^
A
A
A

Het gebruik van glutenvrije cosmetica wordt trendy

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

11 September 2014, 09:00

Veel mensen proberen geen voedingsmiddelen te eten die gluteneiwit bevatten (rogge, tarwe, mout). Deskundigen hebben bewezen dat dit eiwit in staat is om allergische reacties en verschillende spijsverteringsstoornissen op te wekken. Onlangs is de productie van glutenvrije producten aanzienlijk toegenomen en volgens sommige gegevens zullen ook cosmetische producten aan deze lijst worden toegevoegd.

Sommige deskundigen merken op dat cosmetica die gluten bevatten gevaarlijk kan zijn, maar deze verklaring werpt enige twijfel op bij andere experts. Er zijn aanwijzingen dat cosmetica die gluten bevatten wanneer ze worden ingenomen of in de huid binnendringen, bijwerkingen kunnen veroorzaken, maar ongemak kan ook optreden bij het gebruik van glutenvrije cosmetische producten.

Toch, deskundigen waarschuwen dat het gevaar voor de gezondheid cosmetica, die het lichaam binnenkomt met de handen of lippen, dus uiterst voorzichtig moet worden gebruikt in lippenstift, lippenbalsem, tandpasta, mondwater, lotions voor het gezicht, als een onderdeel van kan zijn dat is gluten.

Recente onderzoeken van Kansa-experts hebben ook aangetoond dat glutenvrije producten gevaarlijk kunnen zijn. In dergelijke producten ontdekten wetenschappers een ingrediënt dat allergieën oproept. Wetenschappers merkten op dat lupine (een plant uit de vlinderbloemigenfamilie), die vaak wordt gebruikt als vervanging voor tarwe, niet zo veilig is als eerder werd gedacht. Lupine is enorm populair geworden vanwege het grote gehalte aan eiwitten en vezels, dat bijdraagt aan de verlaging van het cholesterol in het lichaam, daarnaast bevat de lupine een laag vetgehalte. Maar mensen met een neiging tot allergie voor soja en pinda's moeten voorzichtig zijn met het gebruik van glutenvrije producten. Lupine bevat hetzelfde eiwit, dat allergieën veroorzaakt voor pinda's en sojabonen, dus begin bij de eerste tekenen van allergiespecialisten onmiddellijk om hulp te zoeken.

Onlangs is het glutenvrije dieet steeds populairder geworden bij mensen die een gezonde levensstijl willen leiden. Deskundigen merken echter op dat een dergelijk dieet alleen geschikt is voor patiënten met gluteïne-enteropathie (een spijsverteringsstoornis waarbij villi in de dunne darm door bepaalde eiwitten worden beschadigd).

Er wordt aangenomen dat het gebruik van producten zonder glyuteina helpt zich te ontdoen van overtollige gewicht, huiduitslag, zwellingen, hoofdpijn en ga zo maar door. Als iedere persoon eet alleen bezglyuteinovye producten, zal de ziekte gewoon onmogelijk op te sporen. Als de tijd van de buikholte enteropathy niet te genezen, kan dit leiden tot andere ziekten - schildklier, artritis, darmkanker tumoren. Mensen die geen gezondheidsproblemen hebben, worden afgeraden om bewust een aantal voedingsmiddelen en vers voedsel op te geven. Daarnaast hebben de meeste producten bezglyuteinovyh ontbreekt aan mineralen en vitaminen, plus ze zijn zeer hoog in calorieën als gevolg van de inhoud van suiker en vet.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.