^
A
A
A

Na 15 jaar verliezen mensen hun interesse in seks volledig

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

09 March 2017, 09:00

In het Verenigd Koninkrijk voerden wetenschappers een experiment uit dat hen in staat stelde een belangrijke conclusie te trekken: in 15-20 jaar zal seks simpelweg uit het leven van mensen verdwijnen.

Specialisten die de Universiteit van Cambridge vertegenwoordigen, onderzochten de levensstijl van een groot aantal jonge mensen en getrouwde stellen. Dientengevolge werd duidelijk dat het houden van mannen en vrouwen minder snel geslachtsgemeenschap heeft. Seks in het leven van de moderne mens wordt met succes vervangen door het kijken naar tv-programma's, feuilletons, computerspellen en sociale netwerken. Jongeren gaan in veel gevallen naar bed in hetzelfde bed, maar ze hebben geen seksueel verlangen.

Als je de statistieken over seksuele relaties, die 30 jaar geleden werden uitgevoerd, met elkaar vergelijkt, wordt duidelijk dat mensen in deze periode seksueel beginnen af te wijken in 2 keer minder tijd. Eerder hadden de gemiddelde liefdesparen in het Verenigd Koninkrijk seks, minstens 5 keer per maand. Tot op heden is deze indicator tot 2-3 keer gedaald.

Als deze trend aanhoudt, zullen mensen simpelweg stoppen met het geven van tijd aan seks in het algemeen, wat onvermijdelijk de overheersing van het sterftecijfer boven het geboortecijfer zal veroorzaken.

Een vergelijkbare studie werd eerder uitgevoerd door Australische wetenschappers. Het is interessant dat ze ook tot zo'n teleurstellend resultaat zijn gekomen. Specialisten-sociologen associëren dergelijke trends met een versnellend tempo van het leven, met 'workaholism', met chronisch vermoeidheidssyndroom en met snel veranderende prioriteiten van de hedendaagse jeugd. Het is geen geheim dat een groot deel van de mensen in onze tijd al last heeft van de zogenaamde 'internetverslaving'. Soms hebben zulke afhankelijke mensen nog steeds gezinnen. Maar als ze thuiskomen van hun werk, gaan ze eerst naar de computer. Door te bladeren door e-mail, sociale netwerken, computerspellen en gewoon surfen op het internet, kunt u zich niet concentreren op nabije mensen, inclusief uw tweede helft.

Het is interessant dat bijna alle mannen die door de specialisten werden geïnterviewd, verzekerden dat ze geen ontevredenheid ervoeren over het gebrek aan seksueel leven, compensatie voor het gebrek aan fysieke nabijheid met netwerkspellen of virtuele communicatie meer dan gecompenseerd. Vrouwen op hun beurt geven vaak de voorkeur aan het bekijken van favoriete en eindeloze series, evenals aan tv-programma's.

Wetenschappers geven een teleurstellende prognose: misschien in 20-30 jaar zullen getrouwde stellen om een kind te verwekken eenvoudigweg sperma en andere biomaterialen naar de reproductieve centra brengen. Het biomateriaal van de moeder zal worden gebruikt voor de teelt van stamcellen, die dienovereenkomstig zullen dienen als bouwmateriaal voor de productie van eicellen. Ze zullen kunstmatig worden bevrucht, en als gevolg daarvan kan een echtpaar een gezond kind hebben zonder toevlucht te nemen tot direct seksueel contact.

Natuurlijk wil ik echt denken dat zulke voorspellingen van wetenschappers slechts een hersenspinsel zijn. Echter, het aandeel van de rede in dit allemaal daar. Daarom, voordat het te laat is, is het beter om bepaalde conclusies te trekken: om de situatie te corrigeren, heeft de mensheid immers nog steeds tijd en mogelijkheden.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.