^
A
A
A

Je kunt seksueel verlangen uitschakelen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

29 December 2016, 09:00

Het onderzoeksteam zei dat het mogelijk is om de seksuele begeerte van een persoon te beheersen, hiervoor is alleen stimulatie van bepaalde delen van de hersenen door magnetische velden nodig. Het nieuwe werk heeft onderzoekers van de University of Pittsburgh en de University of California samengebracht, en experts zijn ervan overtuigd dat ze een manier hebben gevonden om hun seksuele begeerte 'in te schakelen' en 'uit te zetten' zonder de hersenen zelf te beïnvloeden.

Als basis namen experts transcraniële magnetische stimulatie, die in de geneeskunde wordt gebruikt om verschillende stoornissen te behandelen. Deze niet-invasieve methode om de hersenschors te stimuleren met behulp van zachte magnetische impulsen is absoluut pijnloos, bovendien kan het niveau van dopamine worden gecontroleerd - het hormoon dat verantwoordelijk is voor de psycho-emotionele toestand van een persoon.

Transcraniële magnetische stimulatie wordt gebruikt voor verschillende psychische stoornissen, cerebrale vaatziekten, traumatische letsels van het ruggenmerg, enz.

In de loop van hun werk controleerden wetenschappers of transcraniële magnetische stimulatie zou helpen om de geslachtsdrift van een man onder controle te houden. In het experiment namen 20 mensen deel, elk met een traditionele seksuele geaardheid en ten minste 2 seksuele partners in het afgelopen jaar.

Aanvankelijk werkten de onderzoekers aan de dorsolaterale prefrontale cortex, de regio van de hersenen die direct verantwoordelijk is voor de beloning.

Met behulp van magnetische pulsen werd het werk van de dorsolaterale prefrontale cortex onderdrukt of geïntensiveerd. Op de geslachtsorganen van de experimentdeelnemers werden speciale stimulantia gefixeerd, wat signaleerde in het geval dat een persoon erin slaagde op de knop te drukken na het verschijnen van een bepaalde afbeelding voor de ogen.

Na het bestuderen van de verandering in alfagolven met een elektro-encefalogram, concludeerden Amerikaanse wetenschappers dat stimulatie van de dorsolaterale prefrontale cortex de opwinding van deelnemers verhoogt, en onderdrukking, integendeel, verminderde seksuele begeerte. Het was interessant dat stimulatie het seksuele leven van de deelnemers enkele dagen na het einde van het experiment beïnvloedde, maar als vrijwilligers een monetaire beloning aangeboden kregen in plaats van seksuele stimulatie, werd geen vergelijkbaar effect waargenomen.

Een andere interessante studie op het gebied van seks was het werk van Canadese specialisten die vonden dat de herinnering aan een vrouw afhankelijk is van haar seksuele leven. Bij het experiment waren 78 vrouwen betrokken die speciale vragen hadden beantwoord om te helpen bepalen in hoeverre nieuwe informatie kon worden onthouden, waaronder geheugen voor abstracte woorden en gezichtsherkenning. 

Als gevolg hiervan bleken vrouwen met een actief seksleven een beter geheugen te hebben, in vergelijking met minder actieve vertegenwoordigers van de zwakkere sekse. Vrouwen die seks hebben gehad herinneren zich vaak betere abstracte woorden en wetenschappers schrijven dit toe aan de invloed van seksueel contact op een deel van de hersenen dat het werk van het zenuwstelsel, emoties en geheugen regelt. Na vaginale seks in dit deel van de hersenen, groeit het zenuwweefsel actief, wat het geheugen versterkt. Experts suggereren dat deze functie geassocieerd is met fysieke activiteit bij een vrouw tijdens seks en een vermindering van stress na een orgasme.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.