^
A
A
A

De symptomen van multiple sclerose verschillen afhankelijk van het weer

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

29 September 2021, 10:55

Het ziektebeeld bij multiple sclerose manifesteert zich duidelijker bij een scherpe verandering in vochtigheid en omgevingstemperatuur.

In het lichaam van mensen die lijden aan multiple sclerose , treedt een immuunaanval van de myeline neurale omhulling op. Myeline scheidt de richtingen van neuronen en stimuleert de geleiding van zenuwimpulsen. Wanneer myeline is beschadigd, verslechtert de impulsgeleiding, neuronen beginnen af te sterven. Symptomen van de ziekte zijn verschillend: bij sommige patiënten domineren verhoogde vermoeidheid en verslechtering van de visuele functie, terwijl anderen coördinatieproblemen ontwikkelen of urine-incontinentie ontwikkelen .

Omdat de oorzaken van de ziekte nog niet precies zijn opgehelderd, bepalen experts de ontwikkeling ervan door genetische factoren en de invloed van de omgeving. Bovendien kunnen sommige van de externe factoren niet alleen bijdragen aan het verschijnen van pathologie, maar ook de klinische manifestaties ervan verbeteren.

Vertegenwoordigers van de Universiteit van Miami merkten op dat de tekenen van multiple sclerose meer uitgesproken of verzwakt zijn door klimaatverandering. Wetenschappers onderzochten de medische dossiers van verschillende Amerikaanse ziekenhuizen en vergeleken de aanwezigheid van patiënten met multiple sclerose en de eigenaardigheden van de weersomstandigheden. Er werd rekening gehouden met veranderingen in temperatuur, sprongen in atmosferische druk en luchtvochtigheid.

Dientengevolge werd gevonden dat het klinische beeld van de ziekte meer uitgesproken is in het vroege voorjaar of de late zomer, en minder intense symptomen in de winter. Geografisch gezien wordt de pathologie vaker gediagnosticeerd bij inwoners van de Pacific Northwest en het noordoosten van de Verenigde Staten, evenals in regio's met een subtropisch klimaat. Met opwarming wordt de symptomatologie intenser, wat kan worden verklaard door het verschijnen van het Uthoff-fenomeen: er wordt aangenomen dat dit fenomeen verband houdt met het nadelige effect van verhoogde temperatuur op de geleiding van zenuwvezels.

Naast temperatuur hebben wetenschappers echter een implicatie gevonden in verhoogde symptomen en hoge luchtvochtigheid. En het grootste aantal bezoeken aan artsen werd ontvangen tijdens perioden van scherpe temperatuurschommelingen - bijvoorbeeld wanneer een sterke nachtelijke koudegolf werd vervangen door hitte overdag.

Behandeling van patiënten met multiple sclerose komt tegenwoordig neer op het elimineren van symptomen en het verkrijgen van controle over pathologie. Artsen adviseren: naast de hoofdtherapie moet rekening worden gehouden met de klimatologische omstandigheden waarin de patiënt verblijft. Bovendien, aangezien de vroege stadia van de ontwikkeling van de ziekte vaak asymptomatisch zijn, kunnen abrupte klimaatveranderingen een impuls geven aan het verschijnen van de eerste pijnlijke tekenen. Om dit te voorkomen en de ontwikkeling van symptomen te vertragen, is het noodzakelijk om een zachte omgeving te bieden voor mensen met een erfelijke aanleg voor de vorming van multiple sclerose.

Informatie op de pagina van het International Journal of Environmental Research and Public Health

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.