^

Gezondheid

Ziekten van het hart en de bloedvaten (cardiologie)

Atherosclerose van de abdominale aorta en zijn takken

Atherosclerose van de abdominale aorta is een chronische pathologie. De ziekte wordt gekenmerkt door een specifieke laesie van het vat, proliferatie van bindweefsel tegen de achtergrond van vettige infiltratie van de binnenwand, wat in het algemeen leidt tot orgaan- en algemene stoornissen van de bloedsomloop.

Caverneuze sinustrombose

Caverneuze sinustrombose wordt als een zeldzame aandoening beschouwd en tegelijkertijd behoorlijk gevaarlijk, omdat er een aanzienlijk risico is dat ontsteking zich verspreidt naar het gebied van hersenstructuren. 

Cardialgie

Wanneer pijn wordt gevoeld die gelokaliseerd is aan de linkerkant van de borstkas - waar het hart zich bevindt, dan wordt cardialgie aangegeven in het medisch rapport wanneer u contact opneemt met een arts.

Pericardiale effusie

Pericardiale effusie is vaker een gevolg, geen onderliggende oorzaak: de ziekte ontwikkelt zich als reactie op een bestaande polyserositis of andere pathologie, vergezeld van een laesie van het hartzakje.

Bradycardie Types

Er zijn geen subjectieve gevoelens van vertraging van het hartritme, en als ze bestaan, ongeacht hun type, lijken ze hetzelfde. Isolatie van verschillende soorten bradycardie is niet zozeer voor de patiënt als voor de arts in het kader van het bepalen van de behandelingstactiek.

Bradycardie: symptomen, gradaties, effecten

De onderlimiet van de normale hartslag varieert binnen vrij brede limieten voor verschillende leeftijdsgroepen van patiënten. Voor volwassenen in de werkende leeftijd wordt dit als 60 slagen per minuut beschouwd.

Behandeling van hartkloppingen: eerste hulp, wat wel en niet kan

Onder hartglycosiden zijn de meest bekende Digitoxin, Celanid. Dergelijke medicijnen worden alleen voorgeschreven door een arts, omdat hun irrationele inname tot rampzalige gevolgen kan leiden, zelfs tot een hartstilstand.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.