^

Gezondheid

Express-test voor influenza

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Kinderen, ouderen, zwangere vrouwen vormen het belangrijkste contingent waarvoor de griep bijzonder gevaarlijk is. Om tijdig een diagnostiek voor de woning uit te voeren en familieleden tegen infecties te beschermen, is het raadzaam om een snelle test voor griep in de kist van uw huisgeneesmiddel uit te voeren. Vroege diagnose stelt u in staat om tijdig maatregelen te nemen om een patiënt met succes te behandelen en infectie van zijn naaste omgeving te voorkomen.

Met behulp van een test thuis kan gemakkelijk worden vastgesteld of de symptomen vrij veel voorkomende tekenen van griep zijn. De nauwkeurigheid van het resultaat is ongeveer 70%. Deze controle kan worden uitgevoerd door een persoon die volwassen genoeg is om de instructies in de uitdrukkelijke test te lezen en te begrijpen. Het belangrijkste is om de patiënt in de eerste twee of drie dagen vanaf het verschijnen van de eerste symptomen te testen, op dit moment wordt de minste kans op vals positieve en fout-negatieve resultaten waargenomen.  

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Indicaties voor gebruik

De symptomen waarvoor een beproeving hyperthermie (39 ℃ of hoger), koude rillingen, hoofdpijn en spierpijn, zwakte, verstopte neus, keelpijn, hoesten, gebrek aan eetlust, diarree en braken (vaker bij kinderen).

Vorm van probleem

Volledigheid kan enigszins verschillen in producten van verschillende merken. Een geschatte lijst van de samenstelling van de test: testcassette, reagensflesje, wegwerppipet, steriel wattenstaafje voor het nemen van monsters van biomateriaal. Dit alles is verpakt in een kartonnen doos met een geneste instructie.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9]

De namen van snelle tests voor de definitie van influenza

Fundamenteel snelle tests voor griep, die kunnen worden gekocht in de apotheek vertegenwoordigen neusafscheidingen immunochromatographic test die antigenen ziekte typen A en B, zoals de zogenaamde "pig" influenza behoren tot typen A detecteert

In de Oekraïense apotheken is de meest populaire is de snelle test CITO TEST INFLUENZA A + B bedrijf Pharmasko.

In de online winkel kunt u Russische makelij testen kopen RED influenza A en B gemaakt OOO RED, en testkits IControleer bedrijf "Salute", de test FLU A & B-30 Chinese fabrikant Guangzhou Vondfo Biotech.

Hoe wordt de snelle test voor influenza gedaan?

Het wordt aanbevolen om een patiënt te testen op virussen op de tweede derde dag, wanneer de activiteit van hun isolatie zijn hoogtepunt bereikt.

Het biologische materiaal voor testen is een neusafscheidingsuitstrijkje (voor andere isolaten wordt de test berekend). Zijn omheining is als volgt gemaakt: een wattenstaafje met een steriel wattenstaafje aan het uiteinde wordt uit de verpakking gehaald en wordt, nadat hij zijn hoofd heeft teruggeworpen, in één neusgat geïntroduceerd. Rotatiebeweging wordt uitgevoerd met een stok langs de wanden van de neus, waarbij geprobeerd wordt meer cellen op het staafje te verzamelen, en niet alleen het vloeibare geheim. Verwijder de stok van de neus en plaats het monster van uitwerpselen in de injectieflacon, voordat u het deksel eraf schroeft. Meng de inhoud van de injectieflacon krachtig met ten minste tien keer met een wattenstaafje. Knijp vervolgens de tampon met de wanden van de plastic injectieflacon zo zorgvuldig mogelijk in, gooi deze weg en draai de dop op de injectieflacon. Pak de testcassette uit en plaats deze op een horizontaal, vlak oppervlak met een raam naar boven. Schud het monsterflesje goed, snijd de punt van de druppelaarkap af en laat vier druppeltjes van de inhoud op het ovale venster vallen voor het biomateriaal aan de zijkant van de testcassette. Wacht exact 10 minuten en interpreteer het resultaat (lijnen die na een interval van tien minuten verschijnen, worden niet in aanmerking genomen!). Het resultaat wordt geschat aan de hand van de kleurlijnen in het rechthoekige centrale venster.

Het verschijnen van één groene lijn in dit venster geeft aan dat er geen antigenen zijn voor de influenzavirussen en dat de test correct is uitgevoerd - een negatief resultaat.

Naast de groene testlijn (controle), verscheen de tweede - rood (de kleur kan een andere tint hebben dan verzadigd tot roze). Een positief resultaat, dat spreekt van infectie met virus A.

Dichtbij de controlelijn verscheen een blauwe (blauwe) kleur - een positief resultaat dat de infectie met het virus B aangeeft.

Er zijn gevallen van fout-negatieve resultaten als de concentratie van antigenen onder het niveau van gevoeligheid van de test of onvoldoende hoeveelheid biomateriaal ligt.

Als de groene besturingsregel niet wordt weergegeven, wordt het testresultaat als ongeldig beschouwd, ook als er een rode of blauwe strook is. In dit geval wordt de test aanbevolen om te worden herhaald.

De snelle test voor influenza wordt beschouwd als een voorlopige diagnose, de definitieve diagnose wordt door de arts gesteld op basis van onderzoek van de patiënt en laboratoriumtests.

De test blijft gevoelig tot het einde van de aangegeven periode op de verpakking. Na deze datum zijn de resultaten ongeldig. Bewaar het in de originele verzegelde verpakking, die onmiddellijk voor het onderzoek wordt geopend. De bewaartemperatuur moet tussen 2 en 30 ℃ worden gehouden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.