^
A
A
A

Er bestaat al een remedie voor het coronavirus

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

11 June 2021, 09:00

Tegenwoordig kent iedereen zo'n pathologie als COVID-19 - zowel kinderen als volwassenen. We hebben het over een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het SARS-CoV-2-coronavirus, geïdentificeerd in 2019 en een universeel probleem op de planeet wordt. Nadat de pandemie was uitgeroepen, was de belangrijkste taak van wetenschappers het creëren van een vaccin dat mensen beschermt tegen infectie en het ontwikkelen van de meest effectieve behandeling voor de ziekte. Vaccinatie werd al snel gelanceerd, maar tot nu toe was er niets bekend over nieuwe effectieve medicijnen. COVID-19 werd voornamelijk behandeld met medicijnen zoals Tamiflu, Dexamethason (corticosteroïde), Bamlanivimab, Kazirivimab en Imdevimab (monoklonale antilichamen), Avigan (Favilavir), Ivermectine, enz. Effecten, soms behoorlijk ernstig.

Meer recentelijk hebben Australische wetenschappers de wereld nieuwe hoop gegeven door de creatie van een langverwacht medicijn aan te kondigen. Het nieuwe medicijn verlicht niet alleen de symptomen van een coronavirusinfectie, maar vermindert de aanwezigheid van het virus in het lichaam met 99,9%. Experts hebben het medicijn al met succes getest op knaagdieren in een laboratorium.

Het nieuwe medicijn is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het City of Hope Cancer and Diabetes Research Center en het Griffith University Institute of Health. Wetenschappers leggen uit: het gecreëerde medicijn geneest de coronavirusinfectie en versnelt niet alleen het herstel. De basissamenstelling van het medicijn is te danken aan het gebruik van miRNA-technologie (klein interfererend RNA), die het virale genoom direct kan beïnvloeden en de dood kan veroorzaken. Als gevolg hiervan verliest de ziekteverwekker zijn vermogen om zich voort te planten volledig.

Testtesten op knaagdieren hebben aangetoond dat behandeling met miRNA-technologie het niveau van de virale ziekteverwekker in het lichaam met bijna 100% drastisch vermindert. Bovendien kan de basis van het therapeutische medicijn maximaal 12 maanden worden bewaard bij + 4 ° C en maximaal 4 weken bij kamertemperatuur.

Professor Macmillan, die deelnam aan de creatie van het medicijn, vestigt de aandacht op het feit dat het gebruik van nieuwe technologie heeft geleid tot het volledige herstel van experimentele knaagdieren. Bovendien was het na de behandeling niet mogelijk om het virus in hun longen op te sporen.

De ontwikkelde tool kan universeel worden genoemd: het werkt op het hele scala van bèta-coronavirussen, inclusief het SARS-CoV-1-virus, SARS-CoV-2, evenals andere variaties die in de toekomst kunnen verschijnen.

Onderzoekers hebben alle reden om aan te nemen dat het gecreëerde medicijn binnenkort kan worden gebruikt in therapeutische regimes voor patiënten met een coronavirusinfectie. Op dit moment beginnen wetenschappers tests uit te voeren met de medewerking van vrijwilligers.

De resultaten van het werk zijn gepubliceerd op de Griffith University-pagina

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.