massale incidentie van influenza in 2009.

Momenteel onderzoeken deskundigen de mogelijkheid om medicijnen te maken op basis van de stof die ze hebben gevonden. Ze moeten ook uitvinden of peptideverbindingen, verkregen uit slijmafscheiding van kikkers, in staat zijn de ontwikkeling van andere virussen te remmen, bijvoorbeeld de veroorzaker van Zik-koorts.

Er zijn op dit moment veel griepvirussen. Dergelijke virussen kunnen zowel mensen als artiodactylen, pluimvee, zeehonden, dolfijnen, enz. Infecteren. Meestal zijn het virussen voor elke soort. Ze neigen echter te veranderen, evolueren, met elkaar kruisen. Daarom kunnen er gevallen zijn van het opduiken van een virus dat gelijktijdig verschillende diersoorten kan beïnvloeden. Deze virussen omvatten de recent bekende middelen van "aviaire" en "varkens" influenza.

Omdat virussen voortdurend veranderen, is het erg belangrijk voor een persoon om een universeel antiviraal middel te hebben dat kan helpen het probleem met terugkerende epidemieën en grieppandemieën op te lossen. Maar nu kunnen gewone mensen alleen wachten op nieuwe ontdekkingen van wetenschappers en hopen ze ook op een afname van het schadelijke potentieel van virussen.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.