^
A
A
A

In Europa is het minder waarschijnlijk geworden dat mensen zullen sterven aan hartziekten

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

23 August 2016, 10:45

Aan de universiteit van Oxford ontdekte een team van onderzoekers dat in meer dan 10 Europese landen de belangrijkste doodsoorzaak kanker is, en niet hart- en vaatziekten, zoals eerder. Tot op heden is de kwaliteit van medische zorg voor hart- en vaatziekten veel hoger, dat is waarom, volgens wetenschappers, het sterftecijfer van kanker de leidende positie in Europese landen heeft ingenomen.

Volgens de statistieken sterven er jaarlijks meer dan 4 miljoen mensen aan hart- en vaatziekten in Europa , maar in een aantal landen is deze indicator de afgelopen jaren afgenomen. Artsen zeggen dat nu meer mannen afsterven aan kwaadaardige tumoren dan aan cardiovasculaire pathologieën. Volgens het sociologisch centrum in 2011 stierven in Frankrijk meer dan 90.000 mensen aan kanker en leden iets minder dan 65.000 mensen aan hart- en bloedproblemen. In het VK, Spanje, Nederland, Italië, Slovenië en andere Europese landen zijn de sterftecijfers voor kanker ook hoger dan die van hartkwalen en vaten.

Maar in landen van Oost-Europa, evenals in landen die geen deel uitmaken van de Europese Unie, staat de sterfte aan hart- en vaatziekten nog steeds op de eerste plaats.

Nu een nieuwe studie, de auteurs kan niet precies zeggen wat invloed op de veranderingen in de sterfte in Europa, maar, zoals vermeld in het begin, deskundigen schrijven dit toe aan een betere kwaliteit van de zorg in de cardiovasculaire aandoeningen, de ontwikkeling van nieuwe vormen van therapie, monitoring, alsmede activiteiten , gericht op vroege detectie van hartproblemen.

Het werk van Britse wetenschappers geeft aan dat het probleem van de oncologie acuter wordt, kankerziekten kunnen een echte plaag van de 21e eeuw worden, tenzij er dringende maatregelen worden genomen. Wetenschappers uit verschillende landen zijn het uitvoeren van onderzoek en proberen om een remedie voor de behandeling van kanker te vinden, bijvoorbeeld in de Britse studie in één van de medische school van Dartmouth toonde aan dat Toxoplasma (eenvoudige intracellulaire parasieten) helpen het immuunsysteem om kankercellen te bestrijden.

Nu proberen veel onderzoekers het immuunsysteem van een persoon te dwingen om kanker onafhankelijk te bestrijden, maar vanwege de zogenaamde immuuntolerantie reageert de immuniteit niet op kwaadaardige cellen, de tumor vordert en doodt geleidelijk het lichaam.

In de medische school van Dartmouth hebben wetenschappers tijdens knaagdiertests vastgesteld dat sommige protozoaire parasieten het functioneren van het immuunsysteem kunnen beïnvloeden, in het bijzonder het versnellen van het werk. Experimenten hebben dus aangetoond dat toxoplasma het lichaam helpt verschillende soorten eierstokkanker te bestrijden - sommige knaagdieren hebben langer geleefd en sommigen hebben de ziekte volledig kwijt, waaronder knaagdieren met tamelijk grote tumoren.

Deze ontdekking kan gevolgen hebben voor de behandeling van kanker in de toekomst, nu hebben wetenschappers begonnen te experimenteren met andere parasieten die kunnen helpen genezen andere vormen van kanker, bijvoorbeeld Listeria bacteriën, volgens de wetenschappers, kan helpen genezen alvleesklierkanker.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.